Da li imate preko 18 godina?

Top lista: 10 nastavaka serija koje nas čekaju ove jeseni

Autor:
0
0

Kada počinjemo da gledamo neke serije najvažnije je napraviti dobar izbor i plan. Naravno, neminovnost je da nas neke serije razočaraju. Takođe, neminovno je da neke pratimo tokom godina (nekad i decenija). Napravili smo mini listu nastavaka koji nas čekaju u ovom, kako mnogi vole da kažu, najdepresivnijem periodu godine.

Ne znamo da li će nas neki krajevi serijala razočarati ili će nas neki nastavci naterati da odustanemo, ali smo probali da (nam) vam olakšamo posao. Imate vremena i da pogledate neke prethodne sezone (svakako ne u slučaju Grey’s Anatomy ili The Walking Dead), kako biste se valjano spremili za oktobar i novembar.

Branilac // RTS

Ova dramska serija, čija nas druga sezona očekuje uskoro, zasnovana je na istinitim događajima događajima opisanim u knjigama advokata Olivera Injca “Velike advokatske odbrane”, advokata Filote File “Branio sam na smrt osuđene”, kao i po originalnim predmetima advokata Veljka Guberine i advokata Tome File i bavi se nekim od najvećih zločina počinjenih na prostoru Jugoslavije. Pored advokata Veljka Guberine i Filote File u ovoj sezoni upoznaćemo se sa još nekim velikanima jugoslovenske advokature, poput Jovana Barovića i Milana Vujina.

The Crown // Netflix

Serija je posle smrti kraljice Elizabete II u trendingu, a za novembar je najavljen i peti nastavak priče o vladavini voljene engleske kraljice od njenog venčanja 1947. godine do početka 21. veka. Peta sezona ove serije fokusira se na još jedan važan deo života u Britaniji – početak i sredine ’90ih godina. U petoj sezoni englesku kraljicu igra Imelda Staunton koja je zamenila Olivia Colman, kojoj je ta čast pripala u trećoj i četvrtoj sezoni.

Derry Girls / treća sezona

Početkom oktobra, tačnije 7, na Netflix stiže i poslednja sezona ove britanske serije rađene u produkciji Channel 4. Ovo je ujedno i najpopularnija komedija ovog britanskog kanala još od Father Ted, koja je emitovana u drugoj polovini decedesetih. Lisa McGee napisala je ovaj tinejdžerski sitkom inspirisana sopstvenim životom u Deriju (Severna Irska) tokom poslednjih pet godina sukoba u ovom delu Britanije. Treća i poslednja sezona, koja je odlagana zbog pandemije, događa se tokom 1996. i 1997. godine, i prati živote pet devojaka iz katoličke srednje škole, a poslednja epizoda serijala dešava se na Veliki petak 1998. kada je zvanično potpisan sporazum kojim je okončan višedecenijski sukob u Severnoj Irskoj.

White Lotus / druga sezona

Serija ovenčana nagradom Emi vraća se ove jeseni na male ekrane, sa gotovo potpuno izmenjenom glumačkom ekipom (Jennifer Coolidge je i dalje tu) i novom lokacijom. Naime producenti su radnju druge sezone premestili na Siciliju, fokus je na odnosima između ljubavnika i prijatelja. Nema sumnje da će nam biti jako mučno gledanje i druge sezone.

Grey’s Anatomy / 19. sezona

Zvuči potpuno neverovatno, ali jedna od najpoznatijih bolničkih serija ove jeseni ulazi u 19. sezonu prikazivanja. Dr Meredith Grey ( Ellen Pompeo) dočekuje novu grupu stažista u bolnici koje igraju Harry Shum Jr, Alexis Floyd, Adelaide Kane, Niko Terho i Midori Francis. Pompeo će svakako imati smanjenu ulogu u ovom nastavnu zbog drugih glumačkih i producentskih obaveza koje ima (pojaviće se u osam od 22 epizode). Ipak, ono što fanovi serije željno išćekuju da vide da li će Meredith i dr Nick Marsh (Scott Speedman) završiti zajedno nakon poteškoća koji su imali u prethodnoj sezoni.

Ramy / treća sezona

Na početku jeseni očekuje nas i nastavak hvaljene serije i izvesno nas čeka više smeha i drame nego u prethodne dve. Ramy je i dalje pred izazovom da pomiri dva sveta – američki i egipatski, posebno nakon što je prevario buduću suprugu. Njegova vera će biti na nikada većem ispitu.

The Walking Dead / 11. sezona, finalni deo

Finalni deo poslednje sezone serije koja je stekla brojne sledbenike i obožavaoce očekuje nas ovog oktobra. Poslednji put na okupu će biti Daryl, Carol, Maggie, Negan i ostatak omiljene ekipe. U prethodnih sezona smo videli mnogo toga, a ove jeseni nas čeka i konačni obračun. Međutim tu su (valjda) i dobre vesti za fanove, jer se već radi na nekoliko spinofova.

The Walking Dead je najveći uspeh zombi podžanra i masovna gledanost ove serije je najbolji pokazatelj koliko su zombiji zanimljivi ne samo obožavaocima horor žanra već i široj populaciji.

Avenue 5 / druga sezona

Tu je i još jedan nastavak serije čija je prva sezona emitovana na početku pandemije. Armando Iannucci je kreator ove svemirske komedije, a glavna zvezda je Hugh Laurie. Podsećamo da je radnja ove serije smeštena 40 godina ispred vremena u kome živimo i da je reč o luksuznom svemirskom brodu koji je skrenuo sa kursa tako da će putovanje, koje je trebalo da traje nekoliko nedelja, trajati nekoliko godina. I u ovoj sezoni gledamo posadu broda koja pokušava da smiri i kontroliše besne putnike.

The Sex Lives of College Girls / druga sezona

Kimberly, Bela, Leighton i Whitney se vraćaju na koledž i u novoj sezoni pratimo njihove studentske živote. Glavni izazovi su i dalje nedostatak novca i ljubavni problemi. Nesumnjivo da će nastavak privući novu publiku, pre svega onu koja se može poistovetiti sa životima ove četiri devojke.

Dead to Me / treća sezona

Treća i poslednja sezona ove serije donosi i konačan rasplet za dve najbolje drugarice Jen (Christina Applegate) i Judy (Linda Cardellini) koje su, zasita, prošle pakao. One u završoj sezoni spreme da rizikuju svoje živote zbog prijateljstva koje je iznad zakona.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: