Da li imate preko 18 godina?

Top lista: online second hand shopping u regionu

Izbor iz digitalnog Instagram prostranstva second hand i vintage prodavnica: od šuškavca do karnera, od priveska do naočara za sunce, iz različitih era, u različitim stanjima.

Autor:

Kupovina na internetu je u regionu za neke i dalje retkost, dok je za druge svakodnevica; pa ipak, ako vam nije do cenjkanja, pijace ili buvljaka, i radije biste da skrolovanjem dođete do nekih cipela ili košulje (kao što možete doći i do dobro očuvanog dizajnerskog nameštaja) pronašli smo nekoliko Instagram profila koje vredi pogledati. Ukoliko smo nešto preskočili (a sigurno jesmo), dodajte u komentaru – podrazumeva se da lista nije konačna. 

Edit: Od trenutka pisanja ovog teksta otvoreno je zaista bezbroj instagram profila koji prodaju raznovrsnu garderobu, manje ili više unikatnu/kvalitetnu/pristupačnu. Čini se da se ovo ispostavilo kao zgodna (a verovatno i isplativa) plarforma za prodaju vintage i second-hand stvari, te vas pozivamo da u komentarima ostavite link ka prostorima na kojima se vi oblačite i/ili informišete.

@stender_vintage (Beograd)

Pastelni tonovi, “Ljubav i moda”, šezdesete, cveće i vrelina leta. Cene su vrlo pristupačne, a u pitanju je prevashodno ženska već nošena odeća, uz poneke autentične komade iz prošlosti.

@dontbringmeposies (Beograd)

Od svilenih košulja i Leviski, preko bisernih ogrlica, do naočara za sunce, minđuša i tašni. Često se mogu naći i brendirane, unikatne stvari. Cene variraju, ali odgovaraju komadima i stanju u kojem se oni nalaze. Ukoliko živite u Beogradu, možete i probati ono što vam deluje zanimljivo.

@recyclebelgrade (Beograd/Srbija)

Profil koji nije klasična prodavnica, već čija je namera da poveže različite ljude koji žele da prodaju nešto staro, ili nikad nošeno, ili zaboravljeno, ili nešto četvrto. U pitanju su mahom jednostavne second hand stvari, ali i poneki neobičan komad; mahom se prodaju cipele i odeća, a kontaktirate direktno vlasnika (koji i određuje cenu).

@feshnbrat_clothing (Srbija)

Turbo, devedesete, svetlucave košulje, šuškavci, Levi’s 501, brendirane polo majice. Cene su malo više, ali komadi su prilično retki, stoga je opravdano. Stilski, uglavnom su u pitanju stvari u skladu sa nazivom profila: kvalitetna i očuvana vintage odeća, uglavnom casual i sportska. Fešn brat šalje pouzećem na adresu.

@stenaraonlajn (Srbija)

Uglavnom second hand odeća, ali bio je tu i jedan Alan Ford. Šuškavci i teksas. Cene variraju, u zavisnosti od očuvanosti i vrste komada.

@amygdalastore (Banja Luka)

Novi, relativno mlad profil koji spaja životni i modni stil: biljke, joga, čipka i polje suncokreta. Šalju stvari svuda, a kupac snosi troškove. U budućnosti možete da očekujete više stvari ovde, tek počinju.

@horror.barbies (Tuzla)

Dve devojke iz Tuzle koje – osim što prodaju veoma probrane komade ženske odeće – prave i divne fotografije.  Ključne reči: nežnost poput porcelana, pastelni zalazak sunca, boje peska i vanile. Uglavnom košulje, suknje i džemperi, po pristupačnim cenama (u konvertibilnim markama). Što se tiče slanja, pišite im.

@the_damast

Zagrebački vintage butik koji se neretko pojavljuje i kao pop-up prodavnica u glavnom gradu Hrvatske. Komadi su pažljivo odabrani, ima zaista unikatnih naočara i izuzetno očuvanih torbica ili sandala. Stvari su uglavnom kao nove, a stilski podsećaju na Italiju 60-oh i ranih 70-ih, u nekom malom primorskom mestu. Naravno, ima i dosta neizbežnog jugo-šika koji je pripadao našim bakama.

@_rahatlook (Beč / Bosna)

Ključne reči: neon, devesete, buvljaci, suludo, šareno. Odeća dolazi sa svih strana, vrlo je raznovrsna, sa zanimljivim fotografijama mladih ljudi u različitim autfitima. Pišite im za slanje (najbolje na engleskom), u zavisnosti od toga gde se nalazite.

Lajkuj:

Komentari:

  1. Aleksandra says:

    Mozda da obidjete vintage radnje u gradu koje izmedju ostalog rade legalno .

Ostavite komentar:

Slični članci: