Da li imate preko 18 godina?

Vodič kroz modne trendove za jesen/zimu 2022

Nakon iskustva pandemije u kojoj je došlo do izmene celokupnog obrasca ponašanja modne industrije, modna scena se oglašava intenzivnije no ikad, kao da želi da nadomesti izgubljeno. Dok je sezona proleće-leto bila u očekivanom znaku buđenja i slobode, jesen će nas ove godine iznenaditi optimizmom i poletnošću. Pred nama se ukazuju brojni modni iskoraci i inovacije, kao i reaktuelizovani klasični komadi.

Neizostavna puff-jakna

Nakon što je obeležila sezonu 2016/2017, pufer jakna je nastavila da se vraća sa hladnim danima, a to će učiniti i ove zime. Iako se mnogi neće složiti sa popularnošću ovog komada, dovoljno je onih koji ga vole i zbog kojih se on vraća na ulice i piste. Kombinacija pufer jakne sa cipelama sa visokom potpeticom i pantalonama i haljinama od vune je izgled koji asocira na smele modele sa modnih pista. Ove godine će to svakako biti modni hit koji ne jenjava, pa je savet da ovo bude vaše rešenje za predstojeće zimske dane.

Retro stil

I u toku ranijih sezona smo imali priliku da priemtimo da se poslednjih godina više no ikad bude minuli trendovi i da se modne aktuelnosti vezuju za decenije koje su iza nas. Iako bismo najviše mogli da govorimo o uplivu devedesetih godina, ova jesen će nas podsetiti i na estetiku sedamdesetih, koja veoma prija oku i uklapa se u estetska načela današnjice. Retro je ključ popularnosti na modnoj sceni ove godine, te će se retro stil implemetirati i u modne komade sa aktuelnim motivima. Primera radi, retro Stranger Things majica će uz klasične farmerice i kožnu jaku biti savršena casual varijanta.

Pletivo i koža

Pleteni komadi su zauzeli značajno mesto na modnim pistama i najavili na taj način svoje intenzivno prisustvo na modnoj sceni ove jeseni i zime. U osnovi, pletivo je trend koji neće brzo utihnuti, te ćemo verovatno iskusiti njegove čari i naredne hladnije sezone. U kombinaciji sa kožom, pletivo je ove godine potpuni hit i moći će da se nosi u različitim prilikama, a biće najprisutnije na ulicama gradova kao jedan od glasova street style-a.

Sjaj i glamur

Od visoke do street mode, sjaj i glamur su rado uplivali nazad među aktuelne modne trendove. Ovo je jedna od odlika mode koja se razvija nakon globalne krize, a koja želi da bude optimistična i da nadoknadi tišinu koja ju je morila u godinama iza nas. Ove godine će se definitivno oglasiti kroz blisave komade, kako odeće, tako i aksesoara i obuće. U toku jeseni i zime dakle ne oklevajte pred šljokicama i metalik dodacima, jer će oni biti rado dočekan trend među ljubiteljima mode.

Aksesoar sezone

Aksesoar sezone jesen-zima 2022 su bez sumnje rukavice do laktova, mahom u boji odevnog  komada sa kojim se kombinuju. Ovakve rukavice su ušle u modu u toku prošle zime, te su se ove sezone vratile na velika vrata, bez namere da se povuku. Ovo je sjajan aksesoar, naročito praktičan zbog svoje uloge u borbi protiv hladnoće, a i izuzetno smeo i neobičan, jer oneobičava odevne kombinacije na jedan nenapadan ali izuzetan i elegantan način.

Ukoliko niste sigurni u kom smeru da krenete prilikom obnavljanja garderobe za hladnije dane koji su pred nama, imajte na umu da je modna scena veoma gostpoljubiva i da će vaše ideje gotovo sigurno dočekati širom raširenih ruku, jer je moda napokon priglila svoju ullogu sredstva izražavanja i otvorena je za sve neobično i inovativno. Moda koja odlikuje sezonu pred nama je vesela i smela, ali i pomalo nostalgična i pomirljiva. Odlučite se za one komade koji najviše odgovaraju vašem ličnom stilu, a pri oblikovanju kombinacija se povedite idejama priznatih modnih kuća, koje su nam svojim modelima ponudile šansu da budemo elegantni i opušteni istovremeno, da nosimo klasične komade i oneobičavamo ih.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: