Da li imate preko 18 godina?

Foto-štafeta #34: Blur će spasiti svet Luke Caka

Šesta Foto-štafeta petog ciklusa dospela je do blura fotografija Luke Caka.

5
0

Foto-štafeta je rubrika Before After portala u kojoj predstavljamo fotografe iz regiona i njihove foto knjige/serije fotografija. Svaki od fotografa prikazuje jedan svoj projekat, odgovora na niz od 8 istih pitanja i predaje štafetu sledećoj osobi po svom izboru. Ideja je da se predstavi fotografska scena regiona, pa i šire, kroz stvaralačku i kolegijalnu prizmu. Svaka osma štafeta je početak novog ciklusa pri kom prekidamo loop i dodeljujemo je nekom novom. Predposlednja šesta Foto-štafeta petog ciklusa prešla je od Marka Vučetića do Luke Caka.

Na slici je Luka Cako

Ko si ti?

Ja sam Luka Cako, imam 26 godina i bavim se fotografijom.

Šta je na fotografijama koje vidimo?

Portreti ljudi.

Gde je ova serija fotografija nastala? Kada se to dešavalo?

Serija ovih fotografija je nastala u Beogradu u periodu januar-maj 2018. godine.

Čime si fotografisao? Zašto si odlučio to da fotografišeš?

Koristio sam Samsung J5 Premium. Bavim se dokumentarnom / uličnom fotografijom u kojoj je ceo štos prići ljudima što bliže, a da pritom izbegneš da imaš problem, što uopšte nije lako, ali je to ujedno i razlog zašto se bavim ovom vrstom fotografije. Igrom slučaja je ispalo da su sve izabrane fotografije napravljene telefonom.

Koja ideja stoji iza ovog projekta?

Ideja je da probam da dočaram koliko je ovaj grad (Beograd) zapravo zanimljiv, jer valjda kad si ceo život proveo na jednom mestu (manje-više), razmaziš se i nije ti više ni zabavno – taman i bio u luna parku sve vreme, tako da mi je to ideja, da refreshujem ljudima pogled na Beograd.

Kako si zadovoljan ishodom?

Zadovoljan sam ishodom.

Sve fotografije iz ovog posta su vlasništvo Luke Caka. Na istom mestu za dve nedelje pogledajte kome je predao štafetu!

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: