Da li imate preko 18 godina?

NA5A B/A Mix

Napeti program sa 40 minuta dobre muzike.

Predstavljamo Miu iz Beograda koja se u poslednjih godinu dana aktivno bavi DJ-ingom, dok svoj stil muzike objašnjava kao “poprilično napet”.

Foto: Jana Ivanović

Čime se baviš? Da li možeš da nam se predstaviš?

Svim i svačim, ničim konkretno – što mi ostavlja dovoljno vremena da preslušavam ziku.

Koliko dugo se baviš muzikom i na koji način?

Relativno skoro sam krenula da pustam muziku posle recimo tri godine intenzivnog preslušavanja  malo luđe elektronske muzike, krajem 2019. sam krenula da čačkam kontroler u svoja četiri zida, što bi se reklo, a prvi nastup mi je bio za doček 2020. u bioskopu Zvezda.

Kako bi opisala stil muzike koju puštaš?

Poprilično napeto.

Zašto čitalac ovog intervju treba da posluša tvoj miks koji si snimila za nas?

Ako čitalac želi da čuje 40 minuta dobre muzike, neka pusti miks.

Koji je poslednji DJ nastup koji si posetila?

Hodge 7. marta u klubu 20/44, predobra žurka. Posle sam iščekivala Air Max 97′ ali nikad dočekala jer su baš pred žurku zatvorili sve klubove.

Koja je budućnost klabinga u doba korone po tvom mišljenju?

Uf, to je bas nezahvalno predviđati jer se situacija menja svakodnevno, nastala je iznenada i sve nas je ostavila u nekom limbu u kom pokušavamo da se snadjemo, ma. Dosta klubova je moralo da se zatvori jer ne mogu da izguraju finansijske troškove, a i da sada daju zeleno svetlo za žurke, bile bi uslovljene merama predostrožnosti (ograničeni broj ljudi, maske, distanca). Svi ti faktori ne doprinose i ne ulivaju preveliku nadu da će klabing jednog dana normalno funkcionisati, kao pre korone, još dugo ćemo morati da plivamo u ovim nezahvalnim uslovima i da se vrtimo u krug. Živi klabing se digitalizovao i rejvove su zamenili strimovi, osećaj kolektivizma sa rejva možemo samo da zamišljamo dok blejimo sami gajbi i preslušavamo nasnimljene setove. Ako se ovaj karantin i zabrana žurki nastavi jos dugo, verujem i da će kolicina i intenzitet nove klupske muzike koja izlazi da opadne, jer soba na koju su producenti osuđeni sad već skoro godinu dana ne daje previše inspiracije i potrebne euforije za pravljenje muzike koja je stvorena za klub – koji trenutno ne postoji. Ništa, dajte te vakcine.

Omiljene pesme u poslednjih par dana?

cracc beba x 2soma – MadonnaSimo Cell & Abdullah Miniawy – Music GeneLow Budget Aliens – Junk DANN na loop-u već par dana.

Foto: Nina Sevastijanova

Šta misliš o lokalnoj klupskoj sceni?

Ako zanemarimo trenutno stanje i ovu prislinu pauzu od klubova, scena je nikad luđa. Sve više mladih producenata i DJ-eva koji dostavljaju presveže zvukove, i ovde sam vrlo pristrasna kada kažem da je organizacija SUTRA puno doprinela toj brzini buđenja andergraund scene njihovim žurkama koje su razbile monotoniju u klabingu. Meni lično, a verujem i drugim mladim artistima, je vrlo ohrabrujuć i inspirativan njihov pristup koji se odlikuje odsustvom granica – sve može, samo da bude sto luđe! Pozdrav i za sve ostale organizacije koje prave žurke i neguju rejv kulturu.

U čemu se ogleda progres lokalne scene?

Upravo u smelosti i raznovrsnosti o kojima sam pričala u prethodnom odgovoru. Scena je širok pojam i ima previše činilaca, svaki od njih ima svoju važnu ulogu u odražavanju iste. Artisti da donose zvukove, organizatori da dovode razne izvođače, a publika da sluša muziku i da se provodi. Treba nam još klubova u Beogradu, to je takođe bitan faktor u celoj priči.

Tracklist:

 1. Simo Cell & Abdullah Miniawy- Music Gene
 2. JOSI DEVIL- MOULWD FACE A
 3. Kahter- Metanoia (Hypho Remix)
 4. Biome- Yoof
 5. Beneath- Special Offer
 6. Hypna- Wired
 7. BFTT- Suchblush
 8. Joe Craven- Brothers and Sisters (feat. Grove) (Unreleased)
 9. J-Shadow- Impulse
 10. Hypna- Air Mask One
 11. Walton-FX 625
 12. Ice_Eyes- Mouth Foot
 13. J(ay).A.D- Find Your Way Home

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: