Da li imate preko 18 godina?

Foto štafeta #21 – Ruby Reya i misteriozne supstance

Treći ciklus Foto štafete završavamo sa Ruby Reyom iz Slovenije, koja se u svojoj seriji fotografija poigrala procesom razvijanja svojih negativa.

Foto štafeta je rubrika Before After portala u kojoj predstavljamo fotografe iz regiona i njihove foto knjige/serije fotografija. Svaki od fotografa prikazuje jedan svoj projekat, odgovora na niz od 8 istih pitanja i predaje štafetu sledećoj osobi po svom izboru. Ideja je da se predstavi fotografska scena regiona, pa i šire, kroz stvaralačku i kolegijalnu prizmu. Svaka osma štafeta je početak novog ciklusa pri kom prekidamo loop idodeljujemo je nekom novom. Poslednja, sedma štafeta trećeg foto ciklusa prešla je od Alme Drnovac u ruke Ruby Reyi.

Na fotografiji: Ruby Reya

Ko si ti?

Ruby Reya.

Šta je na fotografijama koje vidimo?

Fotografije su manipulisane različitim supstancama nakon razvijanja filma. Odlučila sam da zadržim jednostavnost i smirenost kompozicija i motiva. Radi se ponajviše o vizuelnom iskustvu i efektima.

Gde je ova serija fotografija nastala?

U Portugalu, Portu, a neke od njih u Setúbalu. Kada sam se vratila kući, uslikala sam par slika i u Bohinju.

Kada se to dešavalo?

Leto 2017, od maja do septembra.

Čime si fotografisala?

Slikala sam aparatima Nikon F90X, i takodje još dve Olympus kompakt kamere mju II and XA.

Zašto si odlučila to da fotografišeš?

Prvi razlog je bio finalni projekat za fakultet, većina ovih fotografija je uradjena za moju foto knjigu – This is film soup. A drugo, jer obožavam da fotkam i eksperimentišem.

Koja ideja stoji iza ovog projekta?

Projekat je zapravo vizuelno i apstraktno istraživanje načina manipulacije fotografskog filma. U pitanju je eksperimentalni pristup i pokazuje na koji način različite substance menjaju emulziju na negativima. Htela sam da stvorim nešto nerealno, nejasno i misteriozno.

Kako si zadovoljna ishodom?

Vrlo sam zadovoljna i jedva čekam da krenem sa nekim još ludjim projektima!

Sve fotografije iz ovog posta su vlasništvo fotografkinje Ruby Reya-e. Nadjite Ruby na Instagramu ovde. Na istom mestu za dve nedelje pogledajte sa kim počinje četvrti ciklus!

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: