Da li imate preko 18 godina?

Letnji bioskop – u bioskopu, na otvorenom i terasama

Autor:

Ponovo smo zapljusnuti vestima o nikada toplijem letu i tropskim temperaturama. Jedan od najboljih načina da se rashladite je da pogledate neki film u (rashlađenom) bioskopu. Napravili smo izbor filmova koji su aktuleni ovog leta. Žanrovski raznovrsni, red američkih blokbastera, red evropske kinematografije. Uživajte u toplom letu.

Elvis

Film istražuje muziku i život neponovljivog Elvisa Prislija, a sve kroz prizmu njegovog komplikovanog odnosa sa zagonetnim menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom (Henks). Priča duboko zadire u složenu dinamiku njihovog odnosa koja se proteže kroz 20 godina, od Prislijevog uspona, pa sve do vrhunca njegove slave bez presedana. U središtu tog putovanja je i odnos sa jednom od najznačajnijih i najuticajnijih osoba u Elvisovom životu, Prisilom Prisli.

Australija, SAD
Režija: Baz Luhrmann
Uloge: Tom Hanks, Austin Butler, Olivia DeJonge, Kodi Smit-McPhee, David Wenham

Bergmanovo ostrvo

Tokom leta, filmski autori Kris i Toni povlače se na mitsko ostrvo Faro. U divljoj prirodi koja oduzima dah, gde je Ingmar Bergman živeo i snimao svoja najslavnija dela, oni se nadaju da će pronaći inspiraciju za buduće filmove. Kako dani prolaze, fascinacija ostrvom utiče na Kris i ona se seća prve ljubav. Linije između stvarnosti i fikcije će se zamagliti i još više razdvojiti par.

Belgija, Grancuska, Nemačka, Švedska
Režija: Mia Hansen-Løve
Uloge: Tim Roth, Vicky Krieps, Mia Wasikowska, Anders Danielsen Lie, Melinda Kinnaman

Crni telefon

Finija Šoa, stidljivog, ali pametnog 13-godišnjeg dečaka, oteo je sadistički ubica i zarobio u zvučno izolovanom podrumu gde vrištanje nema nikakve svrhe. Kada isključeni telefon na zidu počne da zvoni, Fini otkriva da može da čuje glasove prethodnih žrtava ubice. Oni su mrtvi ali trude se da ono što se dogodilo njima, ne zadesi i Finija..

SAD
Režija: Scott Derrickson
Uloge: Ethan Hawke, Mason Thames, Jeremy Davies, James Ransone, Madeleine McGraw

Zauvek zajedno

Uoči glasanja za izgradnju centra za rekreaciju na mestu gde se nalazi stara gradska šuma, desničarski nastrojen gradonačelnik suprotstavlja se svom oponentu ekologu. Obojicu ih nadmudruje grupa feminističkih aktivistkinja koje će izaći u javnost sa svojim zahtevima od kojih neće odstupati.

Francuska
Režija: Benoît Delépine, Gustave Kervern
Uloge: Vincent Macaigne, Jonathan Cohen, India Hair, Jehnny Beth, Doully Millet, Yolande Moreau

Tor – ljubav i grom

Boga groma je u potrazi za unutrašnjim mirom. Ali Torovo penzionisanje prekida galaktički ubica poznat kao Gor Bog mesar, koji traži istrebljenje bogova. Da bi se izborio sa pretnjom, Tor traži pomoć Kralja Valkirije, Korga i bivše devojke Džejn Foster, koja – na Torovo iznenađenje – neobjašnjivo rukuje magičnim čekićem Mjolnir, kao Moćni Thor. Zajedno se upuštaju u mučnu kosmičku avanturu kako bi otkrili misteriju osvete Boga Mesara i zaustavili ga pre nego što bude prekasno.

SAD
Režija: Taika Waititi
Uloge: Chris Hemsworth, Nathalie Portman, Tessa Thompson, Christian Bale, Chris Pratt

Tvoj sam čovek

Naučnica Alma radi u čuvenom Pergamskom muzeju u Berlinu. Da bi obezbedila finansijska sredstva za svoja istraživanja pristaje da učestvuje u neobičnom eksperimentu. Tri nedelje živi sa Tomom, humanoidnim robotom koji zahvaljujući veštačkoj inteligenciji treba da se transformiše u njenog idealnog životnog saputnika. Mašina (atraktivnog) ljudskog lika je naprosto stvorena da usreći Almu. Sled događaja je tragikomičan. Preispitivanje raznih predstava o ljubavi i čežnji i potraga za odgovorom o tome šta čoveka čini čovekom.

Nemačka
Režija: Maria Schrader
Uloge: Maren Eggert, Dan Stevens, Sandra Hüller, Hans Löw, Wolfgang Hübsch

Brzina metka

Bubamara (Bred Pit) je baksuzni profesionalni ubica odlučan da ovog puta na mirniji način obavi svoj posao budući da je previše prethodnih pokušaja pošlo po zlu. Sudbina, kako to obično biva, ima druge planove jer Bubamaru najnovija misija dovodi u sukob sa smrtonosnim protivnicima iz celog sveta sa kojima ima povezane i međusobno sukobljene ciljeve i sve to u najbržem vozu na svetu.

SAD
Režija: David Leitch
Uloge: Aaron Taylor-Johnson, Brad Pitt, Sandra Bullock, Zazie Beetz, Joey King

Tamo gde rakovi pevaju

Radnja filma prati mladu ženu Kiju Klark, koja živi potpuno sama u kolibi u močvari, nadomak gradića na obali Severne Karoline. Njena divlja, neuhvatljiva lepota privući će pažnju dvojice mladića, a pred njom će se naći izazov novog, uzbudljivog sveta ljubavi. Međutim, kada njenog bivšeg dečka pronađu mrtvog usred močvare, lokalno stanovništvo će istog trenutka posumnjati na tajanstvenu devojku. Glasine ubrzo postaju optužbe, a sumnje neporeciva istina. Kako se slučaj razvija, presuda o tome što se zapravo dogodilo postaje sve manje jasna, preteći da će razotkriti mnoge tajne koje su ležale skrivene u močvari.

SAD
Režija: Olivia Newman
Uloge: Daisy Edgar-Jones, Taylor John Smith, Harris Dickinson, David Strathairn, Michael Hyatt

Najgora osoba na svetu

Film prati četiri godine u životu Džuli, mlade žene koja plovi kroz turbulentni ljubavni život i bori se da pronađe svoj put u karijeri, što joj pomaže da realno sagleda ko je ona zaista.

Danska, Francuska, Norveška, Švedska
Režija: Joachim Trier
Uloge: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Maria Grazia Di Meo

Zver

Dr Nejt Danijels koji je nedavno postao udovac, sa ćerkama odlazi na dugo planirano putovanje u Južnu Afriku, gde je prvi put sreo svoju ženu, u rezervat za divljač kojim upravlja Martin Betls, stari porodični prijatelj i biolog za divlje životinje. Ali ono što počinje kao putovanje isceljenja prerasta u strašnu borbu za opstanak kada počne da ih uhodi lav, koji je preživeo napad krvožednih lovokradica i zbog toga sve ljude vidi kao neprijatelje.

SAD
Režija: Baltasar Kormákur
Uloge: Idris Elba, Sharlto Copley, Iyana Halle

Admiral Open Air Cinema otvorena je na Sava Promenadi, pored Galerije, i tokom leta će prikazivati filmove na otvorenom. Svakog petka i subote do 27. avgusta biće emitovani popularni blokbasteri i klasici, a vreme projekcije zakazano je za 21:30.

Art bioskop Kolarac već treće leto organizuje filmsko leto na svojoj terasi. Kad zađe Sunce, temperatura padne, polete galebovi, Kolarac vas čeka u filmskoj oazi u centru Beograda.


.