Da li imate preko 18 godina?

CALLA – Priča o beloj haljini

INES Janković je sinoć predstavila kolekciju venčanica u Centru za kulturnu dekontaminaciju

Modna dizajnerka Ines Janković, sinoć je u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Birčaninovoj ulici, prikazala svoju kolekciju venčanica pod nazivom Calla iz linije Modern Bride, za sezonu 2015/2016. Dvadesetominutna prezentacija bila je praćena muzikom gudačkog kvarteta Intermezzo i svetlosnim efektima mađarskih dizajnera svetla – La Luz.

ines

Foto: Tina Marić

Bele, moderno osmišljene haljine Ines Janković, u Centru za Kulturnu Dekontaminaciju, prikazane su sinoć u dva termina. Za scenografiju je bila zadužena dizajnerka Maria Jelesijević, a artwork je iscrtan od strane Darije Baste. Osamnaest modela venčanica nosile su stilizovane manekenke koje su jedna za drugom izlazile na pozornicu. Kroz klasične i mini haljine kroz tunike u kombinaciji sa pantalonama Ines je dala svoje viđenje savremene mlade. Uz kolekciju venčanica bila je prezentovana i njena kolekcija nakita u okviru linije Modern Bride – od ogrlica preko naušnica, što je bio samo sneak peak kolekcije Bird in space koju će dizajnerka prikazati sledećeg meseca.

IMG_3287

Same venčanice inspirisane su cvetom kale, kako je i sama kolekcija dobila naziv. Formu nekolicine haljina koja je oponašala izgled latice cveta, a u kombinaciji sa aplikacijama od Swarovski kristala i finim materijalima kao što su til, čipka i svila, Ines je elegantno povezala u  kompaktnu celinu.

„U antičkom dobu kala je predstavljala cvet posvećen Heri, Zevsovoj ženi. Darivanjem ovog cveta, pokazujete osobi koliko je jedinstvena, elegantna i posebna.” 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: