Da li imate preko 18 godina?

Oh Honey I made this mix for BeforeAfter Honey (by Alek Bošković)

Alek Bošković je rešio da se poigra sa svim svojim muzičkim podvojenim ličnostima i spoji ih u jednu celinu. Rezultat toga je ovaj mix.

Čime se baviš? Da li možeš (ukratko) da nam se predstaviš?

Više od šest godina radim kao menadžer promocije i novih medija u beogradskoj kancelariji Universal Music-a. Radio sam muzički program i bukinge za Resonate Festival, Loud and Queer, klubove Apartman i The Red Room, bio promoter za Andergraund i Energiju. Organizovao žurke sa drugarima pod brend imenom JTKT. Vodio radijsku emisiju sa Ilijom Miloševićem na radiju B92 (RIP). Kao RPDR Serbia sa ekipom pravimo gledanje rijaliti šoua Rupaul’s Drag Race u KC Grad-u kao i propratne žurke. Ko-osnivač sam artivističkog NGO-a IDAHOBelgrade… A da, rekao si ukratko. Ups…

Koliko dugo se baviš muzikom i na koji način?

Odrastao sam uz muziku pošto je moj ćale bio poznati jugoslovenski džez bubnjar, a keva novinarka u kulturi (najviše okrenuta ka muzici).

Kao dete sam ostajao na džez svirkama do 5 ujutru sa svojima i ubeđen sam da je to jedan od razloga zašto i dalje imam problema sa spavanjem.

Prvi klinački posao mi je bio da delim flajere za žurke u Andergraundu, a prvi pravi posao je bilo uređivanje muzičke emisije na jednom kablovskom tv kanalu. U nekom trenutku sam i vrteo Poi (vatrene loptice) na žurkama za pare (blam). Oduvek sam na ovaj ili onaj način u muzici…

Kada si prvi put stao za miksetu?

Malo ljudi to zna, ali prvi put sam stao iza mix pulta “kao dj” na jednom psy trance afteru 2006/07. godine na nekom izmišljenom splavu na Adi, ne sećam se ni kako se zove. Svoje srednjoškolske dane sam proveo na trensu svaki vikend (++). To veče sam sa sobom imao cd na kome sam (između ostalih) imao i pesmu koju smo svi želeli da čujemo na ozvučenju tog jutra i ekipa koja je radila after me je nagazila da preuzmem zadnjih 30 minuta aftera i da se oprobam kao dj. Na licu mesta su mi dali crash course puštanja i bili uz mene sve vreme da mi pomognu da to ne bude potpuni mess. Prva traka koju sam to veče pustio je bila ‘Michelle Adamson – Blue LEDs’ moja omiljena trens traka svih vremena to this date. Ostatak seta sam se igrao sa full on trakama i vokalnim trens himnama koje su momci imali na diskovima, a set sam završio sa Juliette – Avalon i Ultra Nate – Free, mojim omiljenim pesmama za pustiti na afteru/ kraju seta.

Kako bi opisao svoj DJ stil odnosno šta predstavlja glavni potpis u tvojim setovima?

Volim mešano meso, volim da šetam po žanrovima i BPM-ovima, volim da bacim hit, volim da ubacim pesmu na srpskom ili nekom drugom jeziku. Volim da ispričam priču… Volim i da se zajebavam i ubacujem skitove i neke parody pesme. Najčešće puštam po queer žurkama pa su mi setovi često protkani hitovima jer nam je gej scena još uvek previše okrenuta mejnstrim muzici. Pop muzika je oduvek važan deo mog života i ne podnosim ignorisanje i nezainteresovanost za pop muziku kod nekih dj-eva.

Slogan jedne izdavačke kuće koju baš volim je ‘Pop is religion, Overground is Underground’ i nekako sam to uzeo kao svoju mantru.

Ako Brka može da pusti The Pop Kids na brodu, a Tijana T da zatvori Boiler Room set sa Sexy Back, Tiga i Hell započnu set na Exit-u sa Carly Rae Jepsen i ‘Call me Maybe’, okej je, možete se opustiti malo svi (smeh).

Kako bi opisao B/A miks koji si nam spremio?

Namerno sam hteo da se poigram sa svim svojim muzičkim podvojenim ličnostima i spojim ih u jednu celinu, plus da poubacujem neke skitove i lajnere zato što to najviše volim da čujem u miksu (OH HONEY). Poslao sam drugarici set pre nego što sam ga finalno poslao tebi i pitao ‘šta misliš kakve su šanse da se ovaj miks dopadne bilo kome ko nismo mi’, rekla je ‘jako velike’ pa eto.

I za kraj – jedna omiljena pesma svih vremena za naše čitaoce?

Alaska Thunderfuck – Anus

Šalim se. Ne mogu jednu ali evo 5:

1. Imogen Heap – Headlock (Immi’s Radio Mix)

2. Nathan Fake – The Sky Was Pink (James Holden Remix)

3. Jürgen Paape – So Weit Wie Noch Nie

4. Duran Duran – Save A Prayer

5. Whitney Huston – So Emotional

Aleka možete da slušate uživo tokom leta:
17/08 KC Grad event
18/08 KPTM
09/09 Dom omladine Beograda, mali klub (WB Community 7th Big Birthday Party)
15/09 Dom omladine Beograda, Amerikana

Tracklist:

 1. Pickles' Voice Mail
 2. Clean Bandit - Mozart's House ft. Love Ssega
 3. Trixie Matel - Oh honey. Meat market honey? Sounds like my Friday night honey!
 4. Scissor Sisters & MNDR - SWERLK
 5. Anna Matronic's Voicemail message
 6. Robyn - Don't Fucking Tell Me What To Do
 7. Britney Spears - Circus (Diplo Remix)
 8. Alaska Thunderfuck 5000 - Your Makeup Is Terrible
 9. Pearl - Flow So Cold
 10. Radio slave - Another Club
 11. Lady Gaga - Plane, Next Place, Club, Another Club
 12. Audioslave - Another Club
 13. Eli Escobar - N.Y. So Hi
 14. Fatima Yamaha - Love Invadors

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: