Da li imate preko 18 godina?

Foto-štafeta #46 – Emocionalni pejzaži Staše Bukumirović

Prva fotografkinja koja je preuzela Foto-štafetu u 2019. je Staša Bukumirović i mi se nadamo da će to inspirisati i senzibilitet cele godine.

0
1

Foto-štafeta je rubrika Before After portala u kojoj predstavljamo fotografe iz regiona i njihove foto knjige/serije fotografija. Svaki od fotografa prikazuje jedan svoj projekat, odgovora na niz od 8 istih pitanja i predaje štafetu sledećoj osobi po svom izboru. Ideja je da se predstavi fotografska scena regiona, pa i šire, kroz stvaralačku i kolegijalnu prizmu. Svaka osma štafeta je početak novog ciklusa pri kom se petlja prekida, i dodeljujemo je nekom novom. Ivan Marković je, u već sedmom ciklusu po redu, predao štafetu Staši Bukumirović.

Na slici Staša Bukumirović, ph. Ivan Marković

Ko si ti?

Staša Bukumirović.

Šta je na fotografijama koje vidimo?

Čini mi se da su ove fotografije nešto kao emocionalni pejzaži, skup preosetljivosti na određene nadražaje prikazan kroz taktilnost (u odnosu) tela i prostora.

Gde je ova serija fotografija nastala?

Okolo.

Kada se to dešavalo?

Poslednjih nekoliko godina, izuzev poslednje dve godine.

Čime si fotografisala?

Canon A-1.

Zašto si odlučila to da fotografišeš?

Sve manje verujem u potpuno odsustvo racionalne odluke iza tih momenata, ali svakako je u pitanju stvar instinkta i uvek su me privlačile iste stvari, samo se način prikaza blago menja kroz godine.

Koja ideja stoji iza ovog projekta?

Ovo nije projekat, još uvek u sebi nisam prepoznala želju da radim u serijama i projektima.

Kako si zadovoljna ishodom?

Nekad jesam, nekad nisam, taj osećaj je kompleksan i često me preterano promišljanje dovodi do blokade.

Sve fotografije iz ovog posta su vlasništvo Staše Bukumirović. Zapratite Stašu na Instagramu ovde. Na istom mestu za dve nedelje pogledajte kome je predala štafetu!

Lajkuj:

Komentari:

  1. Gainako says:

    Thanks! I’m obsessed with it!

Ostavite komentar:

Slični članci: