Da li imate preko 18 godina?

Tit Zero by Dejan Milićević (Retrospektakl Mix)

Pred veliku Retrospektakl žurku koja će se 19. maja održati u Centralnom magacinu Luke Beograd i obeležiti dvadeset godina klupske elektronske muzike u Srbiji, jedan od izvođa spremio je miks kao mali tizer za ovo dešavanje.

0
0

Retrospektakl, žurka takođe poznata i kao istorija klabinga u jednoj noći, obeležava 20 godina karijere Marka Nastića velikom žurkom u Centralnom magacinu Luke Beograd (Žorža Klemensoa 39), 19. maja 2018. godine. U prostoru u koji može da stane više hiljada ljudi, Nastić je za publiku pripremio putovanje kroz vreme: 30 DJ-eva, koji će uz Marka činiti ovaj jedinstven događaj, vrteće b2b i podsetiti nas na saundtrek kvalitetnog klabinga – od 2007. do 2017. godine. Na svakih 20 minuta smenjivaće se po jedna godina i u njoj po četiri numere koje dobro pamtimo. Dejan Milićević jedan je od DJ-eva koji će te večeri stati za pult, a njegovo ime je zasigurno poznato svima koji su rejvovali u protekle dve decenije. U svojoj bogatoj internacionalnoj karijeri Dejan je nastupao na svim vodećim festivalima, a za nas je spremio polučasovni miks kao tizer za konceptualni Retrospektakl muzički događaj. 

Opiši nam svoju dosadašnju karijeru u tri reči. 

Jedna veoma uzbudljiva dvadesetogodišnja vožnja prepuna različitih iskustava i svakakvih ljudi.

Kako izgleda proces rada na novoj muzici: od čega počinješ i kada znaš da je to to? 

Zavisi, mislim, stvaranje je proces koji dolazi iz dubine individue i nikad ne možeš da kažeš da postoji šablon po kom radiš svakog dana – jednostavno odem u studio i hvatam trenutak koji prebacim u muziku. Super je momenat kad radim ceo dan i ništa bitno se ne desi, da bi pred sam kraj došla inspiracija koja mi produži radno vreme i po nekoliko sati, neviđen osećaj; da sam u nekoj kancelariji sigurno bih bio mrzovoljan zbog over time-a, ali u slučaju kreativnog rada imam osećaj kao da sam upravo sišao sa brzog motora posle trke na 200km|h.

Šta misliš da karakteriše tvoje live setove i kako su se oni kroz godine menjali?

Publika kaže da uvek znaju kada sam preuzeo DJ booth, kažu – neki prepoznatljiv stil. Ja lično nemam pojma, vrtim muziku koja mi se dopada i pakujem je na način da dance floor dobije ono po šta su došli. A promene su redovne, ozbiljan sam konzument trekova i ne ograničavam se žanrovski već konstantno digg-ujem nove i stare trake, radim svoje edite i bootleg-e i trudim se da se pokažem u svom najboljem izdanju.

Foto: Miklja Milenko / Frizura: Unlimited Studio

Koju bi pojavu/izvođača/didžeja izdvojio na domaćoj savremenoj muzičkoj sceni? 

Znaš kako, ima tu svega i svačega, definitivno je moj posao uz posao fotografa i dizajnera jedan od top tri najpoželjnija među mladima, neka suluda popularizacija plus digitalno doba su skinuli tabu o DJ skill-ovima i omogućili da svako može da kupi laptop i Traktor i postane DJ. Naravno, uvek ima mladih koji se izdvajaju od mase i imaju nešto da pokažu, tako da su mi u poslednje vreme od savremenih izvođača omiljeni Nikola Vemić, Nemanja Krstić, Peter Portman, Mene…. Takođe, ima nekih artista koji su duže vreme među nama i koji ne jure spotlight, ali su ozbiljni digg-eri i imaju sjajne setove, i tu bih pomenuo Troleta i Vladu Russa na primer.

Gde odlaziš kada tražiš dobar klabing u Beogradu? A u svetu? 

Beograd je ozbiljna klabing lokacija i sa ponosom kažem da imamo noćni život na kom bi mnoge druge prestonice mogle da nam pozavide, a što se tiče mog klabiranja moram da priznam da od silnog posla vikendom retko stižem da izađem i da se zabavim, a i kad stignem onda se odlučim za teški underground tipa KPTM (smeh), ili eventualno pićence kod Peppe-a u njegovom kompleksu klubova u Savamaloj. U svetu imam nekoliko omiljenih party gradova i to su Berlin, Barselona, Ibica o kojima ne treba previše pričati jer svi već znaju gde je dobro zezanje.

Reci nam nešto o miksu koji si spremio za B/A. 

Mix sam snimio eksluzivno za B/A i potrudio sam se, u 35 minuta trajanja, da spakujem par interesantnih trekova koji su mi aktuelni u poslednje vreme. Dakle, fuzija house-a i techna sa malo američkog i evropskog zvuka.

Po čemu će se Retrospektakl razlikovati od svih drugih žurki ove godine? 

Retrospektakl je jedinsteva prilika za publiku, pogotovo mlađe klabere, da čuju jedan muzički vremeplov koji je ujedno i signature Markove dvadesetogodišnje karijere. Znači, posetioci će imati priliku da cuju trekove koji su drmali plesne podijume pre 10 i čak 20 godina, a to sve u jednoj večeri. Po mom mišljenju očekujemo jedno nesvakidašnje zezanje i mnogo trekova koji su obeležili jednu epohu razvoja elektronske scene kod nas.

Šta možemo da očekujemo od tebe 19. maja? 

Od mene možete da očekujete da ću dati svoj maksimum, kao i uvek (smeh).

Za kraj, omiljena numera svih vremena, ili makar ovih dana. 

Uh, teško pitanje za DJ-a jer svaki omiljeni trek ima svoj trenutak u mojoj dugoj karijeri. Recimo, Inner City i Good Life bi bio moj izbor za all time favorite.

Facebook    //   Soundcloud   //  MixCloud   //  Boiler Room

Tracklist:

  1. Jamie 3'26, Massalo - Testify
  2. Photonz - Osiris Resurrected (Palms Trax rmx)
  3. Truncate - WRKTRX 3 (Jimmy Edgar rmx)
  4. Mike Dehnert - Umlaut FW
  5. FaltyDL - Medium Size Room
  6. WK7 - Rhythm 2 (Tripple H rmx)
  7. Dj Seinfeld - It's just my luv'
  8. Marcello Napoletano - Rush

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: