Da li imate preko 18 godina?

Foto-štafeta #2 – Usamljeni parazit u Norveškoj

Nenad Vujanović je dobio Foto-štafetu od Alekse Vitorovića, te je predstavio svoje fotografije sa severa Evrope i odgovorio na naših 8 pitanja.

4
0

Foto štafeta je rubrika Before After portala u kojoj predstavljamo fotografe iz regiona i njihove foto knjige / serije fotografija. Svaki od fotografa prikazuje jedan svoj projekat, odgovora na niz od 8 istih pitanja i predaje štafetu sledećoj osobi po svom izboru. Ideja je da se predstavi fotografska scena regiona, pa i šire, kroz stvaralačku i kolegijalnu prizmu. Ovonedeljnu štafetu dodelio je Aleksa Vitorović, fotografu Nenadu Vujanoviću.

Ko si ti?

Ja sam Nenad Vujanović, iz Aranđelovca, trenutno živim i radim u Beogradu. Propali student Poljoprivrednog fakulteta, bivši DJ, sada fotograf. Stojim iza Facebook i Instagram stranice Usamljeni parazit. Želim da nastavim da se bavim fotografijom, i da budem uspešan u istoj.

Na slici Nenad Vujanović, Ph. Aleksa Vitorović

Šta je na fotografijama koje vidimo?

Na fotografijama je grad Oslo, njegova arhitektura i uopšte svakodnevica, viđena mojim okom.

1

Gde je ova serija fotografija nastala?

Nastala je u Norveškoj, na mom prvom putovanju van granica bivše Jugoslavije.

Kada se to dešavalo?

Dešavalo se u Septembru 2016. Proveo sam dve nedelje kod svojih prijatelja koji su tokom dana uglavnom bili odsutni, zbog posla, pa meni ništa drugo nije preostalo nego da bazam po gradu i fotografišem.

4

Čime si fotografisao?

Fotografisao sam na film, digitala nije dolazila u obzir, jer bih napravio brda fotki i na kraju ne bih znao šta ću sa njima. Poneo sam mog vernog pratioca Yashicu t5 i sedam Kodakovih filmova.

Zašto si odlučio to da fotografišeš?

Iskren da budem, u početku sam se izložio, al’ vremenom sam je zavoleo, naročito od perioda kada sam prešao da fotografišem na filmu.

Koja ideja stoji iza ovog projekta?

Nema neke ideje, išao sam tamo turistički i fotografisao ono što mi je bilo interesantno.

Kako si zadovoljan ishodom?

Prezadovoljan sam ishodom, uopšte nisam očekivao ovakve rezultate s obzirom na to da sam fotografisao idiotom. Uskoro ću napraviti izložbu sa ovom serijom fotografija.

18

Hvala, Nenade!

Sve fotografije iz Foto štafete #2 pripadaju Nenadu Vujanoviću i mogu se naći na internetu pod pseudonimom Usamljeni parazit. Kome je Nenad predao Foto-štafetu #3 pogledajte na istom mestu za dve nedelje!

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: