Da li imate preko 18 godina?

Iskoristite korisne strane AI alata i napravite odlične fotografije i snimke

Samsung Galaxy S24 Ultra doneo nam je brojne novitete i nama je posebno zanimljivo istraživanje uređenja fotografija uz pomoć veštačke inteligencije.

Autor:

Fenomenalno dizajniran, kompaktan i izdržljiv. Sve što vam je neophodno nalazi se u ovom telefonu čije su dimenzije 8×16 centimetara. Zaista ova sprava će vam u mnogome olakšati život i posebno je koristan za sve one koji se bave svim onim profesijama koje su nastale u 21. veku i biće sjajna nadogradnja za sve vas koji se bavite marketinškim uslugama ili fotografijom.

Samsung Galaxy S24 Ultra je telefon čija će baterija izvesno da traje duže od jednog dana, vrlo moguće u zavisnosti od vaših navika i dva. Operativni sistem je zaista intuitivan, brz i pametan, sve ono što želite od telefona.

Međutim ono čime smo se mi najviše bavili su AI alati koje ovaj telefon ima i koji vam omogućavaju brojne ispravke, dorade i igranje sa fotografijama i snimcima koje napravite. Naravno AI je nešto što nam je i dalje novo, oko čega se vode brojne polemike, ali je svakako izuzetno korisna alatka. I od tog ne treba bežati.

Neke od najjednostavnijih funkcija su da recimo sa fotografija izbrišete neke detalje koje ste primetili da vam smetaju, da izbrišete sebe ili nekoga sa fotografija ili čak da se multiplikujete. Pogledajte kako je to uradio glumac Slaven Došlo.

I mi nismo odoleli pa smo koristili ovu opciju u nekoliko prilika. U beogradskom Muzeju savremene umetnosti u koju je izložba najistaknutijeg italijanskog umetnika i jednog od najuticajnijih savremenih umetnika Mikelanđela Pistoleta „Preventivni mir“ na kojoj su izložena neka od njegovih kapitalnih dela poput Venere od krpa, Voleti razlike – umetnički pokret za međumediteransku politiku, Treći raj i mnoge druge skulpture i instalacije, fotografije, radovi sa početka karijere…

Tako da smo isprobali funkciju da izbrišemo neke od detalja, u ovom slučaju posetioce u prostoru, ali i da malo izmenimo prostor ;).

Probali smo malo i kako AI vidi ova čuvena dela kada bismo ih malo menjali, brišući same objekte u prostoru i dozvoljavajući veštačkoj inteligenciji da postavlja nova. Fino smo se zabavili, naravno ne umanjujući ni jednog trenutka rad ovog velikog umetnika čiju vam izložbu preporučujemo.

Malo smo se bavili uređivanjem beogradskih šumaraka, parkova i priobalja Dunava. Posebno su zanimljivi detalji pričišljenih prostora koje AI sugeriše.

A ima AI zanimljivo rešenje i za uređenje Gardoša. Doduše ambijent ga je podsećao na obalu nekog mora ili jezera.

Samsung kod ovog modela koristi niz generativnih AI funkcija koje vam omogućavaju da rezimirate veb stranice, tako što ćete pronaći stvari koje su vam potrebne ili da označavajući određene delove fotografija pronalazite stvari koje su vam potrebe. Ovo su jako korisne stvari za sve kreativce. Za one koji koriste olovku vrlo važne su opcije kojima možete uređuvati svoj rukopis, prepisivati poruke ili prevoditi telefonske pozive. Naravno ove opcije su dostupne na engleskom jeziku, ali neke od njih mogu vam biti vrlo korisne ukoliko se nađete u nekoj od zemalja u kojima lokalno stanovništvo ne barata baš najveštije ovih jezikom ili ga ne koristi uopšte.

Circle to Search funkcioniše veoma jednostavno, tako da dok skroluješ po nekoj od društvenih mreža ili po netu uz pomoć prsta ili S Pen olovke možeš zaokruži nešto i dobićeš rezultate Google pretrage. Naravno ovo je alat koji Google već ima, ali vam ovaj model ubrzava i olakšava posao.

Kamera ovog telefona je zaista izuzetna. Tu je širokougaona ugaona kemara od 200 MP sa 2x optičkim kvalitetnim zumom, kamera od 50 MP sa 5x optičkim zumom i 10x optički kvalitetnim zumom, ultrašitroka kamera od 12 MP, kamera od 10 MP sa 3x optičkim zumom i selfi kamera od 12 MP. ProVisual tehnologija na ovom modelu prepoznaje predmete i poboljšava boje, smanjuje šum i prikazuje svaki detalj. Zoom funkcioniše zaista sjajno.

Možete koristiti funkciju remasterizovanja fotografije, koja će vam omogućiti da uz prirodne boje, suptilno svetlo i druge detalje popravite svoju fotografiju, AI će vam pomoći da zamenite neki od delova koji vam smeta, a imate i opciju da napravite kratku celodnevnu video simulaciju kadra.

 

ProVisual tehnologija omogućava da praviš sjajne noćne snimke sa vrlo preciznim detaljima, možeš da menjaš i retuširaš fotografije, da koristiš instant usporeni snimak ukoliko su ti potrebni slow motion efekti, a Super HDR ti omogućava da vidiš kako izgleda tvoj snimak ili fotografija pre nego što pritisneš okidaš. Ali neke od ovih funkcija ti ostavljamo da ih samo otkriješ. Uživaj u ovoj telefonu. Ako si profesionalac u oblasti digitalnog poslovanja ili ako to želiš da postaneš neka ti ovaj telefon bude jedna od stavki na listi koje treba da imaš.

Ovo je fotografije na osnovu koje je Galaxy AI napravio naslovnu fotografiju za ovaj članak. Tako da njegova dodatna funkcija je da može da vam pomogne kako da uredite prostor.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: