Da li imate preko 18 godina?

Skica hrane, umetnosti i muzike

Pogledajte kako je objekat iz osamnaestog veka postao trostruki san u dvadeset prvom

Autor:
1
0

U današnjoj rubrici Enterijer predstavljamo restoran Skica, kako ga vlasnici nazivaju – trostruki san hrane, umetnosti i muzike, u srcu Londona.

Skicu su osmislili i osnovali francuzi Mourad Mazouz i Pierre Gagnaire. Privukli su medijsku pažnju svojim programima, smelim menijem i svežim uređenjem enterijera. Postoji nekoliko prostora projektovanih na poseban način, u slodnom prevodu: galerija, soba za predavanja, soba za posete, proplanak i istočni bar. Svaki kutak je pažljivo osmišljen od strane različitih umetnika i razrađen u duhu odabrane teme. Predstavitćemo vam svaki od prostora ponaosob.

Galerija

Spoj arhitektice Indie Mahdavi i umetnika Dejvida Šriglija pokazao se kao dobitna kombinacija, jer je Galerija verovatno najprepoznatljiviji prostor restorana Skica i ta pastelna, monohromatska pozadina za sirove crteže otvorena je tokom kasnog popodneva za čaj i večere.

Soba za predavanja

Enterijerista Gahban O’Keeffe projektovao je za Skicu ovaj prostor koji se koristi za poslovne programe, predavanja i a-la-carte menije.

Soba za posete

Prostor za najfinije delikatese kuvara Skice, inspirisan Lujem XV. Prostor se od 6 uveče do 2 ujutro pretvara iz čajanke u koktel bar.

Proplanak

Ovaj prostor su kreirali umetnici Carolyn Quartermaine i Didier Mahieu, a koncept im je bila šuma iz bajki, kako sami kažu. Šuma je urađena dekupaž tehnikom; naslikana, uvećana i odštampana na preko hiljadu metara papira. Svaki detalj je ručno isečen i uklopljen na zidovima. Uz nameštaj iz pedesetih donesen iz južne Francuske, ceo prostor odiše finom nostalgijom i omogućava užitak tokom popodnevnih časova i matine koktela.

Istočni bar

Mourad Mazouz & dizajner Noe Douchafour Lawence dizajnirali su Istočni bar kao intimno stajliš mesto za brze večere i koktele.

Skica sajt pogledajte ovde.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: