Da li imate preko 18 godina?

Foto štafeta #10 – FOR A MOMENT, IT WAS MY GEORGINA

Treća Foto-štafeta drugog ciklusa pripala je fotografkinji Marcelli Zanki koja nam je predstavila svoju seriju fotografija sa supermodelom Đurđom Stojiljković u glavnoj ulozi.

Foto štafeta je rubrika Before After portala u kojoj predstavljamo fotografe iz regiona i njihove foto knjige / serije fotografija. Svaki od fotografa prikazuje jedan svoj projekat, odgovora na niz od 8 istih pitanja i predaje štafetu sledećoj osobi po svom izboru. Ideja je da se predstavi fotografska scena regiona, pa i šire, kroz stvaralačku i kolegijalnu prizmu. Svaka osma štafeta je početak novog ciklusa pri kom prekidamo loop i dodeljujemo je nekom novom! Treću Foto štafetu drugog ciklusa od fotografkinje Irene Fabri prešla je u ruke Marcelli Zanki.

Ko si ti?

Ove 3 riječi su ključne, po njima me većina prepozna: redateljica i fotografkinja iz Splita.

Na slici Marcella Zanki, ph. Klementina Tadin

Na slici Marcella Zanki, ph. Klementina Tadin

Šta je na fotografijama koje vidimo?

Na fotografijama je moja prijateljica, supermodel Đurđa Stojiljković, koja je pristala biti dio mog art eksperimenta. Krenula sam da istražujem svoj izričaj i da fotografiju više približim slikarstvu, nečem apstraktnijem od običnog zabilježavanja realnosti.

a intro

Gde je ova serija fotografija nastala? Kada se to dešavalo?

Nastala je u februaru ove godine u muzeju Macura u Beogradu. Veliko hvala Gospodinu Macuri!

ae12b

Čime si fotografisala?

Fotografirano je analognim fotoaparatom Olympus mju zoom 80.

Zašto si odlučila to da fotografišeš?

Trebale su mi nove fotografije za iduće galerijske izložbe, a želila sam eksperimentirati sa scenografijom, kostimima i crtežima na golom tijelu, u čudnovatom prostoru, u suradnji sa profesionalcima koji bi dali svoj kreativni doprinos.

Koja ideja stoji iza ovog projekta?

Ideja je bila da timski napravimo nesto skroz drukčije od svega sta smo dosada radili. Super tim, koji čine Gordana Manojlovic koja je bila zadužena za kostim, i Mina Abramović, zadužena za iscrtavanja po tijelu i licu, imale su slobodu da se kreativno izraze i da to skupa sklopimo u jedno malo remek djelo. A zove se “FOR A MOMENT, IT WAS MY GEORGINA” jer sam na trenutak, Đurđu uspila izvuć iz komercijalnog fashion svijeta i ubacit je u “moj svijet”.

Kako si zadovoljna ishodom?

Svi smo prezadovoljni ishodom, eksperiment je uspio, fotografije su za mene korak dalje u mom kreativnom istraživanju i izražavanju.

Sve fotografije iz ovog posta su vlasništvo Marcelle Zanki. Pogledajte sajt sa njenim radovima ovde, a njen Instagram profil ovde. Kome je Marcella dala štafetu pogledajte na istom mestu za dve nedelje!

 

Lajkuj:

Komentari:

  1. Spa jana says:

    Super ideja i odlične fotke!

Ostavite komentar:

Slični članci: