Da li imate preko 18 godina?

Foto štafeta #25: Najviše 93955 Đorđa Vidojevića

Četvrta Foto štafeta četvrtog ciklusa stigla je do Đorđa Vidojevića i proputovala je Ameriku sa njim.

0
0

Foto štafeta je rubrika Before After portala u kojoj predstavljamo fotografe iz regiona i njihove foto knjige/serije fotografija. Svaki od fotografa prikazuje jedan svoj projekat, odgovora na niz od 8 istih pitanja i predaje štafetu sledećoj osobi po svom izboru. Ideja je da se predstavi fotografska scena regiona, pa i šire, kroz stvaralačku i kolegijalnu prizmu. Svaka osma štafeta je početak novog ciklusa pri kom prekidamo loop i dodeljujemo je nekom novom. Četvrta Foto štafeta četvrtog ciklusa od Alekse Bartola odlazi u Ameriku zajedno sa Đorđem Vidojevićem.

Na slici je Đorđe Vidojević, autoportret

Ko si ti?

Đorđe, retko Đole. Često Pjad. Znam kako se zovem, ne znam ko sam još uvek. Ne bavim se onim što sam studirao, ali volontiram ono što volim.

Šta je na fotografijama koje vidimo?

Moja za sada jedina godina života van starog sveta, od prošle nedelje je krenula druga. Osoba koju sam (možda) zavoleo, ljude koje sam znao, crno bele ulice, američka praznina i pokušaj dokumentovanja kadrova.

Gde je ova serija fotografija nastala?

Monterej zaliv, San Francisko, Vašington, Njujork, Sisajd, Portland, Marina, Big Sur.

Kada se to dešavalo?

Od avgusta 2014. do juna 2015.

Čime si fotografisao?

Canon AE-1.

Zašto si odlučio to da fotografišeš?

Jer fotografišem od drugog srednje i imam poriv da sve dokumentujem, fotografišem, svuda stavim datum, papire sačuvam, rasporedim u foldere na kompu i fioke/kutije u sobi. A onda sam dobio stipendiju da studiram jednu godinu u Americi na mestu koje mi oni odaberu. I kao neki combo, uz stipendiju, mesto koje sam dobio bude – centralna obala Kalifornije.

Koja ideja stoji iza ovog projekta?

Želeo sam da imam na jednom mestu sve fotografije geografski veoma određenog prostora, a za mene određenog i ograničenog na toliko drugih načina.

Kako si zadovoljan ishodom?

Žao mi je što nisam više fotografija napravio. I onog jednog filma koji sam potpuno upropastio. A onim što jesam dobio sam delimično zadovoljan. Mislim da je većina fotografija vizuelno prihvatljiva, ali nažalost, po mom mišljenju veći deo i ostane samo na tome. Radim na tome, sledeća godina će biti bolja (nadam se).

Sve fotografije iz ovog posta su vlasništvo Đorđa Vidojevića. Pogledajte Đorđev Instagram ovde, a Tumblr ovde. Na istom mestu za dve nedelje pogledajte kome je Đorđe predao štafetu!

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: