Da li imate preko 18 godina?

Viva Magenta – boja 2023. godine

Autor:

Institut za boje Pantone objavio je da je njihova boja za 2023. viva magenta, nekonvencionalna nijansa za nekonvencionalno vreme, odvažna, duhovita i sveobuhvatna boja.

„Pantone boja godine, Viva Magenta 18-1750, vibrira živahno i energično. To je nijansa ukorenjena u prirodi koja potiče iz crvene porodice i izražava novi signal snage. Viva Magenta je hrabra i neustrašiva, pulsirajuća boja čija bujnost promoviše radosnu i optimističnu proslavu, ispisujući novi narativ“, ističe Institut Pantone

Kako naglašavaju, Viva Magenta je moćna i osnažujuća, nijansa crvene koja uživa u čistoj radosti, podstičući eksperimentisanje i samoizražavanje bez ograničenja, elektrišuća, bezgranična nijansa.

„Pantone 18-1750 Viva Magenta dočekuje svakoga i svakoga sa istim žarom za život i buntovničkim duhom. To je boja koja je odvažna, duhovita i sveobuhvatna“, navodi Pantone.

Leatris Ajzeman, izvršna direktorka Pantonea, naglasila je da Institut u doba tehnologije crpi inspiraciju iz prirode i dobijena je iz kočinila, malih insekata. Prema njenim rečima, reč je o jednoj od najdragocenijih boja koja pripada porodici prirodnih boja, kao i jednom od najjačih i najsjajnijih koju svet poznaje.

„Ukorenjena u iskonskom, Viva Magenta nas ponovo povezuje sa izvornom materijom. Prizivajući sile prirode, on podstiče naš duh, pomažući nam da izgradimo svoju unutrašnju snagu,“ zaključuje Leatris Ajzeman.

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: