Da li imate preko 18 godina?

Foto-štafeta #84 – ‘Ni ja tebe ne volim’ Jane Anđić

Gde je granica imidža i intimnosti?

Foto-štafeta je rubrika Before After portala u kojoj predstavljamo fotografe iz regiona i njihove foto knjige/serije fotografija. Svaki od autora prikazuje jedan svoj projekat, odgovora na niz od 8 istih pitanja i predaje štafetu sledećoj osobi po svom izboru. Ideja je da se predstavi fotografska scena regiona, pa i šire, kroz stvaralačku i kolegijalnu prizmu. Svaka osma štafeta je početak novog ciklusa pri kom se petlja prekida, i dodeljujemo je nekom novom. Dvanaesti ciklus nastavlja se od Filipa Tasića, koji je predao šestu štafetu Jani Anđić.

Na slici je autorka štafete – Jana Andjić, slikao Srdjan Mančev

Ko si ti?

Jana.

Šta je na fotografijama koje vidimo?

Na fotografijama su Ivana Zečević i Pavle Mensur.

Gde je ova serija fotografija nastala?

U jednom lepom saloncu na Terazijama (gde ima puno mačaka).

Kada se to dešavalo?

Septembar 2020.

Zašto si odlučila to da fotografišeš?

Radila sam seriju fotografija inspirisanu kultom poznatih ličnosti iz prethodnog veka, konkretno glumačkih parova 60-ih. Htela sam da rekonstruišem “effortless” glamur za koji svi mislimo da je nestao, i da ga zapravo stavim u kontekst emotivnog odnosa, sta se krije iza fasade i kako ljudi zapravo gledaju jedni na druge. Gde je granica imidža i intimnosti?

Koja ideja stoji iza ovog projekta?

Nije sve onako kako izgleda.

Kako si zadovoljna ishodom?

Pa onako, retko sam ja zadovoljna (smeh).

Sve fotografije iz ovog posta su vlasništvo Jane Andjić. Zapratite njen Instagram ovde. Na istom mestu za mesec dana pogledajte kome je Jana predala štafetu!

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: