Da li imate preko 18 godina?

Paleta: Stefana Bjelogrlić

O strasti, strpljenju, bipolarnom londonskom vremenu i Beogradskom mesecu fotografije.

Kako bi se zvala, da se ne zoveš Stefana?

Iskreno, ja volim svoje ime iz više razloga. Pre svega jer je retko, a drugo iz, po meni, smešnih razloga mog tate koji mi je i dao ime. Ukratko, njegov odgovor po kome mi je dao ime je “pa kako po kome, pa po našem prvom kralju Stefanu Prvovenčanom” (smeh)

Koje tri reči najbolje opisuju tvoj život trenutno?

Strast, strpljenje i istrajnost.

Završila si ekonomiju, pa master iz sociologije, a po zanimanju si PR menadžer. Kako je došlo do ovoliko ukrštenih reči?

Jednostavno sam prihvatila činjenicu da ne mogu da se odlučim za samo jedan pravac u svojoj karijeri i da me zanimaju različite stvari. Smatram da čovek konstatno treba da uči, povezuje zanimanja, gradi i da stvara. Poslednje 3 godine radim u sektoru produkcije na fIlmu i u advertajzingu. Produkciju sam uspešno naučila na serijama “Senke nad balkanom” i “Žigosani u reketu”. Povezujem korisno i kreativno, biznis sa umetnošću. Ovo je, nadam se, tek početak u otkrivanju mog zanimanja i pravca u kom ću se razvijati kao poslovna žena.

Reci nam nešto više o Belgrade Photo Month-u na kom trenutno radiš.

Beogradski mesec fotografije je umetnički događaj koji neprekidno raste, promoviše i podržava umetnost i umetnike. Festival promoviše naše i strane fotografe, povezuje lokalno i globalno i uspešno sarađuje sa umetničkim i kulturnim insitutcijama i festivalima u svetu. Manifestacija pre svega želi da pruži podršku i doprinese razvoju karijere i fotografskog stvaralaštva novih generacija fotografa u Srbiji.

Šta treba da zna svaki PR menadžer?

PR menadžer treba da zna da komunicira sa ljudima, da ima strpljenja i da, pre svega, veruje u svoj projekat kako bi privukao pažnju ciljne grupe. Posao PR menadžera jeste da gradi odnose sa javnošću u ime brenda/organizacije koje predstavlja, stoga treba biti energičan, pozitivan i radoznao.

A kad je oblačenje u pitanju?

Moje oblačenje zavisi od mog raspoloženja. Nekim danima izgledam kao da sam spremna za crveni tepih, a nekim danima kao da sam deo neke rock grupe (smeh). Bitno mi je da se osećam dobro u svojoj odeći, da mi je pre svega udobno u tome što nosim. Iskreno, svoje oblačenje ne bih organičavala određenim stilom, s ozbirom na to da u mom ormanu možete pronaći od biker jakne do balske haljine.

Šta bi Stefana danas zamolila mlađu Stefanu?

Rekla bih joj da jedina osoba koju stvarno treba da učiniš ponosnom si TI u budućnosti i ta destinacija nije mesto, već nov način gledanja na stvari.

Da si životnja, šta bi bila?

Volim karakteristike divlje mačke i vukova, recimo nešto između. Nemam pravi odgovor, očigledno (smeh).

A da si biljka?

Obožavam kaktuse, pa recimo da bih onda bila kaktus. Kaktus, “bodljikava ljubav koja pleni.” Kaktus ima svoje bodlje, jer se on time brani ako ga pogrešno pipnete, istovremeno podnosi mnogo toga, više nego neka nežnija, estetski lepa biljka. Nije mu potrebna posebna zemlja i puno vode, znači lako ga je održavati, a pored svega toga zna da pusti i cvet.

Kako izgleda osamnaestogodišnja devojka koja se seli u London?

Uzbuđena za nov početak u životu, znala sam i tad da me čeka luda vožnja. Uzbuđena, radoznala, željna za novim zanimanjima i različitim ljudima u svom životu. Uvek su me zanimale druge kulture, religije i jezici. Znala sam i tad da će mi London pre svega pružiti kvalitetno obrazovanje o drugim kulturama i uopšte o svetu.

A kako je izgledalo kada se vratila?

Doživela sam kulturološki šok, slabo sam posećivala Beograd i kad sam se vratila u Beograd da živim, prvih 6 meseci bila sam prilično zbunjena na neki način. Ali sam odlučila da dam šansu Beogradu kao i Londonu, da ga ponovo posle 5 godina oktrivam, upoznam ljude i kreiram nov život ovde. Otišla sam u London kad sam imala 18 godina, a vratila sam se u Beograd sa 24 godine. I Beograd se promenio, ne samo ja.

Koji modni trend nikada nisi mogla da razumeš?

Ne razumem današnji trend da se nose helanke sa štiklama..

Omiljeni parfem?

Alien – Thomas Mugler.

Najiznošeniji komad garderobe?

Moje biker čizme. S obzirom na to da sam živela u Londonu, gde u jednom danu imamo sva 4 godišnja doba, biker čizme sam mogla da nosim svakog dana (smeh).

A koji ti je žao što si kupila?

Uglavnom mi bude žao kad kupim nešto što mi stvarno ne treba dok sam inspirisana shoppingom. Haha, aka -shopaholic moments.

Kad bi mogla da definišeš miris Londona, koji bi to miris bio?

Miris moje druge kuće. London je bio moja druga kuća, tamo sam provela najlepše godine svog sazrevanja i odrastanja. London jednostavno zavoliš i prihvatiš njegovo bipolarno vreme (smeh).

Kako je izgledao najluđi Stefanin stil do sada?

Moj stil oblačenja se dosta menjao dok sam živela u Londonu, recimo stil koji je bio najluđi jeste kada sam samo nosila crnu odeću i imala septum pirsing. Inspirisana punk subkulturom u istocnom delu Londona gde sam živela 2 godine.

Čemu se raduješ?

Uvek se radujem putovanjima, oktrivanju drugih delova planete. Svaki put kad otputujem oktrijem i nešto novo o sebi i vratim se kući sa novom energijom koja me čini spremnom da menjam u svom životu sve što mi više ne prija.

 • Farmerke

  Mango

 • Majica

  Zara

 • Patike

  Zara

 • Kaput

  Rick Owens

 • Ogrlica

  Kristal Shop

 • Prsetenja

  Bakino

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: