Da li imate preko 18 godina?

Foto štafeta #23: RP29 Pavla Odavića

Druga po redu Foto štafeta već četvrtog ciklusa skućila se u novom domu Pavla Odavića.

Foto štafeta je rubrika Before After portala u kojoj predstavljamo fotografe iz regiona i njihove foto knjige/serije fotografija. Svaki od fotografa prikazuje jedan svoj projekat, odgovora na niz od 8 istih pitanja i predaje štafetu sledećoj osobi po svom izboru. Ideja je da se predstavi fotografska scena regiona, pa i šire, kroz stvaralačku i kolegijalnu prizmu. Svaka osma štafeta je početak novog ciklusa pri kom prekidamo loop i dodeljujemo je nekom novom. Druga Foto štafeta četvrtog ciklusa od Milana Dujića i njegovog tehnološkog minimuma prelazi u kuću Pavla Odavića.

Na slici Pavle Odavić, autoportret

Ko si ti?

Foto-dokumentarista protivu zaborava.

Šta je na fotografijama koje vidimo?

U martu 2017. ukazala se prilika da sa grupom poznanika i prijatelja osposobimo praznu kuću i u njoj živimo. Tokom proleća i leta kuća je podlegla značajnim promenama koje sam svojim fotoaparatom dokumentovao.

Gde je ova serija fotografija nastala?

Medaković, RP29.

Kada se to dešavalo?

Mart – novembar 2017.

Čime si fotografisao?

Canon AE1 + Agat18.

Zašto si odlučio to da fotografišeš?

Fotografišem svakog dana od srednje škole. U poslednje dve godine dayjob je, nažalost, postao karijera, pa je fokus u fotografisanju otišao na ono što me okružuje osam+ sati, a to je dom u kojem živim i radim.

Koja ideja stoji iza ovog projekta?

RP29: pravljenje doma.

Kako si zadovoljan ishodom?

Nisam fotografijama, samim poduhvatom – veoma.

Sve fotografije iz ovog posta su vlasništvo Pavla Odavića. Na istom mestu za dve nedelje pogledajte kome je Pavle predao štafetu!

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: