Da li imate preko 18 godina?

B/A NEUTRON MIX

100% domaće. Ovo je svojevrsna najava za zvuk koji od Neutrona možete očekivati u narednom periodu.

2
0

Čime se baviš? Da li možeš (ukratko) da nam se predstaviš?

Bavim se bukvalno svime… (Smeh) Kao i svi mi, zar ne? Ali primarno se bavim dizajnom zvuka i slike, marketingom, izdavaštvom, organizacijom događaja. Diplomirani sam inženjer audio video tehnologija i zaposlen sam u struci, gde sva ta interesovanja uspešno spajam u jedno.

Radim već 4 godine u kompaniji IDJVideos, a poslednjih godinu dana sam na poziciji direktora digitalne distribucije. Pre toga sam radio u dva beogradska kluba, u jednom muzičkom studiju, i tako… Sada sam fokusiran na svoje multimedijalne projekte.

Koliko dugo se baviš muzikom i na koji način?

Oduvek volim muziku. Imao sam samo 3 godine kada sam imao svoju svesku tj muzički dnevnik gde sam upisivao šta sam čuo taj dan na radiju. Sećam se i da sam na kasetofonu sa dva deck-a pokušavao da napravim extended edit pesme Gigi D Agostino – Bla Bla. U srednjoj školi sam dobio gitaru pa je onda usledila ta faza.

Od 2007 godine se aktivno bavim produkcijom elektronske muzike. Izdavao sam za Cloud Of Silence, Kidz Luv Techno, Decoded Mini, Seta, Undertechnical, Wandler Records, Fat Blonde… Sada već 4 godine vodim izdavačku kuću WAXX TRAX koja je orijentisana ka House / Techno.

Kada si prvi put stao za miksetu?

Pokušavam da se setim tačnog momenta. Bio sam 7 ili 8 razred osnovne škole kada mi je komšija Srećko Divić, takođe DJ, poklonio disk LTJ Bukem – Progression Sessions, to je jedan od momenata susreta sa elektronskom muzikom.

Srećko je imao kod kuće neki Pioneer mp3 deck sa dva jog wheela i sećam se da još tada pokušavao da mi objasni beatmatching. U srednjoj školi sam puštao muziku na 18 rođendanu drugarice… Njeni roditelji su me zamolili da bude bez narodnjaka (smeh). Garantovao sam da neće biti kiča. To je bilo 2006 godine. Klub u centru grada, neviđena trema. Puštao sam house koji je tada bio aktuelan… Shapeshifters, Michael Gray, Spankox, Ministry Of Sound zvuk… Koristio sam Virtual DJ, znao sam da beatmatchujem. Tu je bio jedan stariji DJ koji me je podržao, svidela mu se zika…

Nakon toga sam imao izlete u neki tvrđi zvuk, gitare, bubnjeve, da bi zapravo 2010 stao za DJ miksetu, dva plejera, ceo fazon. Taj nastup je bio u Guerilla Pubu u Makedonskoj, i puštali su Borivoje Kapetanović, Digitum (sada Bolelee) i Lucky Luke (Ivan Radojevic, 031 Republic).

Kako bi opisao svoj DJ stil, odnosno šta predstavlja glavni potpis u tvojim setovima?

Volim da mešam stilove, da počnem polako, da prođem kroz nekoliko era i žanrova. Volim da opipam puls ljudi i da ih dovedem do toga da zajedno igramo.

U poslednje vreme imao sam dosta nastupa koji su trajali po 5, 6, čak i 10 sati. Nakon nekoliko sati miksanja, uđem in the zone, i onda svaka traka ide… Lepe se jedna za drugu.

Glavni potpis je osmeh, pa onda 909, pa onda dub, pa onda acid. Poenta je razmena energije.

NEUTRON

Osnivač si WAXX TRAX beogradske izdavače kuće – objasni nam kako i zašto si došao na ideju o stvaranju etikete?

Dosadilo mi je da šaljem demoe raznim labelima, i da nailazim na odbijanje. Rešio sam da sam napravim platformu koja neće imati takav filter, koji se bazira na ukusu pojedinca.

Mislim da sam izvođačima sam pružio mesto za kvalitetan plasman njihove umetnosti. U poslednje vreme nam je akcenat više na produkciji događaja u koje su uključeni svi WAXX TRAX artisti.

U planu nam je da dovodimo kvalitetne izvođače u Beograd, i da pritom uvek napravimo i jedan showcase onoga što mislimo da je kvalitetan lokalni underground u tom trenutku.

Kako bi opisao B/A miks koji si nam spremio?

100% domaće. U miksu je isključivo moja produkcija. Ovo je svojevrsna najava za zvuk koji se može očekivati od mene u nekom narednom periodu.

WAXX TRAX PARTY w/ In Aeternam Vale, nthng at Drugstore

Šta misliš u sceni u Beogradu?

Ima jako dobrih izvođača čija muzika napušta geografske okvire. Najdraže mi je kada čujem da je neko otišao negde van zemlje sa svojom muzikom. Potrebno je još live nastupa, još koncerata. Klubovi i promoteri moraju da urade refresh s vremena na vreme.  Edukacija promotera i publike je konstantan proces na kome treba insistirati.

I za kraj – jedna omiljena pesma svih vremena za naše čitaoce?

Naravno: Lil’ Louis – French Kiss.

Tracklist:

  1. Neutron - Bias
  2. Neutron - Blinded By The Sound
  3. Neutron - Shock Wave
  4. Kansk - A1 Dub 1.0
  5. Neutron - Process
  6. Seth Pierce - Dusty Chord (Neutron Remix)
  7. Neutron - Event Horizon
  8. Neutron - Izola
  9. Prostor - 9999

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: