Da li imate preko 18 godina?

Pronalazak nove komforne zone

Ove nedelje u Paleti predstavljamo modela i fotografa Danila Anđusa.

Čime se baviš?

Bavim se modelingom, a i fotograf sam. I za sada mi kombinovanje ta dva posla ide super.

Kako si ušao u svet modelinga?

Potpuno spontano. Išao sam sa sestrom od ujaka da ona pokupi neke ključeve od komšije i ispostavilo se da je taj komšija bio poznati stilista, koji je smatrao da bi trebalo da se oprobam u svetu modelinga. Niti sam znao nešto o tom poslu, niti me to zanimalo. Bio sam napaljeni klinja koji trenira fudbal, juri devojčice i fura minđušu ili bolje reći cirkon u uvetu. Bože blama kad se setim tog cirkona, mada ni obrijane štrafte na glavi nisu bile nista bolje (smeh). Šta ćeš, valjda svi da prođemo kroz neki bunt. Međutim na kraju sam odlučio da probam, snimio sam tu i tamo neke reklame, odradio neki katalog i po završetku gimnazije dobio sam prvu priliku i ponudu da zbog posla na tri meseca otputujem u Šangaj. Pristao sam prvenstveno zbog samog odlaska u Kinu koja me oduvek zanimala, volim i kinesku hranu, a posao… manje-više, koga još to zanima (smeh).

IMG_9046

Gde si najviše radio kao model?

U Kini i Indiji, s tim što je u Indiji prijatnije bilo raditi, opuštenije, nema ispada kao u Kini. Kad kažem ispada mislim na snimanje kampanje za kupaće gaće na otvorenom bazenu u oktobru na 10 stepeni, ili obrnuto – snimanje kampanja za zimsku opremu na 40 stepeni, gde me je klijent pritom vrlo ljubazno pitao da li mogu malo manje da se znojim, iako sam na sebi imao kapu, šal, rukavice, džemper i jaknu. Ali fotke sa snimanja su ispale super.

Šta trenutno radiš?

Bavim se stock fotografijom. Eksluzivni sam fotograf za Istock by Getty images. Novac iz modelinga sam ulagao u ovaj posao i sada mi je prioritet fotografija. Što se tiče modelinga više ne putujem na te duže ugovore od dva, tri meseca, već samo kad imam ugovorene poslove, na po dva, tri dana što je super, jer je dobro plaćeno a ne oduzima previše vremena.

Da li tvoj sadašnji posao utiče na tvoje odevanje?

Posao nema nikakve veze sa mojim odevanjem, zato što ni sam ne znam sa čim moje odevanje ima veze.

Kakvo je u celini tvoje iskustvo profesionalnog bavljenja modom?

U modelingu nije sve baš tako bajno i sjajno kako to zvuči, ili veselo kao onima što na Fashion TVu biču: “We love Fashion TV”. Ono što je jedno od najvećih zadovoljstava su putovanja, a to ovaj posao pruža. Sem dobrih honorara ovaj posao mi je pružio upoznavanje ostatka sveta, drugih kultura, različitih ljudi, naučio sam puno o svetu, ali dosta i o sebi, jer čovek najbolje sazreva i uči kad se nađe van svoje komforne zone. I onda jednostavno napravi sebi neku novu komfornu zonu u Kini, Indiji ili Africi.

U Srbiji nije tako često da muškarac radi kao model, kako gledaš na to?

Možda nije čest slučaj da muškarci rade kao modeli u Srbiji, jer jednostavno tržište nije veliko, ali ima mnogo naših koji rade po celom svetu.

Kako bi opisao svoj stil?

Opisao bih ga kao ” La bleja” (smeh).

Koliko je i da li profesionalno bavljenje modom uticalo na tvoj stil?

Pa nije mnogo uticalo, oduvek me odlikovao “la bleja” stil. Ali to ne znači navući flekavu majicu, karirani šorts i papuče preko čarapa i kao – sad sam “la bleja”. Smisao je u tome da se ne provodi dva sata ispred ogledala u isprobavanju odeće, a da si opet kul. Verovatno samom sebi (smeh).

IMG_9036

Omiljeni komad garderobe koji poseduješ?

Nije odeća već nakit. To je ručno rađena srebrna narukvica iz Afrike. Nasledio sam je od brata, a brat je dobio od dede.

Koju boju najčešće nosiš?

Najčešće nosim crno, mada volim i neki zeleni army fazon. Zelena mi je inače omiljena boja.

Najstariji komad odeće koji poseduješ?

Ništa staro, samo novo.  Staro su pojeli moljci.

Da li te nešto inspiriše kada je odevanje u pitanju?

Lepo vreme me inspiriše da uskočim u neki šorc i krenemu prirodu, na reku ili na more.

Omiljeno mesto, kutak u Beogradu?

To je moja terasa. Pitaj moje društvo ako mi ne veruješ kolika je “La bleja” tamo (smeh).

IMG_9025

Gde odlaziš kad želiš da se zabaviš?

Ako pričamo o periodu dok sam u Beogradu noćni provod je vrlo kvalitetan i čovek ne zna gde bi pre. Mada volim Savamalu, po neki splav, i ovu novu “Savamalu” ili kako su joj već dali ime u Cetinjskoj.

Gde odeš kad hoćeš da se odmoriš?

Kod kuće. Ali ni more nije loše za odmor (smeh).

Šta nikada ne bi obukao?

Štikle

Kada je moda u pitanju da li postoji nešto što do sada nisi radio, a voleo bi?

Ma samo nek se radi, nije važno da li je kampanja za Armani ili Sirogojno (smeh).

IMG_9040

Kom filmu se vraćaš?

Gladijatoru.

Kakvu muziku najradije slušaš?

U izlascima hip hop, house, a inače se iz moje sobe i sa terase često mogu čuti džez i bluz.

Nešto za kraj?

Jedna motivaciona. Ljudi treba da znaju da će uvek imati uspone i padove, ali da čovek ne bi bio čovek da mu sve samo “uspeva” a da ne zna da padne i ustane jači i pametniji. Uzdravlje!

 • Sat

  Diesel

 • Ogrlica

  Diesel

 • Patike

  Bershka

 • Majica

  Nike

 • Košulja

  Polo

 • Narukvica

  Ručni rad, srebro iz Afrike

 • Naočare

  Illesteva

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: