Da li imate preko 18 godina?

Foto-štafeta #43 – Priče Tatjane Šuškić Ninković

Sedmi ciklus počinjemo sa Tatjanom Šuškić Ninković i njenim tajnama.

0
0

Foto-štafeta je rubrika Before After portala u kojoj predstavljamo fotografe iz regiona i njihove foto knjige/serije fotografija. Svaki od fotografa prikazuje jedan svoj projekat, odgovora na niz od 8 istih pitanja i predaje štafetu sledećoj osobi po svom izboru. Ideja je da se predstavi fotografska scena regiona, pa i šire, kroz stvaralačku i kolegijalnu prizmu. Svaka osma štafeta je početak novog ciklusa pri kom prekidamo loop i dodeljujemo je nekom novom. Sedmi ciklus počinjemo sa Tatjanom Šuškić Ninković.

Ko si ti?

Tatjana Šuškić Ninković.

Šta je na fotografijama koje vidimo?

Ja verujem u priče. Moja najveća ljubav je film. Ugledam prizor koji me privuče, fotografišem, i kasnije fotografija priča svoju priču za druge i u drugima. Fotografija uvek krije tajnu. Ona diše.

Gde je ova serija fotografija nastala? Kada se to dešavalo?

Fotografije su nastale na putovanjima. Mesto i vreme u ovom kontekstu nisu bitni, ne igraju nikakvu ulogu.

Čime si fotografisala?

Fotografišem aparatom koji mi je pri ruci.

Zašto si odlučila to da fotografišeš?

Odluka nije svesna. Dokumentujem ono što vidim. To je taj lik. Taj pogled. Ta scena. Tek kasnije shvatam u kolikoj meri se svi delovi međusobno uklapaju i kakav smisao otkriva forma.

Koja ideja stoji iza ovog projekta?

Kao prvo, ovo nije projekat. Ne radim na projektima. Međutim, ideja “We are all from the same garden” o kojoj piše Helene Cixous u knjizi Photos de Recine mi je bliska. To je ideja koja aludira na izgubljeni raj i koja se poklapa, barem delimično, sa onim što želim da iskomuniciram.

Kako si zadovoljna ishodom?

Nisam sigurna da li razumem pitanje. Ako je pitanje da li sam zadovoljna fotografijama, odgovor je da, ili barem delimično zadovoljna, svakako ih ne bih pokazivala da je odgovor negativan.

Sve fotografije iz ovog posta su vlasništvo Tatjane Šuškić Ninković. Njen Tumblr profil pogledajte ovde. Na istom mestu za dve nedelje pogledajte kome je predala štafetu!

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: