Da li imate preko 18 godina?

Nameštaj za kupatilo kakav treba da imate

Planiranje životnog prostora je aktivnost u kojoj treba da učestvuju svi ukućani kako bi se nameštaj prilagodio potrebama čitave porodice. Zato je važno posvetiti se istraživanju ponude tržišta i pronaći kompatibilne elemente sa ambijentom i stilom koji želite da priredite.

Mnogi faktori utiču na koncipiranje prostora, a među najvažnijima su veličina prostorije i raspored instalacija. Planiranje može da počne onog trenutka kada se poslože instalacije i odvodi, te u odnosu na njih se montiraju sanitarije i kupatilski nameštaj. Nakon preciziranja plana bira se stil, materijal, dezen i dimenzija nameštaja.

U procesu osmišljavanja prostora treba obratiti pažnju na sledeće karakteristike kako bi se došlo do idealnog rešenja: dimenzije i raspored prostorije, kvalitet materijala, dizajn i stil nameštaja, dodatni elementi i njihove funkcije.

Dimenzije i raspored

Dimenzije i raspored instalacija diktiraju tempo opremanja ukoliko je renoviranje u pitanju, a kada pravite potpuno novo kupatilo, možete pustiti mašti na volju. U skladu sa nacrtima možete planirati gde koji element možete postaviti i koje dimenzije vam se uklapaju najviše. Veliki izazov su mala kupatila koja iziskuju veliku dozu kreativnosti i praktičnosti kako bi se što bolje iskoristio prostor. Važno je prilagoditi prostor i odnos elemenata ukućanima, kako bi sve bilo na dohvat ruke.

Kvalitet materijala

Kada je kvalitet kupatilskog nameštaja u pitanju, važno je napomenuti da što više uložite u kvalitet to će vas on bolje i duže služiti. Takođe, važan faktor je materijal od kog se pravi, uzimajući u obzir da je namenjen kupatilskom odlaganju i da je prisutnost vlage visoka. Dakle, idealan izbor bi bio visokokvalitetna izrada od materijala koji je otporan na vlažnost. U ovom slučaju, to je medijapan ili oplemenjena iverica. Benefiti ulaganja u kvalitetan materijal jesu održivost i istrajnost nameštaja.

Dizajn i stil

Svaki dom treba da čini jednu celinu, stoga je veoma važno uklopiti komad nameštaja u odgovarajuću prostoriju kako bi se postigla kompaktnost. U zavisnosti od toga kojim tonom i atmosferom odiše kupatilo, treba planirati i kombinovati elemente kojim ćete ispuniti prostor. Svako od nas nosi sa sobom dozu energije i stil koji treba preneti u samo mesto stanovanja. Raznolikost proizvoda na tržištu nudi puno prilika za iskazivanje ličnog stava i stila. Bilo da preferirate retro, moderni, minimalistički ili rustični ton, artikala za biranje je mnogo, samo je neophodno da se posvetite istraživanju.

Funkcionalnost kupatilskog nameštaja

Pored toga što kupatilo mora biti celo lepo i skladno, ono mora biti funkcionalno i praktično. Kako bi se došlo do idealnog rasporeda koji maksimalno koristi svaki ćošak, neophodno je da se svaki komad nameštaja uskladi sa prostornim mogućnostima. Odnosno, da u skladu sa dimenzijama prostorije planiramo odnos veličine lavaboa, kade ili tuš kabine i sanitarija. U zavisnosti od toga koliko praktično iskombinujemo osnovne elemente, toliko će nam ostati prostora za ubacivanje dodatnog kupatilskog nameštaja za skladištenje potrepština.

Kada je reč o temi, kupatilski nameštaj i njegova funkcionalnost, posebno treba obratiti pažnju na raspored polica i fioka, kako bi se što bolje iskoristio prostor za sitnice koje su vam neophodne na dohvat ruke. Isto važi i za zidno ogledalo sa prostorom za odlaganje koje nije više puke estetske prirode, već potpuno praktičan komad nameštaja. Ormarić sa lavaboom ponosno nosi titulu najpraktičnijeg kupatilskog nameštaja zbog spajanja ta dva elementa. U ormariću ispod umivaonika možete skladištiti svu kupatilsku hemiju ili jednostavno stvari koje ne znate gde da smestite. Kupatilska vertikala ili komoda je komad nameštaja koji je čista praktičnost i, ukoliko imate dovoljno prostora, idealno rešenje za sve što vam je potrebno da odložite u kupatilu. Jednostavno i elegantno rešenje za vaš dom. Sjajna stvar u vezi sa kupatilskim nameštajem jeste to što dolaze u različitim dimenzijama i oblicima, te ih možete lako prilagoditi svojim potrebama i mogućnostima.

Tržište danas nudi veliki izbor nameštaja za kupatilo, a na vama da izbor prilagodite svojim afinitetima i potrebama. Bilo da vam je potreban retro, moderan, minimalistički ili rustični nameštaj, sve za kupatilo pristupačnije vam je nego ikad.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: