Da li imate preko 18 godina?

Branč: Rešenje za večito pitanje – šta jesti

Bar i restoran u okviru Nove Iskre na Dorćolu služi kvalitetnu i ukusnu hranu koja bi trebalo da bude sastavni deo svakog radnog dana.

Autor:
13
0

Nova Iskra je prvi kreativni hab na Balkanu nastao sa idejom da poveže kreativne industrije, tehnologiju i ljude. Prvi coworking prostor otvoren je u Gavrilu Principa, Iskra je potom prešla na drugu stranu reke u Zemun. Ovde godinama rade frilenseri, digitalni nomadi, preduzetnici, inovatori, kreativni timovi, mala preduzeća.

Kao prirodan proces razvoja otvorena je i Nova Iskra Workspace powered by Rent24 na Dorćolu, u ulici Cara Uroša 18, gde su takođe svoj radni prostor pronašli frilenseri, ali i veće kompanije iz različitih domena IT i kreativnih industrija. Prostire se na nekoliko nivoa i čine ga multifunkcionalni interaktivni prostor za konferencije, projekcije i meetup događaje, sale za sastanke, “open space” radni prostor, privatne kancelarije, zona za zabavu i opuštanje, krovna terasa.

Jedan od najznačajnijh noviteta dorćolske Nove Iskre je otvaranje Branča, restorana i bara, tako da je ovo prvi coworking prostor u Beogradu koji ima i ovu pogodnost za korisnike. Ali ne samo za njih. Branč je otvoren i za sve one koji žele kvaliteta obrok za vreme pauze na poslu ili da održe radni ručak.

Kako ste došli na ideju da u okviru coworking prostora otvorite restoran?

Otvaranje restorana u okviru naše najnovije Nova Iskra Workspace lokacije na Dorćolu bila je logičan korak sa razvojem novih lokacija, a samim tim i naše zajednice, koja trenutno broji više od 300 članova. Svakog dana smo u prilici da prisustvujemo dodatnom stresu koji se stvara kada dođe vreme ručka i želeli smo da našim članovima barem malo olakšamo izbor.

Sa druge strane, imajući u vidu koliko je zdrava ishrana bitan segment za svakog od nas, odlučili smo da našoj zajednici ponudimo svakodnevno sveže spremljene i izbalansirane obroke. Tako je Branč tiho otvoren krajem oktobra prošle godine, a nakon pozitivnog odziva naše zajednice, koja se veoma brzo zaljubila u Branč specijalitete, otvorili smo vrata i za širu javnost.

Šta je zapravo bazični koncept ovog mesta?

Koncept restorana smo prvobitno zamislili kao mesto gde naši članovi mogu u pauzi ili pre posla da dođu na doručak i ručak, održe neformalni sastanak ili poslovni ručak u prijatnom ambijentu. Kompletan prostor je nepušački i pet friendly.

Usled trenutne situacije koja je uticala na sve nas, morali smo gostima da ponudimo malo izmenjen osnovni koncept – trenutno Branč radi svakog dana, uključujući i vikend, od 11h do 19h, uz ponudu desetak različitih jela, salata i potaža, koja se menjaju na nedeljnom nivou. Prioritet nam je bio da zadržimo kvalitet hrane na koji su naši gosti navikli i sa uživanjem pratimo njihove reakcije, koje su i dalje jako pozitivne. Želeli smo da i u ovim specifičnim okolnostima nastavimo sa ponudom sveže spremljenih obroka svima koji žele da jedu zdravo, a nije im do svakodnevnog kuvanja.

Kako je izgledao proces postavljanja menija i šta Branč nudi gostima?

Nadahnuti svim ljudima, koji svakodnevno piju i jedu za vreme pauza za doručak i ručak na poslu, i agonijom koja se krije iza naizgled jednostavnog pitanja – šta jedemo danas, rešili smo da kreiramo meni koji donosi raznovrsnost i kvalitet u našu svakodnevnicu po pristupačnoj ceni.

Branč je zapravo fizička manifestacija verovanja da radni dan može i mora biti spektakularno prijatan, da je preukusna hrana za doručak i ručak osnovno pravo svakog čoveka, da kafa na poslu treba da bude izvrsna i konstantnog kvaliteta, da na istom mestu možete da pojedete zdravo balansiranu obrok salatu, sarmice od zelja, falafel, tuna bowl i ramstek.

U Branču, uz upečatljivu ponudu pića i ceđenih sokova, svaki dan stižu tri opcije za ručak, u istom cenovnom rangu od 390, 490 i 590 dinara, od kojih je uvek jedna za vegetarijance, dok je ta ponuda trenutno proširena na znatno veći broj jela koja menjamo na nedeljnom nivou.

Ko je bio zadužen za dizajn enterijera?

Dizajn enterijera potpisuje beogradski arhitektonski studio OBE, koji čine Jasna Kavran i Ksenija Pantović. Upravo zahvaljujući ovom ženskom duu, prostor odiše pastelnim tonovima, pretežno ružičastih, crvenih i zelenih nijansi, uz kombinaciju betona i “terrazzo” poda i zidova.

Želeli smo da prostor bude maksimalno prijatan za boravak, ali uz mogućnost da se poigramo bojama i oblicima, te smo se tako odlučili za zaobljene ivice stolova, kružnu rasvetu na plafonskom svodu od cigle, koji potiče sa kraja 19. ili početka 20. veka, kada je izvorno zdanje i podignuto. Jedna od značajnih zanimljivosti u samom prostoru je stari bunar, koji datira još iz rimskog perioda i koji smo uspeli da uklopimo u naš enterijer.

Kakvi su vam dalji planovi?

Širimo bazu istomišljenika i uživalaca na adresi Cara Uroša 18, i želimo da što više ljudi sazna za naše postojanje i koncept. Branč je idealno mesto kada nemate previše vremena za ručak, a opet želite da jedete vanserijski, za doručak i ceđeni sok pre posla, za kraft kafu, i za čašu vina ili piva uz tuna salatu ili humus sendvič nakon posla. Atmosfera u restoranu je dinamična, usluga brza, a prostor je tako koncipiran da možete da se zadržite onoliko koliko vama prija.

Kako dobijamo odlične reakcije od naših članova sa lokacije u Savamali, gde svakodnevno isporučujemo sveže Branč obroke za pojedince i timove, odvažili smo se da sličnu uslugu ponudimo i ograničenom broju manjih firmi i startapa u Beogradu sa 20 – 50 zaposlenih. Ostvarili smo već nekoliko ovakvih saradnji, koje su se pokazale kao sjajna ideja.

U narednom periodu se nadamo da ćemo moći da se vratimo našem inicijalnom konceptu i ponovo ponudimo i sjajne opcije za doručak, koje nam svima nedostaju. Primećujemo da ljudi vole mogućnost izbora, ali im prija i naš svedeni meni, gde uvek mogu da računaju na kvalitet ispred kvantiteta.

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: