Da li imate preko 18 godina?

Andria Before After MMXX

Straight-work-enviroment-friendly miks za praznike.

Andrija Čugurović se bavi grafičkim dizajnom, dj-ingom i produkcijom. Rezident je u klubu Drugstore i član Yes Belgrade.

Koliko dugo se baviš muzikom i koliko izdanja do sada imaš?

Sa produciranjem traka sam počeo da se igram negde 2013. godine, a dosta ozbiljnije sam to počeo da radim od 2016. Prvu ploču sam izdao na Yes-u 2018. To je bilo split izdanje sa A//O. Na drugom Yes-u, Stevie Whisper’s Donkey Milk, sam koproducirao dve trake. A februara 2020. sam na Phase Group label-u, iz Glazgova, izdao prvu solo ploču, i učestvovao sam na par kompilacija.

Kako bi opisao miks koji si spremio za B/A?

Imao sam želju već neko vreme da snimim jedan straight-work-enviroment-friendly miks, s obzirom da su mi svi prethodni miksevi uglavnom teži za slušanje. Uvek sam gotivio ovaj vajb oko Nove godine i praznika, i muziku koja odiše takvom atmosferom, tako da sam ovde sastavio miks od traka koje sam puštao prethodnih godina na NYE žurkama u Drugstore-u i Dim-u, i traka koje bih sada puštao da opet radim takav jedan gig. Miks se sastoji uglavnom od kombinacija koje sam zapamtio iz ranijih setova, stvari iz ove godine, par bajatih trekova koji su se fino uklopili, par klasika…

Kako bi okarakterisao 2020. godinu, jer nastupa gotovo da nije ni bilo. Koliko ti zapravo nedostaje nastup pred publikom?

Meni je 2020. bila skroz fina zapravo. Imao sam prvi gig u Berlinu u februaru, i trebao sam da imam i jedan u Lionu, ali je pandemija to poremetila. Ali sam zato dva meseca iskulirao na selu, za vreme vandrednog stanja, napravio sam tad gomilu muzike sa Matejom Rusmirom. Posle sam se u junu vratio u Beograd, završio faks i zaposlio se. Snimio sam stream za Apgrade u oktobru, a u novembru soundtrek za jedan kratki eksperimentalni film. Što se nastupa tiče, da, to mi je jedino nedostajalo ove godine.

Šta si slušao protekle godine?

Počeo sam redovnije da kupujem muziku na bandcampu. I preko bandcampa sam oktrio dosta zanimljive i raznovrsne muzike, pa sam ovom prilikom napravio selekciju mojih favorita iz 2020. godine. Pored toga dosta sam slušao Laura Lies In podkaste na gajbi, i Feloneezijeve spotify plejliste na poslu.

Koji je poslednji dobar set / nastup na kome si bio?

Yan Dusk X Feloneezy X Cuban Chamber of Commerce na Hali Galiju u bašti Dragstora.

Kakvo je tvoje mišljenje o domaćoj sceni?

Naša scena je jako raznovrsna, sa dosta kvalitetnih producenata i dj-eva. Jedino što nam fali jeste budžet da pokrenemo još lejblova i da objavljujemo više muzike.

Kako zamišljaš 2021. godinu?

Imam utisak da će biti ista kao i 2020. Možda će druga polovina godine biti gotivnija.

Gde bi voleo da nastupaš?

U nekom klubu koji ima izvanredan monitoring i soundsistem. Mutabor u Moskvi mi deluje kul.

Tracklist:

 1. Kelly Moran - Sodalis
 2. Crave - Mind Bent
 3. Andria - Equanimity
 4. SSIEGE - Swan
 5. 33.10.3402 - Bell
 6. Perth Drug Legend - Monzievaird
 7. Das Ding - Category Collapse (Heap Remix)
 8. Levon Vincent - Anti-Corporate Music (Ruined by Andria)
 9. Kuldaboli - Syn milli heima
 10. D.K. - Rising
 11. Mariel Ito - Kepler 186B
 12. The 7th Plain - Seeing Sense
 13. Antoni Maiovvi - Horsehead Blue
 14. Andy Stott - Too Many Voices

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: