Da li imate preko 18 godina?

Foto-štafeta #72: 2020 Milutina Z Markovića

Iz karantina u najluđu noć. Pogledajte kuda se uputila foto-štafeta tokom 11. ciklusa.

Foto-štafeta je rubrika Before After portala u kojoj predstavljamo fotografe iz regiona i njihove foto knjige/serije fotografija. Svaki od fotografa prikazuje jedan svoj projekat, odgovora na niz od 8 istih pitanja i predaje štafetu sledećoj osobi po svom izboru. Ideja je da se predstavi fotografska scena regiona, pa i šire, kroz stvaralačku i kolegijalnu prizmu. Svaka osma štafeta je početak novog ciklusa pri kom se petlja prekida, i dodeljujemo je nekom novom. Jedanaesti ciklus započeo je Zvonimir Koprivitza koji je ove nedelje predao štafetu Milutinu Z Markoviću.

Na slici je Milutin.

Ko si ti?

Milutin, Lutin, Šljutin, Kvrca, Luca (kako za koga).

Šta je na fotografijama koje vidimo?

Najludja noć.

Kada se to dešavalo?

Tridesetprvi dvanaesti dvehiljadedevetnaeste na prvi prvi dvehiljadedvadesete.

Čime si fotografisao?

Digitalni Canon idiot od 2,1mp I Sony A7r4.

Zašto si odlučio to da fotografišeš?

Zapravo nisam odlučio sam. Ovo je bila jedna kolaboracija izmedju dva fotografa (Jelene Janković i mene) i dve stilistkinje (Dijane Malnar i Ane Micković).

Koja ideja stoji iza ovog projekta?

Pokušaj da se neka sećanja iz gimnazijskih dana vizualizuju.

Kako si zadovoljan ishodom?

Više nego juče, manje nego sutra. Tek sada mi se neki stvari kristališu, pa računam da će još neke kroz vreme biti jasnije.

Sve fotografije iz ovog posta su vlasništvo Milutina Markovića. Njegov Instagram zapratite ovde. Njegove radove pogledajte ovde. Na istom mestu za dve nedelje pogledajte kome je predao štafetu!

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: