Da li imate preko 18 godina?

Biram šta jedem!

Aplikacije koje vam pomažu da izaberete najbolju hranu, bez gubljenja vremena oko čitanja sastava i podataka sa etiketa.

1
1

Kad je u pitanju hrana, svi smo na neki način osetljivi. Svima je potrebna, svi uživamo u njoj, svi se drugačije hranimo. Tako i treba, različitost treba podržati, nezavisno od toga da li je hrana koju jedemo deo naše religije, kulture ili prosto naše lične želje da budemo drugačiji. Tehnologija je i tu uskočila da pomogne, da izaberemo hranu koja nam odgovara ili da ostanemo zdravi.

Scan Halal

Ova aplikacija je namenjena za proveru takozvanog Halal statusa proizvoda, što se uglavnom odnosi na namirnice koje su u skladu sa islamskim verskim običajima. U grupu namirnica koje nisu u skladu sa njihovim standardima ubrajamo, između ostalog, proizvode na bazi svinjskog mesa, masti ili alkohola. S druge strane, aplikacija je korisna za sve one koji žele da vode zdraviji život, bez obzira na versku pripadnost. Voditi računa o hrani je najbolji način da ostanete zdravi i vitalni. Svest o zdravijoj ishrani i zdravlju uopšte je sveprisutnija, a pomoć oko izbora stiže i sa telefona.

phn_bg9

Princip rada Scan Halal aplikacije je vrlo jednostavan. Ona je nastala kao odgovor na sve one frustracije na koje se nailazi prilikom odabira namirnica, bilo da nemate vremena da prođete kroz listu sastava proizvoda, bilo da ste možda u poseti nekoj zemlji, pa je opet sve to isto napisano na stranom jeziku. Aplikacija se preuzme besplatno sa Google Play za Android ili iTunes za IOS uređaje, instalira i to je sve. Jednostavno prinesete proizvod telefonu, kamerom skenirate ili barkod ili QR kod i dobijate sastav hrane na displeju. U nekoliko sekundi ScanHalal vam obezbeđuje važne informacije o izvoru namirnica, sastavu proizvoda i roku trajanja tako da ujedno štedite vreme i ne razmišljate o tome jeste li napravili dobar izbor.

Postoji mogućnost izbora nekoliko jezika i vrlo je jednostavna za upotrebu. U svakom slučaju, bilo da zbog veroispovesti ili jednostavno sopstvenog zdravlja želite da izbegnete neke on namirnica, ova aplikacija će svakako pomoći. Ako ste na odmoru ili u obilasku neke zemlje i niste baš sigurni u to što kupujete, Scan Halal je nezamenljiv saputnik.

Is It Vegan?

Vegeterijanci ili vegani su sastavni deo društva i sa punim pravom očekuju razumevanje i podršku. Kao mali vid pomoći na raspolaganju im je aplikacija, namenjena svima onima koji ne žele ništa od životinjskog porekla u svojoj hrani. Aplikacija je predviđena i za Android i za IOS uređaje i besplatno se preuzima u njihovim prodavnicama.

IsItVegan

Jednostavno se skenira bar kod na proizvodu i tako dobijate sve informacije koje su vam bitne. Dobijate na telefonu informacije da li je to veganski ili vegeterijanski proizvod, detaljan opis sastava proizvoda, potpunu kategorizaciju svih sastojaka i da li je u potpunosti u skladu sa veganskim načinom ishrane.

Nakon skeniranja i očitavanja, postoji mogućnost da skenirani proizvod pošaljete u bazu podataka i tako pomognete svojim prijateljima. Ova aplikacija je od velike koristi onima koji su odlučili da iz svoje ishrane izbace sve što ima životinjsko poreklo, bilo da je u pitanju hrana ili piće.

Fooducate

Fooducate Weight Loss Coach je aplikacija malo drugačija od navedenih. Jeste da se bavi hranom, ali se bavi na malo drugačiji način. Ona nas uču kulturi ishrane, kako i koliko jesti.

Fooducate nije jenostavan merač kalorija koje unosite u organizam. To je aplikacija koja pomaže da ostanete fit i zdravi tako što će vas podučiti kako da jedete pravu hranu i to na vrlo jednostavan način. To vam je kao da imate nutricionistu u vašem džepu koji vas savetuje kakva je hrana koju jedete na osnovu sastava. Osnovna politika ovog čuvara zdravlja jeste kvalitet, a ne kvantitet hrane. Aplikacija beleži vaš režim ishrane, savetuje vas skako da popravite i poboljšate svoje navike, izgubite eventualni višak kilograma, jednom rečkju da živite zdravlje.

Aplikacija beleži vaše dnevne aktivnosti i ritam dana, prati unos kalorija, pruža svakodnevnu podršku i motivaciju tako što vas uključuje u zajednicu ljudi koji je koriste. Možete podeliti iskustva sa drugima ili dobiti neki neprocenjiv savet.

Ova aplikacija vam omogućava i da pratite vaše zdravstveno stanje, tako što unosite sve potrebne parametre – godine, pol, visinu, težinu, kao i vaše trenutno zdravstveno stanje. Praktično otvarate još jedan zdravstveni karton. Na osnovu svih tih podataka, postavljate sebi neki cilj, a aplikacija vas savetuje kako da na najzdraviji način stignete do toga.

Sledeća stvar koju Fooducate ima i mogućnost da skenirate proizvod i tako dobijete podatke o proizvodu. Sve one nepoželjne stvari poput dodatog šećera, GMO hrane ili trans masti biće vam ispisanane na displeju telefona. U tom slučaju nema više izvora nismo znali, niko nam nije rekao. Pravi pravcati mini lekar, naš lični, koji je 24 sata sa nama.

I Fooducate se može besplatno preuzeti i postoji podrška za sve vodeće operativne sisteme, Android i IOS.

unnamed

Ovo je samo par primera kako možemo brinuti o sebi, o onome šta jedemo. Nije teško, sada imamo i pomoć koja nas ništa ne košta!

Lajkuj:

Komentari:

  1. susu says:

    Steta sto Is It Vegan ne prepoznaje gotovo nijedan evropski proizvod.Doduse,daje mogucnost da se proizvod doda i da se “biblioteka” proizvoda uvecava.

Ostavite komentar:

Slični članci: