Da li imate preko 18 godina?

Stil Lazara Sakana

Paleta

Autor: Fotograf: Marija Strajnić
0
4

Advertajzing, umetnost i muzika

Lazar vodi advertajzing agenciju čije je predstavništvo u Beogradu ali ima ispostave širom regiona. U sklopu agencije je i umetnička galerija, koju takođe vodi. “Na neki način oba su prepletena, ne samo fizički. Kad se bavim advertajzingom mahom sam u kreativi… Prošla sezona je bila jako uspešna što se galerije tiče. Imali smo preko 15 izložbi, od kojih bi izdvojio izložbu koja je obuhvatala originalna dela pop art-a na čelu sa Warhol-om, Roy Lichtenstein-om, Chamberlain-om… Ubrzo posle toga imali smo erotsku fotorafiju na celu sa Helmut Newton-om, a godinu smo završili sa jazz serijom Matissa. Sve se zahuktalo prošle godine kada smo napravili izložili Pikasa, Dalija, Miroa i Tapiesa To je bio neviđeni uspeh, redovi ispred galerije danima… preko 20.000 poseta za mesec dana.

IMG_3405

Od kad sam prestao da vodim muzičku emisiju nekako sam se šiftovao sa muzičara na neki drugi krug ljudi, uglavnom umetnike. Ali najdraže što sam izvukao iz perioda bavljenja voditeljstvom jesu kontakti sa muzičarima koji su fakat posebni ljudi. Volim muziku a sa ljudima se brzo skapiraš ako si iskren, dosta prijateljstava je proizašlo iz tog perioda. U poslednje vreme sam povezivao muzičare sa galerijom, pravili smo izložbu Kebre iz Obojenog Programa koja je bila neviđeno uspešna, čak smo je produžili nedelju dana zbog velikog interesovanja. Kada se otvaraju izložbe skoro uvek zovemo bendove, izložba sama po sebi, iako često dovoljna, treba da bude doživljaj. Da ljudi odu sa nekim iskustvom.
Galerija i muzika su moje dve pasije i gledam da ih povežem kad mogu.

“Zimi mnogo više slušam muziku nego leti a postoji samo jedan razlog za to i to su kola. Milsim da je voznja najbolji način da preslušaš album, možeš da pojačaš i da se prepustiš. Zato kola i postoje (smeh).
Od kad sam ušao u kola ove zime uglavnom slušam novi album Kanda Kodža i Nebojše “Volja za Moć”. Za pesmu sa albuma “Sve je stalo u RNR”sam i radio spot. Snimali smo u Piranu, gradu na slovenačkoj obali, to je bio singl koji je najavio album. Pored toga slušam novi album Kazne za uši, promociju albuma smo takodje radili u galeriji. Oni su old school ali baš dobar bend, mislim da ne zasluženo imaju mali broj fanova. Veliki sam fan Morrissey-a i to je konstanta na mom repertoaru.

Iako modi često pristupam nezainteresovano, ipak mislim da se treba baviti time šta nosimo. Ali na kraju, ukusa ili imaš ili nemaš.

IMG_3378

“Što se odeće tiče obično sam u crnom. Još od kad sam bio mali imao sam taj trip da imam neki detalj (obično crven) koji odskače. U 4 razredu to su bile crvene pipenke. Manje-više to važi i danas, uglavnom crno sa nečim crvenim. Uvek sam se ložio na kimona i toge, nešto što je malo nindžasto. A high fashion u poslednjih par godina je baš to, i to mi je strava.
Tako sam i provalio neke dizajnere koji su mi neviđeno čučnuli tipa Damir Doma. Imam dosta njegovih stvari jer mi jednostavno leže. Onda su se srećom pojavili i drugi dizajneri sa sličnom estetikom koji su znatno pristupačniji, kao npr. brend Oak. Oni su baš pristupačni a imaju strava stvari. Volim da imam ozbiljan komad odeće, nešto što ćeš da nosiš ceo život.

IMG_3385

Patike – Yamamoto
Duks – Oak
Pantalone – Oak
Monton – Cerruti
Naočare – Plastične, kupljene negde za 5e [/PREDSTAVLJANJE_TEKST]

Lajkuj:

Komentari:

 1. Pera says:

  PovrAčaču od tatinih sinova u patikama od 400eur. Wow kakav stil. Tja

 2. pipi says:

  Tata mu je pokojni a on zna sta radi i sposoban je

 3. dj says:

  Predivan i talentovan, bas kakav mu je u otac bio, zasluzuje da nosi sta god hoce, a ti “Pero” si isto sin nekoga ko te nije naucio da postujes druge i da nesto uradis za sebe, umesto sto sedis za komjuterom i hejtujes one koji imaju od svojih oceva sta i da naslede. Nazalost, takvi kao ti to nikad ne mogu da razumeju, iz prostog razloga sto nemaju u sebi ni trunku takve lepote i divote kakvu ima Lazar. Tja…

 4. DEjana says:

  Ovog puta Pera je malo nervozan a ne Laki!!

 5. Ewa says:

  Strava, ludilo….

Ostavite komentar:

Slični članci: