Da li imate preko 18 godina?

Paleta: Una Nikolić

O stilu i pokretanju svog posla nakon uspešne korporativne karijere, popričali smo sa vlasnicom art koncept radnje Fab Living by Una.

Kako je nastala ideja za tvoju koncept radnju Fab Living by Una

Ceo život živim na Vračaru i uvek moram da sednem u auto i odem negde da bih kupila pokon. Moja ideja je bila da plasiram neku moju estetiku, moj vibe, a da pritom bude Made in Serbia i da stvarno na jednom mestu mogu da zadovoljim potrebe od sitnog poklona do ozbiljnog umetničkog dela.

U Fab Living-u možemo naći komade odličnih domaćih dizajnera – da li možeš da izdvojiš neke koji su tebe posebno oduševili u skorije vreme? 

Svaki komad u mojoj radnji bih i sama ponela i izuzetno je teško izdvojiti nekog specijalno… Kolekcija dizajnera Nemanje Pantelića kao i nova kolekcija #NINAMILANSTUDIO su me nedavno oborile s nogu.

Da bi pokrenula svoju koncept radnju napravila si veliku prekretnicu u karijeri. Reci nam više o tome.

Znanje posle 25 godina u korporacijama. od toga skoro 10 u medijskom biznisu, mi je nestvarno mnogo pomoglo u podizanju mog brenda i postavljanju ove lepe priče na noge. Koliko je preduzetništvo teško zna svako ko se u to upustio, ali sa druge strane feedback od kupaca, sretni i plaćeni dobavljači, uzajamni rast i poštovanje mi pomažu da sve te papirološke nezgode, a ima ih poprilično, prevaziđemo i hrabro idemo dalje!

Da li si se plašila skoka u nepoznato?

Kako ne, generalno ljudi ne vole promene, teško je izaći iz komfora sigurne plate, fiksnog radnog vremena, prosto iz komforne zone… Sa druge strane, jednom kad skočis, više nema povratka… Zar ne? (Smeh)

Koji savet bi dala nekome ko planira da pokrene svoj posao? 

Ako niste spremni da se odreknete svega da bi postigli svoj cilj bolje ne ulaziti u to… Jer ako vi nećete, ko će?

Imaš dva sina potpuno različitih uzrasta, karijeru, brak… Kako sve stižeš? 

Da, kod nas je totalna ludnica – jedan ima 22, a drugi 5 godina, tako da je dijapazon problemčića pozamašan. Malo je reći da sam rastrzana i da mi fali jedno 3-4 sata dnevno, ali uz neverovatnu podršku mog supruga sve stižemo (smeh).

Koji trend ti se baš ne dopada?

Posle toliko vremena provedenog u inostranstvu, u dodiru sa mnogo različitih kultura, i pošto sam stvarno velika shopoholičarka gledam da stvarno ne osuđujem nijedan trend jer se ukusi i boje prosto ne diskutuju. Ono što je meni lepo, možda nekom nije… Više me zanima kako je to neko uklopio, kako nosi određenu stvar, da li ima stila i ukusa, pa da čak iznese i poneki promašaj,

Omiljena stilska greška iz dvadesetih? 

Možda frizura, mada je to oličenje dvadesetih.

Koji je najbolji savet koji si dobila od roditelja? 

Ne brini… Što je gore, to je bolje.

Gde tražiš inspiraciju? 

Meditiram pred spavanje i to mi mnogo pomaže… Nemam preterano vremena da istražujem, sve nekako rešavam u hodu, ali mi u san dođe neka misao i to sprovedem… Neverovatno ali istinito.

Kako izgleda tvoje prosečno jutro? 

Spremim dete za vrtić, popijem brzinsku kafu, mailovi, instagram… Nemam slobodnog vremena.

Šta bi rekla sebi od pre dvadeset godina?

Strpljenje je majka mudrosti… Sve dođe u pravo vreme. Sačekaj. Ne jurcaj.

Šta je uopšte stil? 

Stil je nešto što nas čini posebnim, što nas razlikuje, što nam daje taj neki “final touch” na utisak koji zelimo da ostavimo. Ono u čemu se dobro osećamo.

Kako vidiš sebe za pet godina? 

Na Ibici sa koktelom, i nadam se da me stariji sin neće napraviti bakom do tada. (Smeh)

Gde voliš da izađeš na večeru? 

Toro – eksplozija ukusa, obožavam taj restoran!

Šta te uvek oraspoloži kada si neraspoložena? 

Milka sa lešnicima i Kiki bombone.

Gde ideš posle slikanja? 

Da radim.

 • Majica

  HM

 • Suknja

  Must Fab exclusive to Fab living

 • Cipele

  Giuseppe Zanotti

 • Nakit

  Werkstatt studio

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: