Da li imate preko 18 godina?

Vračarske bašte

Beogradski lokali u hladu

Autor:
0
1

Sredina avgusta nije baš najzavidniji period za provesti u gradu. Pokušavali smo da nađemo načine da vama kojima je ostanak u gradu obaveza olakšamo, tako da posle bazena koje možete posetiti predstavljamo nekoliko lokala sa baštama koje ne treba propustiti. Za početak osvrnuli smo se na Vračar.

Kafe “Frak”, Loznička 11

Kafe Frak ima većinu stvari kao i svaki beach bar, sem što se nalazi u centru Vračara. Od skoro u svojoj ponudi imaju i doručak, što je veoma praktična stvar i potpuno je nejasno zašto svi na svetu ne služe doručak oduvek i zauvek. Doručak meni se služi do 14h a dodaćemo i da je prilično pristupačan. Recimo italijanski, grčki ili tost sendvič uz kafu i ceđenu pomorandžu koštaće vas 330 a nešto veći sendvič uz sve pomenuto 420 dinara. Radno vreme kafe Frak-a je do 24.00h radnim danima, a do 1.00h vikendom.

Bife “Loznička 8”, Loznička 8

Za pravu atmosferu bifea ovo je nesumljivo mesto koje morate posetiti. Iako ne velika, bašta je čak i radnim letnjim danima puna, muzika dobra, osoblje super, a rakije još bolje. Domaće. Rakije. Uz koje ćete dobiti i meze u obliku sira i čvaraka. Preporučujemo pre izlaska, minus čvarci. Check it out.

 

Kafe galerija “Priča”, Petrogradska 9

Kafe galerija priča nalazi se u jednoj od starih vračarskih kuća. Sa baštom sa spoljne strane, ograđenom ogradom od kovanog gvožđa, tu su i smokve, palme, puzavice, i sve što ide uz. Ponekad vam koji listić padne na sto ali tek toliko da se osetite sjedinjeni s prirodom. Debeo hlad u toku dana, prijatno u toku noći. Nekada se čuju i zrikavci. Osoblje preporučuje kraljevske koktele. Dakle koktele od 1L po ceni od 1043 dinara. Služe se u okruglim staklenim činijama, akvarijumu zapravo. Od kraja zime, tačnije početka proleća, u kafeu Priča služi se banana split i jagode sa šlagom (kad im vreme dođe), a uz svako pivo dobićete i čips.

Kafe restoran “Smokvica” (Molerova 33)

U poslednjih nekoliko godina Smokvica ima sve više po gradu, Molerova, Kralja Petra, Airport city, Ada Ciganlija, Novi Beograd. Sve su to lokacije Smokvica. Ovim putem vam predstavljamo vračarsku – kuća u kojoj se sada nalazi Smokvica u Molerovoj nekadašnji je omladinski kulturni centar “Euridika” koji je tokom ’60 i ’70 godina bio epicentar mladih kreativaca. Sada preuređena u shabby chic stilu, na donjem spratu je restoran, dok na spratu možete prenoćiti uz doručak.

“Od Usta do Usta”(Braće Nedića 7)

Pomalo skriven između stambenih zgrada, u dvorištu koje spaja Kumanovsku i Braće Nedića, nalazi se ovaj simpatičan restorančić. Volećete ga zbog finog vina, sveže hrane, a i doručka koji služe ceo dan. Lako je i iskomunicirati sa kuvarima i izmisliti nešto čega na meniju nema. Sa menija koji postoji bismo izdvojili domaće raviole, parmeđanu i sve vrste brusketa.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: