Da li imate preko 18 godina?

Svaki moj nastup je protkan improvizacijom

Nadežda Popovskaja o sreći, ljubavi, harmoniji i radosti.

0
0
paleta-10
Čime se baviš?

Pravim eksperimentalnu elektronsku muziku, pišem pesme, glumim u filmovima i pozorištu, bavim se modelingom i ponekad učestvujem u projektima kao stilista i dekorater.

Tvoj prvi album “MAGIC” je nedavno izašao, ispričaj nam malo o njemu.

Pravim muziku i pišem pesme od detinjstva, ali elektronskom muzikom sam počela da se bavim pre 5 godina. Pesme koje su izašle na mom prvom albumu su samo delići onoga što sam stvarala tokom 2015. i 2016. godine, i jedva sam izabrala upravo te 4 iz velike količine pesama. Za mene je svaka pesma priča, razpoloženje, deo moje duše. Svaki moj nastup je protkan improvizacijom. “MAGIC” predstavlja varijante koje mogu da se menjaju tokom živog nastupa, tada se osećam kao da upravljam malim elektronskim orkestrom. Ceo album je za mene put da se prisetim onih emocija koje imamo u detinjstvu – sreće, ljubavi, harmonije i radosti sa sobom, sa svim stvarima koje te okružuju, način da se vratim sebi i prihvatim sebe.

Da li veruješ u čuda?

Da. Ja sam ovde i to je deo čuda.

Kako si uopšte došla u Beograd?

Ovde su me dovele bele patike. Došla sam u Beograd da snimim MAGIC u REMEDII Production studio, sa producentom koga sam upoznala u Moskvi.

Šta ti se ovde sviđa?

Kako se u stare reljefe zgrada utapaju grafiti, uske ulice, reka, sunce koga ima više nego u Moskvi, duh Balkana koji se oseća u prirodi i ljudima, tramvaji i šljivovica sa malinom.

Tvoj posao glumice zahteva od tebe da stalno budeš neko drugi. Da li ti je lako da menjaš uloge i koliko je teško da ostavljaš te osobine iz uloga iza sebe?

Svaka uloga mora da potpuno prođe kroz tebe. Svaki detalj praviš posmatrajući druge ljude, samoanalizom, izmišljanjem karaktera uz pomoć fantazije. Menjaš sebe i fizički i psihički, ponekad menjaš i kako izgovaraš pojedine reči, zvukove, praviš od sebe novu osobu koja ranije nije ni postojala! Stvaraš kroz sebe i naravno da više nikad nećeš biti isti.

Koja od tvojih profesija je najviše uticala na tvoj stil?

Rekla bih da je pre moj stil uticao na moje profesije. Moj stil je moje korenje, moje iskustvo, putovanja, pouke, prijatelji, atmosfera, moj prostor i moja ljubav.

Jedna reč koja te najbolje opisuje?

Muzika.

Čehov ili Dostojevski?

Čehov. Jednog prolećnog jutra dok sam živela u Minsku otišla sam kod mog druga Dime u goste, koji je muzičar. Zajedno smo snimili pesmu koja u sebi sadrži delove iz Čehova, koje sam znala napamet. To mi je jedno od lepših uspomena.

Moskva ili Beograd?

Sad to nije ili, već i. Ne mogu da odvojim jedno od drugog. To je trenutno sastavni deo mog života – sunčani letovi i kontrastna sletanja. I ovde i tamo imam prijatelje i projekte kojima se bavim.

Šta je TARAKANOVA?

Tarakanova je moja mama, glavni dizajner brenda. Za mene je to fenomen, ideja da se kroz unikatne komade odeće sa jedinstvenim krojem osete trendovi budućnosti. To je seksualnost, ljubav koja se odražava kroz linije, kroj i materijal. Za mene nositi mamine stvari znači biti uvek dobro obučen. To su stvari koje nikad neće izaći iz mode, koje su večne. To je i muško i žensko u zajednici, priroda, sloboda, senzibilitet, momenat, mogućnost da budeš svoj i u harmoniji.

paleta-9

 

 • Jakna

  ZABELINA Belorussian designer

 • Top

  Calvin Klein

 • Pantalone

  TARAKANOVA

 • Čarape

  H&M

 • Čizme

  Moscow

 • Prsten

  Enamel Moscow street vendor

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: