Da li imate preko 18 godina?

10 gedžeta sa AliExpress-a za 2019. godinu

Iskoristite kineski Black Friday i kupite korisne stvari!

Pošto je prošlogodišnji tekst naišao na veliko interesovanje javnosti, spremili smo i ove godine 10 sjajnih preporuka za ljubitelje tehnologije.

Svake godine 11. novembra je veliki festival kupovine u Kini (nešto kao Black Friday). To znači da u ovom periodu koji mu prethodi i tokom samog festivala cene mnogih proizvoda budu još povoljnije nego inače i to je pravo vreme za prednovogodišnji shopping.

Imajte u vidu da ono što kupite tada gotovo izvesno stiže do vas u 2019. godini, ali da će, upravo zbog ovog festivala čekanje na proizvode biti malčice duže nego obično, što zbog velikog broja paketa koji treba poslati, što zbog činjenice da naša pošta teško izlazi na kraj i sa uobičajnim brojem pošiljki iz Kine.

Bilo kako bilo, među narednih 10 preporuka sigurno ćete pronaći nešto za sebe, ukućane i prijatelje.

Xiaomi Redmi Airdots

O kompaniji Xiaomi ne treba trošiti reči. Zaista su sjajni i prosto je neverovatno po kojim cenama isporučuju proizvode visokog kvaliteta. Od ove godine su prisutni i u Beogradu sa dve radnje, ali za ove manje kupovine i dalje je dosta povoljnije naručiti sa AliExpress.

U proteklih godinu dana veliki broj proizvođača je izbacio svoje bežične bubice, i iako nisu toliko lepe i elegantne kao Apple AirPods, njihova neretko i deset puta niža cena čini ih primamljivim najširim masama. Moja preporuka ide u pravcu Redmi Airdots, ali razmotrite i Bluedio opcije, o kojima ću više kasnije.

ROCK Qi Fast Wireless Charging Pad

Gotovo svi noviji telefoni imaju mogućnost bežičnog punjenja, i dok će u Ikei ovakav punjač biti oko 2.000 dinara, ROCK vam veoma lep punjač nudi za svega nekoliko eura, a čak i pulsira u bojama.

Treba napomenuti i to da je ROCK jedan od zaista sjajnih brendova kada su u pitanju aksesoari za vaš telefon, kablovi, punjači, eksterne baterije.

Xiaomi EU Smart Socket Home

Da li ste ugasili peglu? Sada više to ne mora biti glavobolja zbog koje se vraćate sa drugog kraja grada ili pola puta do mora. Pametna utičnica je veoma korisna stvar, a primenu ćete siguran sam i sami smisliti kad je vidite.

 

Xiaomi Mijia iHealth Thermometer

Iako deluje kao da čita misli, ipak samo meri temperaturu. Radi to trenutno, precizno i bez ikakvih neprijatnosti. Par drugara roditelja je rešilo sebi veliku glavobolju kupovinom ovog malog čuda, pa ako imate nekog sa sličnim problemom, eto ideje za poklon 😀

Smart Bluetooth Bathroom Scale

Pametne vage su ne tako davno bile izuzetno komplikovana i skupa stvar. Više ne! Prošle godine sam naručio istu ovakvu i veoma sam zadovoljan kako radi i kakva je aplikacija na koju se vezuje. Prosto mi deluje neverovatno da za tu cenu dobijemo tako sjajan proizvod.

Bluedio TM Bluetooth 5.0 Wireless Headphones

Iako ja lično nisam neki audiofil, sa više strana sam dobio pohvale za Bluedio proizvode. Često se pokažu boljim od mnogo skupljih konkurenata, a modela ima zaista pregršt i svako može pronaći neki koji će mu (ili joj) se dopasti. Preporuka za model iznad je jer sam ga i sam koristio i bio prezadovoljan, a vi pretražite ponudu pa odaberite prema svojim željama 😀

HUION H640P 6-Inch Digital Pen Tablet

Još jedna stvar koja je godinama bila veoma skupa. Wacom i dan danas drži jake cene svojih grafičkih tabli i bez diskusije je globalni lider, ali od prošle godine sve se više priča o kompaniji Huion. Naime, kvalitet proizvoda je daleko iznad očekivanja, a cene su veoma povoljne, kako za table, tako i za rezervne olovke, vrhove i slično.

Profesionalci verovatno neće (još) menjati tabor, ali za početnike ovo deluje kao odlična prilika da se uči uz veoma malo ulaganje. Kupio, svidelo mi se pa stoga i preporučujem 😀

KALAIDUN 112 in 1 Screwdriver Set

Ako volite da majstorišete, evo jednog sjajnog seta alata za vas. Kad sam bio mlađi, uz oca sam često majstorisao po kući. Danas to nije više slučaj, ali nije mi strano da očistim miš ili laptop od prašine, zamenim bateriju, ili uradim nešto slično tome. Da bi ovakve kao što sam ja proizvođači sprečili da vršljaju po njihovom hardveru, napravili su niz šrafova koji se otvaraju običnim šrafcigerima. Ipak, jedan ovakav set imaće gotovo sigurno odgovor na sve njih.

Baseus Magnetic Car Phone Holder

Iako korišćenje ovoga čini upotrebu bežičnog punjača nemogućom, meni ovo čudo beskrajno olakšava vožnju. Sjajno drži čak i teže i veće telefone, a stavljanje i skidanje telefona sa nosača je najjednostavnije moguće.

Door Stop Black Rubber Stopper

Za kraj, najmanje hi-tech stvar na spisku, ali potebna svakoj kući, makar u letnjim mesecima kada se pravi promaja.

To je bio ovogodišnji izbor, a vas pozivam da proširite ovaj spisak i sve svoje preporuke i iskustva podelite u komentarima!

Lajkuj:

Komentari:

 1. Ana T. Dimitrijević says:

  Više nego korisno! Sjajno! Hvala!👏🖕🖕

 2. Milan Đorđević says:

  Moj pick za ovu godinu! :)

  https://www.aliexpress.com/item/32601109383.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.78404c4demNFth

  Ski držači, vrlo jeftini a veoma korisni! :)

  https://www.aliexpress.com/item/32845934585.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dVuZ2hr

  Vrlo jeftin a dobar Bluetooth/WiFi miš, opasna kopija Apple-a, ali naravno sa manjim kvalitetom. Baterija drži i do nedelju dana ako ne i jače.

  https://www.aliexpress.com/item/32930424839.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dVuZ2hr

  Moj pick za Bluetooth slušalice, poručio, koristio na Adi Bojani gde je mnogo peska, pod raznim uslovima, punjenje unutar kućišta i fantastičan zvuk.

 3. Željko says:

  Dobra lista, raznovrsna… Interesuje me da li ste koristili pametnu utičnicu i kako se koristi? Na ovoj Aliexpress strani nema uputstva, samo opšte specifikacije… Koliko takvih treba za ceo stan? Da li radi samo sa kuhinjskim aparatima i svetlima? Mogu li se npr. kontrolisati grejne ploče koje se napajaju direktno iz strujne instalacije (nemaju kabl+svoju utičnicu)? Hvala!

 4. Zoran says:

  Hey, meni kaže da me šalju za Srbiju! Jesu tebi slali ovde ili negde drugo?

Ostavite komentar:

Slični članci: