Da li imate preko 18 godina?

Razbibriga na moderan način

Opustite se i dajte sebi oduška, zabavite se, iskulirajte, relaksirajte se...

1
0

Često nam treba da se opustimo, zaboravimo na svakodnevni život. Nekoliko ideja kako da to i uradite, a da bude pri ruci, na telefonu…

Face Swap Live

Face Swap je već neko vreme u narodu i od samog pojavljivanja je pokupila brojne simpatije. Naime, jedna naizgled nepotrebna (što je potpuno istinito) aplikacija uspela je da se nađe na displejima telefona rame uz rame sa ozbiljnim konkurentima, radeći jednu jedinu stvar: njena svrha je isključivo zabava.

maxresdefault

Aplikacija  je u stvari servis koji korist kameru vašeg smart uređaja, a koristi se kao i svaka druga. Međutim, rezultat koji na kraju dobijate je daleko od očekivanog. Face Swap live vam omogućava da prebacite i zamenite lice sa prijateljima ili devojkom, bilo u formi fotografije ili u formi video zapisa, i to u realnom vremenu. Ako ste recimo na klupi u parku ili u prevozu privucite sebi druga ili voljenu osobu i napravite najsmešniji video u svom životu. Glavu uz glavu kako bi vas kamera fino registrovala i snimila, nasmejte se i probajte „novo“ lice. Sad ne morate da se pitate koko bi vam stajala nova frizura ili druga glava!

Za razliku od drugih ili sličnih aplikacija koje imaju ovu ideju, Face Swap Live ne koristi samo statične slike i fotografije, ona omogućava da koristite već postojeće fotografije i maske sa interneta. Kamera prepoznaje i mapira crte lica na koje možete nalepiti neko drugo. Recimo, ako se pitate kako bi izgledali sa licem Madone ili Donalda Trampa, sada vrlo lako to možete i da saznate. Da se ja pitam, ja bih se oprobao na primer kao Mišel Obama.

Aplikacija se besplatno preuzima na predviđenim servisima, postoji verzija za sve operativne sisteme. Android verzija se očekuje se svakog dana.

Pause

image46

Pause je aplikacija bazirana na principima i tehnikama Tai Chi-ja. Ova drevna i kompleksna veština u osnovi ima principe meditacije, usporene gimnastike, plesa, jina i janga. Pa gde je tu veza između aplikacije na telefonu i ove istočnjačke relaksirajuće filozofije života?

Pause aplikacija je jedinstvena u svojoj originalnosti. Aplikacija je patentirala ovaj novi tehnološko-metodološki pristup relaksaciji kao interaktivni alat baziran na EEG istraživanjima. Ako ste umorni od svih digitalnih zahteva i obaveza gde morate obratite pažnju ili posvetite vreme nečemu, Pause je prava stvar za vas.

Kako jedna aplikacija staje na put vašoj preopterećenosti? Tako što vas navodi da ispratite uputstva ciji je cilj da vas smire. Šta to u praksi znači? Na ekranu će vam se pojaviti tačka na koju ćete prisloniti kažiprst i pomerati je veoma nežno. I dok to radite, dobijaćete uputstva – ili da usporite, ukoliko je pomerate prebrzo, ili da nastavite, ukoliko ste zastali (ako vas je, recimo, u ovoj svojevrsnoj meditaciji prekinuo zvuk upravo pristiglog mejla, ili su vam se misli ponovo rasejale).

a4_papermockup02

I dok tako kontinuirano pratite i pomerate ovu tačku, ona raste, širi se, pa ako ste dovoljno strpljivi i koncentrisani, naraste i do veličine ekrana. U tom trenutku, aplikacija će vam dati predlog da zatvorite oči, i (nadamo se) iskusite taj naizgled neuhvatljivi trenutak smirenosti. Zvono, koje vi odaberete, će oglasiti kraj vašeg tajm auta. Aplikacija je jednostavna, i čitava poenta je u tome. Cilj je isključivo umanjenje stresa, mali predah od života i napetosti. Opustite se, dajte sebi oduška. Neka vas tačka vodi, muzika umiri, stres neka se odseli.

Pause aplikaciju možete preuzeti na Google Play i Itunes prodavnicama besplatno.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: