Da li imate preko 18 godina?

Flower Company: Ideje za prazničnu dekoraciju

Decembarske kućne radosti

Autor: Fotograf: Marija Strajnić
1
0

Zapadnoevropski gradovi su nedeljama pred Božić i Novu godinu bogato okićeni, a praznična dekoracija je postala sveopšti simbol praznika i slavlja.

IMG_3025

 

Posetili smo Flower Company, kompaniju koja se bavi dizajnom cveća i cvetnih instalacija, koji su sa nama podelili nekoliko ideja za praznično dekorisanje prostora.

Novogodišnji venčić

Jedan od simbola praznične dekoracije koji je tradicionalno napravljen od grančica zimzelenog drveća kao simbol beskonačnosti i večnosti. Vremenom, sa modernim dizajnom, venčići su se menjali i danas su izrađeni od raznovrsnih materijala i dodatno dekorisani.

IMG_3037

Za glavnu dekoraciju koriste se suve šišarke, ili osušeni nar, limeta, pomorandža ili pak zimzeleno drveće, osušene glave zelenih hortenzija, grane eukaliptusa, suva lavanda, žito, suve čili papričice, grančice ruzmarina, sukulenti. Venčić je idealna dekoracija za ulazna vrata, prozore ili kao centralna dekoraciju na stolu sa svećom u sredini.

IMG_3033

Raskošno drvo u enterijeru

I novogodišnja jelka sve više menja svoj izgled a sve češće se može videti i da se kao dekoracija pojavljuje tzv. unutrašnje drvo, imitacija pravog drveta koje se od grana i delova stabla pravi u enterijeru i bogato dekoriše. Za ovu egzibiciju su idealne grane suvog salixa- prave za stablo i  krivudave za deo koji imitira krošnju. Zatim metalna konstrukcija tj. šipka sa postoljem oko koje se postavlja drvo, suva kora drveta koja imitira pravu, mahovina za popunjavanje rupa, dosta žice i silikonski pištolj za pričvršćivanje. Dekoracija- mašti na volju, klasične ukrasne kugle, lampice, veštački sneg ili inje.

Praznični sto se može ukrasiti nizom malih saksijskih četinara tj. jelkica u različitim visinama, teksturama, okolo kojih mogu biti suve šišarke, osušeno voće, plod nara, grane od breze, lanterne, sveće i klasični novogodišnji ukrasi.

Screen Shot 2015-12-10 at 6.11.24 PM

Ukoliko Vas zanima više, Flower Company nudi i radionice kojima se možete priključiti i naučiti osnove cvetnog dizajna i dekorisanja.

sajt
instagram
Adresa: Strahinjića Bana 27
Telefon: 0112629465, 0692629465

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: