Da li imate preko 18 godina?

Predmeti: Salon za beg od svakodnevice

U visokom prizemlju na Dorćolu, pokušali smo da kroz kvadratni metar ključnih sitnica otkrijemo šta to čini Metropoliten Beauty Centar.

6
0

Metropoliten Beauty Centar je specifično mesto za opuštanje i negu, gde je uz tihu muziku, svetle boje i ekskluzivne holističke tretmane lako moguće zaboraviti na blizinu bučnih gradskih ulica. U ovom visokom prizemlju, na adresi Braće Jugovića 2a, sakupljene su razne teksture, mirisi i proizvodi koji prevazilaze ideju o tome da briga koži mora biti rutinska, te ona ovde prerasta u nežni i dubinski ritual. Jovana, koja već pet godina radi ovde, ispričala nam je šta za nju znače tretmani i kako je možda ponekad u pitanju luksuzno ugađanje sebi, ali ono je takođe neophodno – jer koža sve pamti. 

 

Šta za tebe znači taj prečesto upotrebljavani izraz Beauty centar ili Salon lepote i kako Metropoliten odgovara na zahteve ovakvog prostora?

U današnje vreme primećujemo da takozvanih beauty centara, tj. salona lepote ima na svakom koraku, ali retko koji od njih može da ponudi pravi kvalitet, vrhunsku uslugu i ispuni sva naša očekivanja… Neka uprošćena definicija salona lepote za mene bi bila beg od svakodnevice u oazu mira A Metropoliten je upravo to.

Kako bi u tri reči opisala najvažnije aspekte brige o koži?

Čišćenje, nega, zaštita.

Čime počinje vaš rad sa mušterijama i da li su tretmani personalizovani, u skladu sa konkretnim nečijim potrebama?

Pre samog tretmana konsultujemo se sa klijentom tako što upoznajemo njegove navike i način na koji se neguje. Potom pregledamo kožu i radimo tretmane koji su prilagođeni njenom trenutnom stanju.

Koje tretmane za lice imate u ponudi? A za telo?

U Metropoliten Beauty Centru u domenu nege lica na raspolaganju su Darphin anti-age i Dr. Hauschka opuštajući tretmani. Što se tiče tretmana tela, u ponudi imamo masažu sa potpisom Pierre Darphin, energetsku masažu, refleksnu masažu stopala, kao i anticelulit tretmane sa Guam proizvodima. Takođe imamo mogućnost kupovine poklon vaučera za tretmane.

Koje su ključne razlike između tretmana i proizvoda Darphin i Dr. Hauschka, vodećih u vašoj ponudi?

Darphin tretmani osmišljeni su da bude čula senzualnim mirisima i bojama, pružajući klijentima posebne momente relaksacije, kao i uživanje u kućnoj atmosferi. Istovremeno deluju na tip i stanje kože, uzimajući u obzir faktore kao sto su: godine, vreme, ishrana, stres i način života. Tri komplementarne dnevne formule – serum, aromatična nega i krema – predstavljaju 3D negu koja se prilagođava potrebama kože.

Za razliku od mnogih tretmana, Dr. Hauschka tretmani započinju kupkom za stopala. Naime, opuštanje kreće od stopala i širi se celim telom, čime nestaju tragovi stresa. Potom sledi lagano izvlačenje kose uz ritmičke pokrete koji prate disanje klijenta, razgibavanje glave i vrata. Sami tretmani uvode u duboku relaksaciju, pružaju osećaj lakoće i unutrašnjeg balansa.

Kako izgleda edukacija u ovoj oblasti? Ako se ne varam, sve je manuelno. Čak nemate nijednu lupu u salonu!

Upravo tako, sve je manuelna tehnika. Edukacije su intenzivne, nekad ih imamo više puta godišnje kako bi se upoznali sa novitetima, kao i raznim tehnikama masaža lica i tela koje nude brendovi sa kojima radimo.

Da li iza ovih proizvoda i tretmana postoji i neka priča, koliko je važno da vaše mušterije veruju u proizvode koje koriste?

Svaki brend ima svoju istoriju i način nege kože, a izuzetno je bitno da klijent veruje u ono što nanosi na svoju kožu i da pre svega uživa u tome.

Da li tretmani treba da budu luksuz, ili naprotiv – obavezna briga o koži?

Obavezna briga, jer koža trpi, pamti i ne prašta. Pamti svako sunčanje, svako crvenilo, opekotinu…

Šta su veoma važne karakteritike prostora Metropoliten Beauty Centra i koliko je to povezano sa samim tretmanima?

U Metropoliten Beauty Centru sve je podređeno tome da se klijent opusti i zaboravi na svakodnevne obaveze i stres. Enterijer je urađen u skladu sa tim, pa se i klijenti osećaju kao u privatnosti svog doma.

Bez čega nijedan tretman nije moguće izvesti?

Bez pozitivne energije.

Tvoja preporuka za besplatnu negu (tj. onu koju svako sebi može da priušti) u hladnim danima.

Zima je period kada se temperatura naglo menja, a sve te promene utiču na našu kožu. Pod uticajem vetra ona postaje osetljiva i bez obzira na tip i stanje kože potreban je kvalitetan serum i hidratantna krema za lice.

1. Cire Trudon sveća Tadine

Kardamom koji se nalazi u ovoj Cire Trudon sveći nazivaju kraljem začina, a njegov topao i zanosan miris može ulepšati prostor u kome boravite i učiniti da se u svom telu osećate bolje. Mirisi sveća savršen su saputnik svih rituala lepote i volimo da ih ostavimo da gore tokom celog tretmana.

2. Dr. Hauschka četkice

Dr. Hauschka u svojoj ponudi tretmana nema masažu lica, jer smatraju da se masažom razvlače mišići lica. Zato se radi limfna stimulacija sa četkicama, i na taj način se pospešuje mikrocirkulacija.

3. Intenzivni tretmani

Dr. Hauschka intenzivni tretmani “šapuću” koži šta treba da radi. Postoje tretmani koji pročišćavaju i umiruju kožu, kao i tretmani koji odgovaraju potrebama zahtevne i zrele kože koja je postala neuravnotežena.

4. Keramički masažeri

Darphin keramički masažer je namenjen za podizanje kontura lica. Predstavlja kombinaciju dubinske masaže i limfne drenaže.

5. Darphin masažer za oči

Masažu započinjemo tako što od suznog kanala ka spolja povlačimo masažer uz blagi pritisak. Na taj način dreniramo zonu ispod oka, a ukoliko su podočnjaci izraženi, to može biti znak da se u telu zadržava voda ili je cirkulacija slaba. Male linije na spoljnim uglovima očiju masiramo u obliku osmice i na taj način stimulišemo našu jetru.

6. Aesop krema za ruke

Okrepljujući aromatični balzam sadrži dragocene biljne ekstrakte koji umiruju i hidriraju kožu. Ovo je apsolutni favorit među našim klijentima.

7, 10, 11. Glina

Dr. Hauschka glina je obogaćena dragoljubom i hamamelisom. Biljka dragoljub je poznata po svojim antibakterijskim svojstvima i veruje se da daje životnu snagu.

8. Ulje ruže

Aromaterapija je nezaobilazna kod Darphina, a klijent sam bira aromatično ulje po njegovom mirisu. Izabrala sam ružu, jer ona deluje na samopouzdanje kože, ishranjuje je i priprema za dalje tretmane. U aromaterapiji npr. ulje lavande označava majku, a lavanda umiruje i štiti kožu. Jasmin je recimo ulje koje žene u godinama najviše vole, jer je to znak da su svesne sebe i svoje unutrašnje lepote.

9. Čaj od jasmina

Susret sa senzualno egzotičnom i aromatičnom šoljom čaja od jasmina je definitivno dobar kraj samog tretmana i svima ga preporučujem.

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: