Da li imate preko 18 godina?

Pijaca bar

Po meri pravog gradskog uživanja koje se meri različitim načinima na koje vi volite da se opustite.

Kada iz Cara Lazara skrenete u ulicu Nikole Spasića, prva stvar koju ćete primetiti je logotip Pijaca bara: ćilim u pikselima koji možda na najbolji način oslikava fine kontraste ovog ne-samo-juice-bara. Rustično u modernom, fado zvuci i elektro večeri, ozbiljna kožna beržera naspram skandinavske lounge stolice… Kao da ovaj održivo hedonistički bar šalje poruku da sve treba raditi u ravnoteži i sa merom. O tome svedoči i činjenica da su boje birane po feng šuiu. Nekoga podseća na Havanu, a nekoga na Pariz. No, bilo da je reč o neprskanoj jabuci koju možete staviti u svoj smoothie ili o rakiji Kovilj, na prvi pogled i prvi gutljaj jasno vam je da je ovaj bar odvažan po kvalitetu.

ba9

Prva stvar koju Pijaca bar razlikuje od ostalih je to što nije u pitanju klasičan pass bar u kojem žureći kupite svoj smootie i bežite. Vrlo pozivajuća atmosfera i ušuškan ambijent preko dana imaju karakter lokalnog mesta koje ljudi već doživljavaju kao «njihovo». Možda najbolja potvrda o autentičnosti Pijaca bara jeste činjenica da je za kratak period privukao raznorodni auditorijum: od studenata koji ovde spremaju ispite, preko rafinirane gradske publike, pa do klabera koji ovo mesto uveče pretvaraju u svojevrsni pre-up bar.

Dan ovde možete početi tako što ćete izabrati svoju kombinaciju voća i odrediti dozu koja vama odgovara ili pak, ako ste u žurbi, izmeriti voće i poneti ga sa sobom. Osim smoothie-a i šejkova, gotovo da sve sa karte pića ima svoju posebnost: kafa se služi sa bananicama, pivo sa kokicama, koktele i šotove koje ovde možete popiti niste probali na drugim mestima, a domaćinski pristup osoblja je vrlo spontan i nenametljiv.

Koncept promocije zdravog života biće upotpunjen i predavanjima o ajurvedi i kvantnoj medicini, a gosti će od predavača moći da dobiju i brojne savete o zdravoj ishrani i unapređivanju životnih navika. Za petak, 4. mart, najavljeno je veče Luke Black-a, prvog mladog umetnika iz Srbije koji ima ugovor sa izdavačkom kućom Universal, a u narednom periodu planirana su i izvođenja drugih muzičara i DJ-eva.

Pijaca bar zaista predstavlja mesto za odmeren hedonizam u kome se užitak meri različitim načinima na koje vi volite da se opustite, bilo da je to zdravi napitak ili koktel, prijatno jutro ili uzbudljivo veče, dok se atmosfera tokom dana neprimetno transformiše i smenjuje.

ba15

Rečju, ako želite da se osetite kao da ste prošetali parkom de la Ciutadella u Barseloni u kome čujete da neko svira fado, a pre toga ste doručkovali najsvežije namirnice na pijaci Boqueria, dok razmišljate da li da veče provedete sa prijateljima na plaži ili u klubu, atmosferu ovog iskustva možete osetiti u centru Beograda.

Pijaca Bar
Nikola Spasića 5
fb page
instagram
telefon: 011 3285333

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: