Da li imate preko 18 godina?

Top lista: besmislene novogodišnje aplikacije

Praznični idiotizam na ekranima vaših telefona

Kraj godine obeleže rekapitulacije najboljih i najgorih. Ovog puta udaramo u srce praznika i bavimo se besmislenim aplikacijama kojima su Božić i Nova godina jedini razlog postojanja. 

U vreme praznika svi se prepustimo opijajućoj novogodišnje-božićnoj atmosferi. Pored prijatnih i nadasve potrebnih stvari kao što su odmor, praznici, raspusti ili provod, praznici donose i gomilu konzumerističkih i besmislenih stvari koje nam se poturaju (ili ih poturamo sami sebi) pod parolom Nove godine i Božića.

Da nekako i preživimo sa vesternizovanima lošim šarenim printovima na majicama i duksevima, reklamnim kampanjama u kojima Deda Mraz, irvasi i ostali pomoćnici donose poklone u vidu besplatnih minuta u mobilnim mrežama, praškova, osvežavajućih pića ili koncerta folk giganata potreba da se, bez ikakvog razloga, instaliraju posebne aplikacije za novogodišnje i božićne radnosti prelazi u nivo opasno besmislene potrošnje vremena.

Kako ne biste trošili sopstveno vreme izdvojili smo neke od najbesmislenijih novogodišnjih aplikacija. Da li ćete ih instalirati ostaje na vama.

FIREPLACE

Nemate kamin u kući, a želite pravi božićni ugođaj što bi rekli braća Hrvati? Nema problema. Umesto da skupite novac, napravite neku interesantnu enterijersku igrariju, pa čak odete i do neke od velikih prodavnica nameštaja kojih ima kol’ko ’oćete vi ćete uključiti Ajfon ili Ajped i dobiti (malo je reći) fejk kamin pravo s ekrana mobilnog. Naravno, možete birati i vrstu vatre, a i prateću muziku.

Ovo je toliko besmisleno da je bolje provesti, kao V.I. Lenjin, Božić u javnoj biblioteci čitajući nego juriti ovakav (ne)užitak.

CHRISTMAS FIREWORKS

Kada ste već nabavili kamin za OLED, Retina ili neki drugi ekran mobilnog telefona zašto ne nabaviti i pripadajući vatromet?

Ova aplikacija ne samo da ima različite vatromete nego i pozadinu te, nakon nekoliko klikova, možete dočekati novu 2019. u Parizu, Londonu ili nekoj fenomenalno nacrtanoj divljoj vukojebini kao iz Andersenovih bajki.

Isto kao i na prethodnom mestu: ako hoćete vatromet otputujte negde. Ili samo otiđite na Bajagu ispred Skupštine. Nije toliko komplikovano, zar ne?

CHRISTMAS COUNTDOWN: DELUXE EDITION

Ovde se, ipak, moramo ograditi pošto je aplikacija namenjena deci, a znamo koliko deca žude za novogodišnjim praznicima, ali, opet, zar nije bolje kada vas dete pita kad će Božić, a vi mu odgovorite s ljubavlju i pažnjom ne uvalivši im telefon u ruke da se sami snalaze?

„Christmas countdown“ u svojoj deluks verziji nudi upravo to – sat koji odbrojava dane, sate i minute do Božića (po gregorijanskom kalendaru, naravno) uz neizbežni kamin, irvase i ostalu novogodišnje-božićnu scenografiju.

Šta aplikacija još nudi sem sata i odbrojavanja? Manje-više ništa. I tu se slobodno može udariti tačka i krenuti u dalje kompanje po besmislu prazničnih aplikacija.

ELF YOURSELF

Oduvek ste želeli da budete patuljak, pomoćnik Deda Mraza, ali vam je bilo kretenski da se maskirate za Novu godinu. Bez brige, zato imate Ajfon i aplikaciju „Elf yourself“, i, mora se priznati, simpatičniju verziju prazničnih debilizama.

O ovoj aplikaciji namestiti svoje lice lajv na telo patuljka i zezanje može odmah početi. Imate nekoliko potpuno sumanutih kao video spotova sa samim sobom u glavnoj ulozi, možete pevušiti kao patuljak ili đuskati i to je to.

Ovolika doza bizarnosti budi neku vrstu simpatija te ukoliko baš ne znate šta ćete sa svojim slobodnim vremenom instalirajte ovu aplikaciju i ispunite sve detinje snove. Ukoliko niste kao klinac želeli da budete Dragan Stojković – Piksi.

SIMULATOR PETARD NEW YEAR

Ova aplikacija je za nas matore koji novogodišnje praznike pamtimo po odlasku na obližnji buvljak ili pijacu i kupovinu gomile petardi čija je trajektorija obično završavala pod nepoznatim automobilima u malo daljem komšiluku. Takođe, i po zvuku gotovo zastrašujućem kao da je ratno stanje dok manija (zajedno sa bacačima manijacima) bacanja petardi svuda i na svakoga ne bi zamenilo praznično pucanje u vazduh ili, što je bilo češće, u prozor komšije iz zgrade prekoputa.

Pošto to više nije moguće sada imate aplikaciju pomoću koje, baš kao što kažu i sami autori, možete izabrati i roknuti milione različitih petardi različite jačine. Naravno, to zezanje je apsolutno degensko pošto svako ko je ikada bacio petardu zna da je glavna zanimacija lajv bacanje petarde i izigravanje da to niste bili vi ili praćenje situacije kada žrtva provali, a ne sam zvuk ili odabir brenda petarde.

U svakom slučaju, još jedan primer kretenskog prazničnog uživanja, odnosno simulacije uživanja koje je, sa pravom i na sreću, zabranjeno. Ipak, ako imate „žal za mlados’“ imate prilike da ga potpalite. Kada već ne možete petardu.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: