
Laura: Savremeni dizajn u predratnoj vili
Razgovarali smo sa troje mladih dizajnera o prostoru koji su dugo osmišljavali i gradili, a zatim nedavno otvorili u Beogradu.
Razgovarali smo sa troje mladih dizajnera o prostoru koji su dugo osmišljavali i gradili, a zatim nedavno otvorili u Beogradu.
Ne može više ovako, ovde mora dobro da se jede!
Sa Emilijom Katić smo razgovarali o Mishki, njihovoj novoj prodavnici i poznatoj liniji aksesoara koja je nastala iz ljubavi - a ove godine je i proglašena najboljim lokalnim brendom na događaju Elle Style Awards 2020.
Namera ove nove i nenametljive knjižare u samom srcu grada je da ponudi probrana izdanja, te da pozove svoje čitaoce da u udobnim foteljama prelistaju neka od novih i starih pažljivo izdvojenih knjiga.
U Beogradu je od ove godine u svetlom i atmosferičnom enterijeru moguće napraviti svoj parfem, bolje razumeti mirise i naučiti ponešto o njihovoj sistematizaciji.
O predelu izuzetnih odlika, jedinoj beogradskoj oazi koja opstaje na sred toka reke Dunav.
Vodič kroz čuveni novosadski lokalitet: od buvljaka kao mesta neobičnih susreta do vikend rituala u eklektičnoj scenografiji.
Čuveni napitak sada možete probati i u centru Beograda, u brojnim varjiacijama i bojama.
Novi vračarski kutak sa pažljivim odabirom jela iza kog stoji dobro poznata gradska ekipa.
Dobro poznati pristup knjigama, sjajna kafa i osoblje koje ima odgovor na svako književno pitanje: sve ovo sada vas čeka i na novoj lokaciji, u daleko većem prostoru, na adresi Cara Dušana 68.
Bar i restoran u okviru Nove Iskre na Dorćolu služi kvalitetnu i ukusnu hranu koja bi trebalo da bude sastavni deo svakog radnog dana.
Poslastičarnicu Fini, poznatu ljubiteljima torti i kolača kao dorćolski lokalitet, sada možete posetiti i u Mutapovoj 21.
Sa Viktorom Lazićem razgovarali smo o porodičnoj kolekciji knjiga koja je istovremeno i arhiv, niz soba i predmeta, niz legata i posveta.
Sa Jelenom Kecić pričali smo o novom nepušačkom prostoru koje od jutarnje kafe do ponoćnog plesa nudi prijatnu atmosferu, kroasane i kvalitetna pića.
Nakon nekoliko godina vratili smo se u Nemenikuće da vidimo šta se u prvoj domaćoj zanatskoj pivari novo kuva: i doslovno i figurativno.
Sa Strahinjom Miloševićem popričali smo o njegovom netipičnom, a vrlo jednostavnom lokalu na dobro poznatoj novosadskoj lokaciji.
Jelena i Havijer u Beograd su doneli takose iz ove daleke latinoameričke zemlje, uz ručno pravljene pšenične tortilje i jednostavne kvalitetne sastojke.
Podbara ima novi kulturni centar, koji je jedan od važnih simbola industrijskog nasleđa Novog Sada.
U Majke Jevrosime 11 možete da pijete sve: od ceđenog soka do burbona. I nikada nećete piti sami.
Dim nije samo bar u Cetinjskoj ulici, u pitanju je platforma za teatarske, galerijske, koncertne i klupske događaje.
Preko puta Banovine, čuvene zgrade po projektu Dragiše Brašovana, nalazi se još jedan značajan toponim ovog grada, posvećen ugostiteljstvu već više od 80 godina.
Novi Sad je jedino mesto na Balkanu gde se prave vinil ploče već tri godine. U redu je ako do sada niste imali ovu informaciju, jer nismo ni mi - sve dok SoulPeddler nije odlučio da izađe iz senke pre nekoliko meseci.
Novo mesto u gradu koje nudi jedinstven gastronomski koncept. Krunska 61.
Sezonska kuhinja i svesezonska, gotovo ekscentrična potreba za raznolikom i nestalnom ponudom jela, vina, koktela, poslastica - pa čak i porcelana.