Da li imate preko 18 godina?

Foto-štafeta #77: Ulice Sarajeva Belmina Islama

Fotografije iz samog centra i iz predgrađa u kome autor poslednje štafete 11. ciklusa živi!

Foto-štafeta je rubrika Before After portala u kojoj predstavljamo fotografe iz regiona i njihove foto knjige/serije fotografija. Svaki od autora prikazuje jedan svoj projekat, odgovora na niz od 8 istih pitanja i predaje štafetu sledećoj osobi po svom izboru. Ideja je da se predstavi fotografska scena regiona, pa i šire, kroz stvaralačku i kolegijalnu prizmu. Svaka osma štafeta je početak novog ciklusa pri kom se petlja prekida, i dodeljujemo je nekom novom. Poslednja foto-štafeta jedanaestog ciklusa došla je iz ruku Armina Grace kod Belmin Islama.

Na slici Belmin, ph. Armin Graca

Ko si ti?

Zovem se Belmin Islam i imam 24 godine.

Šta je na fotografijama koje vidimo?

Ulice Sarajeva.

Gde je ova serija fotografija nastala?

U samom centru i predgrađu grada u kojem živim.

Kada se to dešavalo?

Mnogo svog slobodnog vremena sam provodio ispred zgrade sa društvom, te u ranom djetinjstvu počeo fotografisati te skupove telefonom.

Čime si fotografisao?

Tada su se nekada i pojavili mobiteli sa malo boljom kamericom, tipa Sony Ericsson k800i, koji je bio tada vrhunac svijeta. U ovom slučaju to je iPhone XR i iPhone 4S.

Zašto si odlučio to da fotografišeš?

Do dana današnjeg sam nekako vezan za to spontano fotografisanje ulice mobitelom.

Kako si zadovoljan ishodom?

Nadam se da ću vas u skorije vrijeme moći obradovati nekom serijom fotografija urađenim digitalnim aparatom, koji se opet nadam da ću kupiti u skorije vrijeme i ozbiljnije se priključiti svijetu iza objektiva.

Sve fotografije iz ovog posta su vlasništvo Belmin Islama. Na istom mestu za dve nedelje pogledajte sa kim počinjemo 12. ciklus štafete!

Lajkuj:

Komentari:

  1. Edis says:

    Bravo Bela kralju !! :-)

Ostavite komentar:

Slični članci: