Nova poslastičarnica: Ispeci pa reci
Kolači su da se probaju!
Na Donjem Dorćolu, na Gundulićevom vencu 34 otvorena je poslastičarnica Ispeci pa reci. Iza ove male radionice koja pravi američke kolače stoji Senka Pajić. Američke pite, banana bread, cookies, mafini – kolači koji se krune, cure, izdašni su i zovu da ih probate.
Razvojni put
Uvek sam znala da kuvam, ali nisam uopšte znala da pravim kolače, ali kako su krenuli veliki stresovi na poslu, gde sam nekada i vikendom morala da idem, kada u bih u 10 uveče došla sa posla, da bih imala utisak kakvog takvog doma, u ona dva sata koliko sam budna, napravim neki kolač. Dakle krenulo je iz stresa, a ispostavilo se… da super pravim kolače! I da se oni svima sviđaju. Pravila sam, eksperimentisala, i stalno govorila kako ću jednog dana kada prestanem da se bavim advertajzingom otvoriti svoju kolačaru, mesto gde ću da prodajem kolače koje volim i koje pravim. I sve su se kockice sklopile (smeh).
Šta si prvo ispekla?
Krenula sam sa cookies, prvo sam njih usavršila (smeh) tj. naučila sam da treba da ih polu žive izvadiš iz rerne, a to sam naučila jer su mi prvi, pa drugi, pa treći pregoreli, ali onda su ispali kako treba. Poslednje što sam dodala svom repertoaru su amričke pite, koje su prilično komplikovane za pripremu, i zahtevaju mnogo vremena. Njih sam počela da pečem pre oko godinu i po dana, bacila jedno pet tepsija, ali je šesta ispala kako treba (smeh).
Kako si zamislia ovo mesto?
Volim cookies, bila sam dva puta u Americi i primetila da američki uopšte ne liče na one koje mi ovde jedemo. Njihovi su debeljuškasti, spolja hrskavi, a mekani unutra, a naši su samo hrskavi i tanki, više kao keskisići, i moja prva ideja je bila da ljudima ponudim prave američke cookies, ali kad su tu oni zašto ne bih ponudila i ostale američke kolače, banana breadove, američke pite, brownies … Ovde se vole i prave, američki kolači! Zanimljivo je da ovakva ponuda kod nas ne postoji! I verujem da je ljudima budući da smo pod velikim uticajem američke kulture, ovo zanimljivo, jer neki su probali, neki nisu, neki su i sami praviili, ali svi su čuli za ove slatkiše.
Prostor
Nismo ni tražili prostor – prostor je našao nas, i tako sam rešila da sigurno krenem u ovo. Zatim smo se našli sa ljudima iz Petokrake koji su radili enterijer, i na prvom sastanku smo se složili oko pastelnih boja. Zapravo tema je Amerika, i tako smo krenuli da dodajemo detalje, kao što su neonsko svetlo, album Taylor Swift – jer ko je više američka devojka iz komšiluka danas nego ona! Trebalo je da bude ušuškano, pomalo nadrealno, ali ne gimmick, već više kao Gilmor Girls, koje jako volim, dakle, cutie, ženskasto, ne toliko realno, ali ni previše daleko od stvarnosti.
Meni
Na meniju su američki kolači, i biće američki kolači! U narednom periodu ćemo proširiti ponudu u skladu sa zahtevima nekih ljudi koji su tražili specijalnije kolače jer su intolerantni na gluten ili laktozu i slično. To su prve stvari koje ćemo uraditi. Brownie imamo za sada samo jedan, i odlično ide, ali pravićemo nekoliko varijanti, planiramo i carrot cake, koji naši ljude veoma vole, i ultimativni je američki recept, a ponudu banana breadova planiramo da proširomo – i to super ide jer u suštini podseća na naše kuglofe, ali je malo neobičnije od toga, tu su i mafini, nećemo ići u cupcakes i kremaste stvari, ponudu širimo isključivo u pravcu američkih kolača.
I naravno uvek će biti bar 7-8 različitih cookies. Dok ćemo američke pite praviti sa sezonskim voćem.
Ko je pozvan?
Bilo mi je važno da mesto bude kids friendly, a svi su dobrodošli, svi koji vole pošten kolač, mlađi, stariji, bakice iz komšiluka, roditelji sa decom, mladi ljudi, baš svi!
Radno vreme
Radnim danima smo otvoreni od 8 ujutru do 9 uveče. Subotom počinjemo malo kasnije, od 9 ujutru i radimo do 9. A nedeljom imamo kancelarijsko radno vreme od 9 do 5 popodne.
Lajkuj:
Tagovi:
Komentari:
Ostavite komentar:Cancel reply
Slični članci:
- SOFI u Beogradu: Prirodni sastojci u dodiru s kamenom
SOFI u Beogradu: Prirodni sastojci u dodiru s kamenom
Pričali smo sa Draženkom i Goranom koji stoje iza ovog brenda - šta se to promenilo od kada smo se prvi put sreli, kao i koji su im planovi za dalje. Pričali smo i sa studiom Autori, o konceptu enterijera za Sofi radnju, o kamenu, bojama i usklađenosti materijala.
- Novo mesto u gradu: Galerija Kula
Novo mesto u gradu: Galerija Kula
Koncept Kule je da se konstatno menja i evoluira.
- Ponesi svoj projekat – MAIN Architects
Ponesi svoj projekat – MAIN Architects
Upravo ta stvaralačka raznovrsnost, razmena kreativnosti i profesionalnih znanja je “više dobro” ili može se reći “svima dobro”.
- Luka Ivanović ili Odakle dolazi zvuk
Luka Ivanović ili Odakle dolazi zvuk
Kako se otkriva muzika, kako se kanališu opsesije…
- Šta nam govori izložba “Snimci: Studija za film” umetničkog dua Doplgenger
Šta nam govori izložba “Snimci: Studija za film” umetničkog dua Doplgenger
Naivnost pogleda Jugoslovena koji su radili u zemljama Nesvrstanih.
- Bajsom na posao: uživanje, zdravlje, brzina i ušteda
Bajsom na posao: uživanje, zdravlje, brzina i ušteda
Najbolji banana bread koji sam jela!