Da li imate preko 18 godina?

Foto-štafeta #81 – Mali grad Stefana Jovanovića

Prizori iz Sombora i okoline, kao i priče koje se kriju u ponovo otkrivenim pejzažima.

Foto-štafeta je rubrika Before After portala u kojoj predstavljamo fotografe iz regiona i njihove foto knjige/serije fotografija. Svaki od autora prikazuje jedan svoj projekat, odgovora na niz od 8 istih pitanja i predaje štafetu sledećoj osobi po svom izboru. Ideja je da se predstavi fotografska scena regiona, pa i šire, kroz stvaralačku i kolegijalnu prizmu. Svaka osma štafeta je početak novog ciklusa pri kom se petlja prekida, i dodeljujemo je nekom novom. Dvanaesti ciklus nastavljamo sa Stefanom Jovanovićem koji je štafetu dobio od Maše Seničić!

Na slici je autor.

Ko si ti?

Stefan Jovanović.

Šta je na fotografijama koje vidimo?

Utisci i situacije iz života u malom gradu.

Gde je ova serija fotografija nastala?

U Somboru i obližnjim mestima. Peške, na bajsu, iz tuđeg auta.

Kada se to dešavalo?

Počelo je početkom 2019. i i dalje se dešava.

Čime si fotografisao?

Mju 2 i Canon AE1 sa raznoraznim filmovima.

Zašto si odlučio to da fotografišeš?

Mislim da ni u jednom momentu nisam direktno odlučio. Preselio sam se nazad u Sombor i s tom promenom okruženja se promenilo i to što primećujem dok se krećem kroz grad. Vremenom mi je to postalo zanimljivije. Neke situacije, koje su mi dok sam odrastao ovde bile dosadne, su odjednom postale inspirativne. To me još više privuklo.

Koja ideja stoji iza ovog projekta?

Tek posle skoro godinu dana sam shvatio da me zaista privlači ideja života u malom gradu i da to može da bude neki sledeći projekat na kojem bih mogao da radim. Veoma je široka tema i ni ja nisam 100% siguran ponekad u kom pravcu želim da je odvedem. Počelo je sa fotografijama, ali sad već sadrži i crteže, slike, videe, predmete… U početku sam bio samo posmatra, ali u skorije vreme imam malo više interakcije pa ponekad i zapišem nešto što čujem ili što mi je rekao neko koga fotografišem. Verujem da sam okružen dobrim pričama ovde i da ih samo treba naći.

Kako si zadovoljan ishodom?

Za sad sam zadovoljan iako i dalje ne znam koji je konačan oblik ovog projekta. Izložba u Somboru, logično, haha.

Sve fotografije iz ovog posta su vlasništvo Stefana Jovanovića. Na istom mestu za dve nedelje pogledajte kome je Stefan predao štafetu!

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: