Da li imate preko 18 godina?

Ugašen RARBG: kraj jedne ere

Autor:

RARBG, jedan od najvećih svetskih torent sajtova, oprostio se od miliona svojih korisnika. Sajt koji je 15 godina unazad bio pouzdan izvor za skidanje filmova i serija prestao je sa radom iz nekoliko razloga – zdravstvenih komplikacija uslovljenih kovidom, finansijske krize i inflacije i rata u Ukrajini.

Osnovan  je 2008, evoluirao je tokom godina i postao jedan od ključnih torent sajtova, posebno nakon što su u prethodnim godinama i drugi veliki prestali sa radom. Imao je milione mesečnih poseta, a onda je na njemu osvanula iznenadna vest da prestaje sa radom.

U poruci postavljenoj na naslovnoj stranici tim se oprostio od svojih korisnika: „Zdravo ljudi, želimo da vas obavestimo da smo odlučili da ugasimo naš sajt. Protekle dve godine su bile veoma teške za nas. Neki od ljudi u našem timu su umrli zbog komplikacija od kovida, drugi i dalje pate od neželjenih efekata. Neki se takođe na obe strane bore u ratu u Evropi  Takođe, povećanje cene struje i troškova za servere a u Evropi nas je prilično teško pogodilo. Inflacija čini naše dnevne troškove nemogućim. Zato više ne možemo da vodimo ovaj sajt bez velikih troškova koje više ne možemo da pokrijemo iz svog džepa. Nakon jednoglasnog glasanja, odlučili smo da više ne ide. Žao nam je :(”

Ovo je prvo veliko zatvaranje jednog torenta posle sedam godina kada su ugašeni KickassTorrents, Torrentz, i ExtraTorrent.

Nema sumnje da će se pojaviti dosta onih koji će pokušavati da imitiraju ovaj legendani torent, željnih da preuzmu brend RARBG. Međutim, pravog RARBG-a više nema.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: