Da li imate preko 18 godina?

Hardcor Decor: kako je izgledala porno estetika ’70ih

Autor:

Hardcor Decor je Instagram nalog čiji je akcenat na davno zaboravljenim pornićima, uglavnom iz sedamdesetih godina. Međutim, fokus nije na samom činu seksa, već na lokacijama, ambijentu i estetici. Ovde je sam čin radnje izvan kadra, tek se naslućuje. 

Hardcor Decor je pravi estetski dragulj.

Posebna pažnja na ovom nalogu posvećena je tapetama iz tog vremena. Dominiraju floralni motivi.

Za razliku od novije produkcije, gde se pornići snimaju u sterilnim ambijentima, na kožnim sofama, plastičnim ležaljkama pored bazena, hotelskim sobama ili drvenim klupama u svlačionicama, ovde je estetizacija dovedena do vrhunca.

Đavo je, ipak, u detaljima.

Osnivač ovog Instagram profila Džejms Belesini kaže da je inspiracija nastala zahvaljujući vezi na daljinu. On je bio u Njujorku, a njegov parner u Sidneju i razmenjivali su vintage erotiku koju su pronalazili na internetu. I koja je na kraju završila na ovom Instagram nalogu.

Zapravo su, prema Belesinijevim rečima, ograničenja koje Instagram postavlja po pitanju eksplicitnih scena učinili ovaj nalog prelepim, jer fotografije koje se na njemu nalaze funkcionišu bolje od pukog postavljanja necenzurisanih scena iz pornića snimanih ’70ih.

„Sedamdesete su vizuelno bile veoma bogata decenija, puna raskošnih detalja i tekstura, to je bila neo-belle epoha… Bila je to možda poslednja decenija koja je muško šepurenje kroz modu uzdigla do nezamislivih visina. Zajedno sa ženskom modom tog doba postojala je duboka senzualnost koju su konzervativne ’80-e u potpunosti uništile”, smatra Belesini.

Ipak, ovaj nalog ima i scene iz ’80ih, pa čak i iz ’90ih. Očito su se neke stvari estetski dopale Belesiniju. Ili se stil u nekim filmovima lagano preneo i u osamdesete. Ili je, pak, ponestalo inspiracije u ’70im, a nalog je postao popularan. Nije ni važno, važno je da skrolujemo!

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: