Pukim slučajem sam imao priliku da posetim Papaladu, sa drugom, tada nisam ni mogao da naslutim kako ću se prijatno iznenaditi. Bili smo na doručku. I jeli smo izvrsne kuvere kao i pjat sireva. Bio sam oduševljen činjenicom da sami prave sve proizvode od testa, uključujući, naravno, i hleb. Popili smo po čašu Žilavke Andrija i proveli lepo prepodne. Drug je platio karticom i rekao mi da ne brinem o računu.
U srcu centra, u Francuskoj 12, otvoren je restoran mediteranskih specijaliteta Papalada. Papalada je nastala kao svojevrsna ispostava restorana Balun (iz Reževića) koji već 15 godina uspešno radi i jedan je od najpoznatijih na crnogorskom primorju. Nisam imao priliku da duže porazgovaram sa Đurom, ali sam u kratkom razgovoru dobio većinu potrebnih informacija.



Prostran i veliki, sa zavidnim kapacitetom, prelepo osvetljen i smešten u prostoru između dvaju zgrada, sa divno uređenom baštom, restoran pleni na prvi pogled. Na samom ulazu me je oduševila prijatna muzika i veliki broj slika savremenih umetnika po zidovima. U rustično sređenoj i modernim detaljima dopunjenoj Papaladi, zaista osećate mediteran i more. Odvojeno od ostatka restorana nalazi se prostor koji je namenjen osobama koje žele u intimnoj atmosferi da provedu prijatno vreme u bilo koje doba dana.


Budući da je mediteranski restoran, na meniju preovladavaju riblji specijaliteti.
Đura mi je naglasio da su bakalar i skadarski krap nešto što se mora probati. Ponuda je raznovrsna, a nabavka je svakodnevna i u skladu sa polisom restorana. Crnogosrki domaći pršut, nacionalna jela i veliki izbor sireva su još nešto što mi je zagolicalo maštu. Izbor vina iz regiona je divno sklopljen i uparen sa menijem. Papalada je mesto koje sigurno treba posetiti kako zbog atmosfere, tako i zbog hrane.
Francuska 12
Radno vreme: ponedeljak – subota: 09:00 – 24:00
Telefon: + 381 11 7340 100
Lajkuj:
Komentari:
Ostavite komentar:Cancel reply
Slični članci:
- The Perfume Atelier: Savremena parfemska radionica
The Perfume Atelier: Savremena parfemska radionica
U Beogradu je od ove godine u svetlom i atmosferičnom enterijeru moguće napraviti svoj parfem, bolje razumeti mirise i naučiti ponešto o njihovoj sistematizaciji.
- Laura: Savremeni dizajn u predratnoj vili
Laura: Savremeni dizajn u predratnoj vili
Razgovarali smo sa troje mladih dizajnera o prostoru koji su dugo osmišljavali i gradili, a zatim nedavno otvorili u Beogradu.
- Veliko ratno ostrvo
Veliko ratno ostrvo
O predelu izuzetnih odlika, jedinoj beogradskoj oazi koja opstaje na sred toka reke Dunav.
- April u Beogradu: bar zavodljiv od jutra do mraka
April u Beogradu: bar zavodljiv od jutra do mraka
Sa Jelenom Kecić pričali smo o novom nepušačkom prostoru koje od jutarnje kafe do ponoćnog plesa nudi prijatnu atmosferu, kroasane i kvalitetna pića.
- Nova doza ljupkosti: Fini na Vračaru
Nova doza ljupkosti: Fini na Vračaru
Poslastičarnicu Fini, poznatu ljubiteljima torti i kolača kao dorćolski lokalitet, sada možete posetiti i u Mutapovoj 21.
- Bookastore: Nova knjižara u srcu Dorćola
Bookastore: Nova knjižara u srcu Dorćola
Dobro poznati pristup knjigama, sjajna kafa i osoblje koje ima odgovor na svako književno pitanje: sve ovo sada vas čeka i na novoj lokaciji, u daleko većem prostoru, na adresi Cara Dušana 68.
pileci file 800dina ahahhahaa