Da li imate preko 18 godina?

Božićni Italo-disco i space synth mix

Miks ruskog DJ-a Saše Rozeta, jednog od osnivača Discipline, legendarnih moskovskih žurki.

0
0

Saša Rozet je jedan od osnivača popularnih moskovskih žurki “Discipline”. Bio je art-direktor i rezident kluba Solyanka. U svojim DJ setovima uklapa stari i novi EBM, industrial techno, electro, breakbeat i trance.

microbe2

Tvoja životan put je jako zanimljiv: rodio si se u Rusiji, emigrirao u Izrael, odatle otišao u London a posle svega toga u Moskvu. Kako se to sve desilo?

Bilo mi je već dosadno u Londonu i hteo sam da odem na neko novo mesto. Došao sam u Moskvu igrom slučaja, odlučio da ostanem i nisam zažalio ni jednom.

Tokom najboljih godina kluba Solyanka bio si njegov art-direktor. Kako izgleda kada ti je klub život?

To je jako zabavno i na neki način posao snova, ali je poprilično teško postići ravnotežu između posla i partijanja koje se na nedeljnom nivou samo pretvara jedno u drugo. Mnogo toga sam naučio za vreme rada tamo, upoznao sam ogromnu količinu ljudi, neki od njih su mi i dan danas dobri prijatelji. Jako sam zahvalan što sam stekao to iskustvo.

Ti si jedan od osnivača legendarnih žurki Discipline. Od čega je sve počelo?

Sve je počelo u leto 2012. godine, Mark Ziselson i ja smo blejali kod kuće i pričali o tome da u Moskvi nema žurke na koju bi želeli da idemo. Pošto smo oboje voleli londonske žurke Endurance i industrijsku muziku, odlučili smo da probamo i organizujemo nešto slično u Moskvi, uglavnom za nas i naše prijatelje. Sad su to žurke u velikim klubovima, sa fantastičnim di-džejevima i posetom od preko 1000 ljudi.

Kako vam je uspelo da vaspitate publiku i da dođete do tog nivoa na kom su žurke Discipline sad?

Od samog početka planiramo detaljno svaku žurku i organizujemo ih dovoljno retko. Tokom ove četiri godine nekoliko on-line izdanja su pravila vodiče za žurke “Discipline” i za industrijsku muzičku scenu. Face control takođe igra glavu ulogu – na svakoj “Discipline” žurci na ulazu stoji Olja Polišuk, koja pravi presek publike ne samo po odeći (na žurkama “Discipline” striktni dress code je “all black”), nego i po tome da li su ljudi upoznati sa izvođačima i muzikom koju puštamo. Takođe kačimo na našoj FB stranici mikseve naših rezident i gostujućih DJ-eva.

sasha

Trenutno se baviš dovođenjem muzičara i DJ-eva u Moskvu. Sa kime ti se najviše sviđa da radiš?

Najviše volim ljude sa kojima od samog početka lako sarađujem i sa njima imam više drugarske nego poslovne odnose. Sa takvim umetnicima volim da radim i voleo bih da ih dovodim i češće u Moskvu. To su Philipp Gorbachev, Dean Blunt, Luke Eargoggle, The Panacea, Emile Strunz.

Iako si jedan od mojih omiljenih moskovskih di-džejeva, jako retko nastupaš. Šta je razlog za to?

Ranije sam pristajao na sve ponude i nastupao kako u velikim klubovima, tako i u malim barovima. Za to vreme sam naučio gde i kad volim da nastupam, i zbog toga sad većinu ponuda pristojno odbijam.

Da li bi hteo da organizuješ žurku Discipline u Beogradu?

Voleo bih jako, ako bi u Beogradu postojao interes ka takvoj muzici.

disciplina

Ispričaj nam o mix-u koji si spremio za nas?

Ovaj mix nema nikakve veze sa “Disciplinom”, niti sa industrijskom muzikom. Na neki način ovo je nastavak božićnog miksa (More Than Xmas minimix) koji sam napravio pre tačno pet godina. U ovom mixu predstavljam italo-disco i space synth u prazničnom obliku.

 

Tracklist:

  1. Jaunter - Carol of the bells
  2. Madigan - Ice cold love
  3. Ocean Wings - Loving in the snow
  4. Loui$ - Magic dance
  5. Grant Miller - (Find my) Tracks in the snow (Extended)
  6. Fancy - Lady of ice
  7. Galactic Warriors - Santa's Adventures
  8. Den Harrow - Holiday night (Extended)
  9. Pepper Girls - So cold as ice (Extended)

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: