Da li imate preko 18 godina?

Stil Sare Bujak

Paleta

Autor: Fotograf: Marija Strajnić

Sara je urednica u izdavačkoj kući Darkwood, konkretno na izdanjima DC comics-a. Između ostalog zanima je i inspiriše film i strip, a iako je studirala fakultet političkih nauka ne želi da se bavi isključivo jednom profesijom.

Pre posla kojim se bavi sada, Sara je radila kao PR udruženja stripskih umetnika Srbije; puštala je muziku po klubovima nekoliko godina, uglavnom kao DJ podrška domaćim i stranim garažnim bendovima a pomagala je i u organizaciji koncerata.
“Trudim se da stalno pronalazim stvari koje mi u tom trenutku najviše leže. Pre nekog vremena igrala sam glavnu ulogu u psychotronic filmu Višeslava Radenkovića “
Apatridia“. To je film koji na inovativan način preispituje granicu između narativnog i eksperimentalnog izraza. Iako je prvo trebalo samo da glumim, kako je vreme odmicalo počinjala sam da radim u svakom mogućem sektoru i bila deo pretprodukcije, produkcije i post-produkcije. Ceo taj proces me je veoma inspirisao, i pomogao mi da shvatim da mogu da pratim svoje snove i da ne moram da budem vezana za samo jedno zanimanje.”

985687

U Darkwood-u uglavnom objavlujemo strana izdanja stripova, na našem jeziku. Između ostalog, objavljujemo i mange. Strip me je zanimao oduvek, to je nešto što je iz hobija prešlo u posao. Kod nas zapravo postoji dosta ljudi koji se bave stripom, mada većina radi ili za Francuze ili Amere, a mnogi su i u marketingu. Crtaju storibordove za filmove ili reklame.

Volim da se oblačim i tome posvećujem posebnu pažnju. Nije mi problem da ujutru nosim crni karmin, tako se osećam i to je moja stvar. Dobijam čudne poglede s vremena na vreme ali ne doživljavam se prozvanom, normalno je da neko obrati pažnju kada je nešto upadljivo. Što se same kupovine odeće tiče, volim da sam u toku sa time šta prave mlađi dizajneri. Često nađem veoma zanimljive i posebne stvari. Sticajem okolnosti bila sam zaštitno lice za dva beogradska brenda u povoju. CIUK i Avakari Dreamass. Uticaji na stil i inspiracije generalno bi mi bile punk, goth, glam, industrial…space age (André Courrège) i japanski minimalizam 80ih (Issey Miyaki).

Od albuma u poslednje vreme Sara sluša: Ty Segall – Manipulator i Dean Blunt – Black Metal
Pesma koju sluša iznova i iznova: Kate Bush – Waking The Witch
Omiljeni stripovi: Sandman, Uzumaki, Akira, Ratnici sa Akbara

Mantil – Gorica Popesku
Košulja – Lazy Oaf x Batman
Pantalone – Evil Twin
Cipele – Jeffery Campbell x Litta
TorbaSHINOBI @ Zanat radnja
Prsten – Selena
MangaLeft Hand of God, Right Hand of the Devil  Kazuo Umezu

Lajkuj:

Komentari:

  1. akura says:

    preeeeekrasno!

  2. a. says:

    wow.
    kao prava strip heroina. bjutiful.

Ostavite komentar:

Slični članci: