Da li imate preko 18 godina?

Top 10 besplatnih aplikacija za iPhone u 2021.

Tržište aplikacije raste iz godine u godinu, sve ih je više i tu su da nam olakšaju život ili nas zabave i nauče nečem novom.

Autor:

Na aplikacije na mobilnim telefonima smo se toliko navikli da ne možemo da zamislimo život bez njih. Prosto nam je teško da se setimo kako je izgledao život kada nismo imali aplikacije za besplatno dopisivanje ili telefoniranje, naručivanje hrane ili praćenje vremenskih prilika u svakom trenutku.

Njihovi kreatori se trude da ih unapređuju, olakšavaju njihovo korišćenje tako što ih prilagođavaju različitim generacijama, olakšavaju njihovo korišćenje i ubacuju brojne dodatne opcije. Neki od dodataka se naplaćuju, ali postoje brojne aplikacije koje savršeno funkcionišu u osnovnom, besplatnom paketu.

Ovde smo izdvojili 10 najzanimljivijih. Neke od njih će vam pomoći ukoliko ste rešili da zdravije živite, kvalitetnije iskoristite vaš odmor ili bolje organizujete radni dan.

Oak – Meditation & Breathing

Jedna od onih aplikacija koja vam može pomoći da smanjite stres i anksioznost. Možete izabrati neku od opcija – meditacije, disanje i spavanje. Vežbe tehnika disanja vam omogućavaju da se opustite i da razumnije i spremnije dočekate neku potencijalno stresnu situaciju. Meditacije su prilagođenje i početnicima i onima koji već imaju iskustva sa njima, tako da imate različite vrste sesija za opuštanje. Ukoliko imate problem da zaspite, sesija vođenog disanja vam može pomoći da lakše utonete u san. Idealna aplikacija ukoliko želite da popravite kvalitet života.

Sleep Cycle Alarm Clock

Vrlo korisna aplikacija za ljude koji loše spavaju. Uspeli ste recimo da sastavite 7 ili 8 sati sna, ali se budite umorni, bezvoljni i pomalo slomljeni. Sleep Cycle Alarm Clock analizira vaš san, i pruža detaljne statistike kada se probudite. Neprestano otkriva u kojoj ste fazi sna, i pokušava da vas na nežan, prijatan način probudi u idealnom trenutku. Besplatna je, tako da vas ništa ne koštate da probate da li vam pomaže da se probudite odmorniji.

Agenda

Ova aplikacija objedinjuje beležnicu i organizaciju zadataka, idealna je zapravo za one koji sve zapisuju na papiriće i želeli bi da bolje organizuju dan. Sve vaše beleške možete povezati sa kalendarom i podsetnicima, a postoje i opcije za dodatni sadržaj poput dokumenata ili fotografija. Vrlo je pregledna i sasvim izvesno vam za neko osnovno korišćenje neće biti neophodna opcija doplate.

Wunderground

Jedna od omiljenih tema za razgovor u Srbiji je ona o vremenskim prilikama. Ukoliko su vam izuzetno važni detaljni podaci o vremenu ova aplikacija vam nudi to, uz jednostavan dizajn i preglednost. Daje vam trenutne podatke o temperaturi, mogućnosti padavina i brzini vetra, a kada skrolujete tu je prognoza za naredne dane, precizni podaci po satima, podaci o zagađenju i podaci o suncu/mesecu.

Night Sky

Na prvi pogled izgleda kao i neke druge astronomske aplikacije – uz chill-out muziku putujete do sazvežđa, planeta i nebeskih tela. Međutim kada kliknete na neku od njih dobijate pregršt zanimljivih informacija i podataka. Odlična aplikacija i za one koji nisu ljubitelji astronomije, a žele da nauče nešto novo. Uživaćete u ovoj aplikaciji i nećete ni primetiti da putujete satima.

Radio Garden

Ukoliko volite da putujete i slušate radio, ovo je prava aplikacija za vas. Radio Garden funkcioniše vrlo jednostavno – zavrtite globus, kliknete na deo planete gde želite da odete i izaberite radio stanice. Odlična aplikacija za istraživanje radio stanica.

Tasty

Ukoliko tražite nove recepte za spremanje hrane i dalje nema bolje i preglednije aplikacije od ove. Prosto vas mami da klikćete na fotografije i video klipove i gledate raznoraznu hranu. Posebno je zanimljiva opcija da ukucate sastojke koje imate u kuhinje, i dobićete izbor hrane koju možete spremiti. Izbor je beskonačan… Tako da ako imate dara i želje za kuvanjem istražite recepte iz različitih delova sveta i pronađite brojne vodiče za spremanje određenih namirnica.

Triposo

Vaš pametni turistički vodič je sveobuhvatna aplikacija, jer dok se većina sličnih koncentriše na velike gradove i poznate turističke destinacije, Triposo ima vodiče za male gradove i sela. Obuhvata 50.000 destinacija širom sveta, uključujući informacije o barovima, restoranima, hotelima, turama i atrakcijama. Vrlo je jednostavna za korišćenje i radi i ukoliko nemate Internet, tako da je istražite na nekom od sledećih putovanja.

Snapseed

Vrlo jednostavno koncipirana, ali veoma moćna aplikacija za uređivanje fotografija. Pored osnovnih filtera za uređivanje fotografiju, ovde imate i izbor alata za finije sređivanje fotografija. Tako da na jednostavan način fotografije možete seći, prilagodi perspektivu, urediti krive, ili dodati različite filtere i efekte. Odlična aplikacija.

Google Translate

Jednostavno rečeno i dalje nema bolje i korisnije aplikacije za prevođenje. Može vam biti preko potrebna na nekoj od turističkih lokacija gde se engleski slabo koristi, ili pak ukoliko vam blokira mozak i neke reči ne možete da se setite. Omiljene reči i fraze možete sačuvati u vašem personalizovanom rečniku. Ali šta je dodata vrednost. Uz pomoć kamere možete prevesti u neki tekst, sve dok je neki tekst čitko napisan. To je posebno važno ukoliko se nađete u nekom restoranu gde meni nije na engleskom, ili prosto želite da prevedete neki natpis.

*naslovna fotografija: Benjamin Sow

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: