Da li imate preko 18 godina?

Paleta: Sajsi MC

Razgovor o početku njene karijere, o stilu privatno i na bini, Džoniju Štuliću i izazovu da ostane nezavisna.

Kako si?

Ovih dana radno, eto izlazi remasterizovan album iz 2010, pod nazivom Daleko je Dizni. Čudan je trip, jer sad zvuči jednako sveže kao i tada, ali sad imam skroz drugačiji dojam nego dok sam ga stvarala, ipak je prošla jedna decenija.

Na čemu radiš poslednjih nedelja?

Radim na tome da balansiram uživanje, dokolicu i posao. Najviše od svega volim da idem u studio, pa zadnjih nedelja sam u tom modu. Želim da napravim mikstejp za 2022, pa sam počela pripreme za to.

A poslednjih godinu dana?

Manje-više isto. Letos smo dosta nastupali, nakon pauze od osam meseci, moram da priznam da su mi nastupi pakleno nedostajali, jer od 2002. nisam imala pauzu u nastupima, pa sam ih uzimala malo zdravo za gotovo, međutim, kako se desila ova pošast i to mi je bilo uskraćeno, shvatila sam koliko je to bitan deo mene.

Kaži mi nešto o svom pseudonimu.

Šatrovački je od “sisaj”. To je bila neka moja provokacija, a u isto vreme mi se svidelo kako zvuči reč, malo je kao i japanska.

Kako bi opisala početak svoje stvaralačke karijere?

Naivno, haotično, puno emocija, sirovo, nebrušeno, ali mislim da reč UMETNOST najbolje opisuje. Na početku karijere sam shvatila koliko mi je duša gladna umetnosti, eto, to mi se na početku odmah razjasnilo.

Šta te je tada inspirisalo i guralo?

Isto šta i sada, navučenost na kreativu, da se nešto stvara, jednako se radujem pesmi kao i 2002 godine, veliki ego, to je kombinacija dve dominantne sile kod mene..

A šta te inspiriše sada?

Naučila sam da ne zavisim više toliko od inspiracije, tj bolje rečeno, naučila sam da je radom prizovem. A može me inspirisati bilo šta, samo ako se fokusiram da to želim.

Da li se stil oblačenja Sajsi MC i Ivane Rašić razlikuje i kako?

Jako se razlikuje, Sajsi MC za binu uvek ima osmišljenu uniformu, dok Ivana privatno ima privilegiju da izađe na ulicu kao da ju je poplava izbacila.

A kako se razlikuje stil oblačenja Sajsi sad i na početku?

Jako puno se razlikuje. Sada imam tim sa kojim se konsultujem, sve se planira, osmišljava, a ranije nisam puno mislila o tome, vremenom sam naučila koliko je to bitno, a može biti i vrlo kreativno.

Ko ti je omiljeni muzičar sa naše scene?

Ima ih puno, uvek smo imali jako talentovane i raznovrsne autorke i autore, ali ako bi već morala da biram neka to bude Branimir Štulić

Kako vidiš budućnost muzike u Srbiji?

Joooj, pa što se tiče muzike tu nema zime, međutim, ono šta će da doprinese sceni je bolje zakonski definisan položaj muzičara, dok se to ne sredi ne vidim baš tako lepu budućnost.

Da li imaš neki susret sa fanom koji pamtiš i kako je izgledao?

Svi susreti kad mi šapnu da im je moja muzika pomogla urezani su mi u dušu.

Šta misliš čime bi se bavila, da nije počelo sa muzikom?

Hmmmm, volela bih da sam upisala psihologiju, mada me zadnjih godina medicina fascinira, kao i ezoterija, što sam starija razvijaju mi se afiniteti koje ranije nisam imala ni u naznakama.

A kad smo kod početka, šta je bilo najizazovnije?

Da ostanem svoja, da izguram svoj autentični izraz, da se nikada ne priklonim nekoj ekipi i da budem nezavisna, to mi je bio ujedno i cilj i izazov, jer nije lako opstati kad imaš takve tripove, ali se ispostavilo da je odlično na duge staze.

Omiljeni pesma?

“Love spreads”, The Stone Roses

Kako bi nazvala trenutni period u svom životu?

Zreo.

Koja dva savet bi dala nekome ko želi da počne da se bavi muzikom?

Originalnost, da rade na tome, jer to niko ne može da ti oduzme.

A koji bi dala sebi sa 18 godina?

Da ne dramim toliko.

Da li postoji događaj u životu za koji bi volela da imaš video zapis?

Daaa, snimak svojih nastupa na početku karijere.

Šta sledeće očekujemo od tebe?

Možda neke balade.

Nešto za kraj.

Čekirajte remasterizovan singl Daleko je Dizni na svim digitalnim platformama!

 • Pantalone

  Zara

 • Majica

  Nina Mandić

 • Cipele

  Martinke

 • Jakna

  Dizel

 • Prstenje

  Rima Design

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: