Da li imate preko 18 godina?

Papalada

Restoran mediteranskih specijaliteta

Pukim slučajem sam imao priliku da posetim Papaladu, sa drugom, tada nisam ni mogao da naslutim kako ću se prijatno iznenaditi. Bili smo na doručku. I jeli smo izvrsne kuvere kao i pjat sireva. Bio sam oduševljen činjenicom da sami prave sve proizvode od testa, uključujući, naravno, i hleb. Popili smo po čašu Žilavke Andrija i proveli lepo prepodne. Drug je platio karticom i rekao mi da ne brinem o računu.

veb7

U srcu centra, u Francuskoj 12, otvoren je restoran mediteranskih specijaliteta Papalada. Papalada je nastala kao svojevrsna ispostava restorana Balun (iz Reževića) koji već 15 godina uspešno radi i jedan je od najpoznatijih na crnogorskom primorju. Nisam imao priliku da duže porazgovaram sa Đurom, ali sam u kratkom razgovoru dobio većinu potrebnih informacija.

Prostran i veliki, sa zavidnim kapacitetom, prelepo osvetljen i smešten u prostoru između dvaju zgrada, sa divno uređenom baštom, restoran pleni na prvi pogled. Na samom ulazu me je oduševila prijatna muzika i veliki broj slika savremenih umetnika po zidovima. U rustično sređenoj i modernim detaljima dopunjenoj Papaladi, zaista osećate mediteran i more. Odvojeno od ostatka restorana nalazi se prostor koji je namenjen osobama koje žele u intimnoj atmosferi da provedu prijatno vreme u bilo koje doba dana.

Budući da je mediteranski restoran, na meniju preovladavaju riblji specijaliteti.

veb5

Đura mi je naglasio da su bakalar i skadarski krap nešto što se mora probati. Ponuda je raznovrsna, a nabavka je svakodnevna i u skladu sa polisom restorana. Crnogosrki domaći pršut, nacionalna jela i veliki izbor sireva su još nešto što mi je zagolicalo maštu. Izbor vina iz regiona je divno sklopljen i uparen sa menijem. Papalada je mesto koje sigurno treba posetiti kako zbog atmosfere, tako i zbog hrane.

sajt
fb


Francuska 12
Radno vreme: ponedeljak – subota: 09:00 – 24:00
Telefon: + 381 11 7340 100

Lajkuj:

Komentari:

  1. andja says:

    pileci file 800dina ahahhahaa

Ostavite komentar:

Slični članci: