Da li imate preko 18 godina?

Foto-štafeta #83 – Hotel nevinih Filipa Tasića

Peta predaja štafete 12. ciklusa vodi nas u ljubav, nežnost, bes i nemar

Autor:

Foto-štafeta je rubrika Before After portala u kojoj predstavljamo fotografe iz regiona i njihove foto knjige/serije fotografija. Svaki od autora prikazuje jedan svoj projekat, odgovora na niz od 8 istih pitanja i predaje štafetu sledećoj osobi po svom izboru. Ideja je da se predstavi fotografska scena regiona, pa i šire, kroz stvaralačku i kolegijalnu prizmu. Svaka osma štafeta je početak novog ciklusa pri kom se petlja prekida, i dodeljujemo je nekom novom. Dvanaesti ciklus nastavljamo sa Filipom Tasićem.

Na slici Filip Tasić

Ko si ti?

Filip Tasić

Šta je na fotografijama koje vidimo?

Ljubav, nežnost, bes, nemar.

 

Gde je ova serija fotografija nastala?

U Beogradu.

Kada se to dešavalo?

Od 2018 do dan danas.

Čime si fotografisao?

S čime god da mi je bilo pri ruci, uglavnom Olympus Mju II zbog mobilnosti.

Zašto si odlučio to da fotografišeš?

Voleo sam da fotografišem svoje okruženje, uvek mi je bilo drago da se vratim tim fotkama i makar na kratko ponovo doživim te trenutke.

Koja ideja stoji iza ovog projekta?

Hotel nevinih je neočekivano nastao pre par meseci. Posle nekoliko godina sam spojio gomilu fotografija iz mog života u jednu konciznu celinu. Ideja mi je da ova foto serija služi kao vrata od moje i tuđe intime, da prikaže sirova dešavanja ljudi koji nisu više klinci nego su sada najmlađi odrasli.

Koliko si zadovoljan ishodom?

S obzirom na to da je ovo jedan deo fotografija iz serije na kojoj i dalje radim, mislim da bih mogao da odgovorim tek kada ona doživi svoj konačni oblik.

Sve fotografije iz ovog posta su vlasništvo Filipa Tasića. Zapratite njegov Instagram ovde. Na istom mestu za mesec dana pogledajte kome je Filip predao štafetu!

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: